کشف اثر ضد سرطان در زنجبیل

[ad_1]
پژوهشگران دانشگاه متروپولیتن اوساکا به سرپرستی «آکیکو کوجیما»(Akiko Kojima) دانشیار دانشکده زندگی انسان و بومشناسی، در این پژوهش نشان دادهاند که عصاره «کامپفریا گالانگا»(Kaempferia galanga) و مولفه فعال اصلی آن موسوم به «اتیل پی متوکسی سینامات»(Ethyl p-methoxycinnamate) یا «EMC»، رشد سلولهای سرطانی را به طور قابل توجهی در سطوح سلولی و حیوانی سرکوب میکند.
کامپفریا گالانگا یک گیاه تکلپهای از تیره زنجبیلیان و یکی از چهار گیاه موسوم به «خسرودار» یا «گالانگال»(Galangal) است. این گیاه عمدتا در اندونزی، جنوب چین، تایوان، کامبوج و هند وجود دارد اما در سراسر جنوب شرق آسیا نیز به طور گسترده کشت میشود.
اگرچه پژوهشهای پیشین که روی EMC انجام شدهاند، پتانسیل ضد سرطانی آن را به واسطه کاهش بیان «فاکتور رونویسی میتوکندری ای»(TFAM) نشان دادهاند اما مکانیسم دقیق این مولفه تاکنون نامشخص باقی مانده است.
کوجیما گفت: نتایج این پژوهش، اثرات ضد سرطانی عصاره کامپفریا گالانگا و ماده موثر اصلی آن یعنی EMC را تایید میکنند. انتظار میرود که با پیشرفت تحقیقات آینده در زمینههای مرتبط، فاکتور TFAM به یک نشانگر جدید برای اثرات ضد سرطانی تبدیل شود.
این پژوهش، در مجله «Heliyon» به چاپ رسید.
[ad_2]
منبع




