مواد غذایی سودمند برای افت چربی خون_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
بلغور جو دوسر
این ماده غذایی دارای نوعی فیبر است که علتکاهش کلسترول بد میشود. این فیبر در غذاهایی همانند لوبیا، کلم بروکسل، سیب و گلابی نیز یافت میشود. مصرف ۵ تا ۱۰ گرم از این فیبر یا حتی مقدار بیشتری از آن در روز، علتکاهش سطح کلسترول بد میشود. یک وعده غلات صبحانه با بلغور جو دوسر یا سبوس جو دوسر نزدیک به ۳ تا ۴ گرم فیبر دارد. اگر میوههایی همانند موز یا انواع توتها را هم به آن اضافه کنید، فیبر بیشتری دریافت می کنید.
ماهی
ماهی دارای سطح بالایی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که تری گلیسیرید (نوعی چربی حاضر در خون) را افت میدهد. اسیدهای چرب سودمند، خطر پرفشاری خون و خطر ابتلا به لخته شدن خون را افت می دهد. این اسیدها بر سطح کلسترول بد تأثیر نمیگذارد، اما امکان پذیر به افت تری گلیسیرید و افزایش کلسترول خوب پشتیبانی کند. کارشناسان تغذیه به علت مزایا زیاد امگا ۳، مصرف دست کم ۲ وعده ماهی در هفته را پیشنهاد میکنند. بیشترین سطح اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهیهای خال خالی، شاه ماهی، ماهی تن، ماهی سالمون و ماهی قزل آلا یافت میشود. غذاهایی همانند گردو، بذر کتان و روغن کانولا نیز جزو غذاهای مؤثر بر افت کلسترول بد می باشند و مقادیر مقداری اسیدهای چرب امگا ۳ نیز دارند. مکمل های امگا ۳ و روغن ماهی نیز در صورت موافقت پزشک معالج گزینه ای دیگر برای پشتیبانی به کهشچربی خون است.
مغزها
مغزها می توانند کلسترول خون را بهبود بخشد. به گفتن مثال گردو حاوی چربیهای امگا ۳ است و به محافظت از قلب و افت خطر دعوا های قلبی پشتیبانی میکند. در بین مغزها، «بادام» نیز یکی از بهترین گزینه ها است؛ بادام حاوی پروتئین، فلاونوئید، ویتامینE، منگنز، مس و منیزیم است؛ به همین علت در ساخت عضلات و بازسازی بافتهای بدن، سلامت قلب و عروق، افزایش HDL و افت LDL مؤثر می باشد.
آووکادو
این ماده غذایی نیز منبع خوبی از مواد مغذی و اسیدهای چرب غیراشباع است. تحقیقات مشخص می کند فیبر حاضر در آووکادو میتواند سطح کلسترول بد را بهبود ببخشد. در هفته مصرف دو وعده آووکادو برای سلامت قلب سودمند است و خطر ابتلا به انواع بیماریها را افت میدهد.
روغن های گیاهی
روغن های گیاهی مزایا بسیاری برای سلامت قلب و عروق دارد. روغن های گیاهی حاوی چربیهایی می باشند که سطح کلسترول HDLرا افزایش و سطح کلسترول LDL را افت میدهد. اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶باعث افت التهاب، افزایش خون رسانی به بافتهای قلب و افت خطر تشکیل لخته خون میشود. ویتامین E حاضر در این روغنها نیز به تحکیم سیستم ایمنی و جلوگیری از التهابات بدن پشتیبانی میکند.
روغن زیتون
روغن زیتون می تواند جانشین دیگر روغن های مصرفی شود؛ از روغن زیتون می توان در تفت دادن سبزی ها، تهیه سس های سالاد و یا آشپزی منفعت گیری شود.
چای سبز
چای سبز دارای خواص بسیاری برای افت چربی خون است. ترکیبات چای سبز به افت سطح کلسترول LDL پشتیبانی میکند و جذب چربی و کلسترول را در روده افت میدهد.
لوبیا سفید
یافته ها نشان می دهدلوبیا سفید مزایا بسیاری برای سلامت قلب و عروق دارد، منبع خوبی از فیبر محلول است و علتکاهش جذب چربی در روده میشود. فیبر محلول با پشتیبانی به تشکیل یک ماده ژلاتینی در روده، علتمیشود کلسترول و چربیها جذب نشود. پروتئین، فولات، آهن و پتاسیم دیگر خواص شناخته شده این ماده غذایی است.
هویج
یکی دگر از غذاهای سودمند برای افت کلسترول LDL، هوبج است. هویج به علت دارا بودن مقدار بسیاری «بتاکاروتن» (نوعی ویتامینA) از قلب و عروق محافظت میکند. هویج حاوی فولات، پتاسیم، فلاونوئید و ویتامین K نیز هست و پیشنهاد می شود در بین وعده ها گنجانده شود.
گل کلم
گل کلم حاوی فیبر، فلاونوئید، ویتامینC، ویتامینK، کلسیم، پتاسیم و فولات است. گل کلم حاوی مقدار بسیاری «سولفورافان» دارد. سولفورافان به گفتن یک ترکیب ضدالتهاب از قلب و عروق محافظت میکند.
بامیه
خوشمزهترین و در عین حال مقویترین غذایی که چربی خون را افت میدهد، بامیه است. بامیه حاوی مقدار بسیاری «پکتین» (یک نوع فیبر مقوی) است؛ پکتین علتکاهش جذب چربی در روده میشود و سطح کلسترول LDL را افت می دهد. پکتین از طریق تشکیل یک ماده ژلاتینی در روده، مانع از جذب کلسترول و چربی ها در روده می شود.
میوه های سودمند برای افت چربی خون شامل سیب، پرتقال، انواع توت و گریپ فروت است. سیب و پرتقال حاوی فیبر محلول پکتین است که به افت کلسترول LDL پشتیبانی میکند. انوع توت همانند بلوبری و تمشک نیز با داشتن آنتیاکسیدانها و فیبر بالا به افت چربی خون می انجامد.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




