تکنولوژی

تاثییر دانه‌های چیا در افت خطر ابتلا به سرطان و سختی خون

محققان دانشگاه اورگان آمریکا با بازدید توالی ژنوم دانه‌های چیا، اظهار کردند که “این دانه‌های کوچک علاوه بر افت خطر ابتلا به سختی خون بالا و سرطان، می‌توانند در تحقیقات تغذیه‌ای و دارویی آینده نیز زیاد سودمند باشند.”

به نوشته اشپیگل آنلاین؛ محققان با بازدید توالی ژنوم این دانه‌ها، ۲۷۰۷ ژن را یافتند که به گمان زیادً “پپتیدهای فعال زیستی کوچک مشتق‌شده از پروتئین” را تشکیل می‌کنند. این بیوپپتیدهای کوچک که در دستگاه گوارش آزاد و توسط بدن جذب خواهد شد، می‌توانند به افت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سختی خون بالا پشتیبانی کنند.

پتانسیل دانه‌های چیا برای افت خطر سختی خون بالا در درجه اول به محتوای “اسید چرب امگا ۳” نسبت داده می‌بشود. دانه‌های چیا منبع عالی امگا ۳ می باشند. تحقیقات نشان داده است که دریافت امگا ۳، چه از طریق رژیم غذایی یا مکمل، با افت سختی خون مرتبط است و سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد. محتوای فیبر بالای دانه چیا به تثبیت سطح قند خون در بیماران دیابتی نوع ۲ پشتیبانی می‌کند. دانه چیا با نزدیک به ۳۴.۴ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم، نقش مهمی در بهبود سلامت دستگاه گوارش دارد.

این دانه‌ها این چنین سرشار از ویتامین‌ها، به‌اختصاصی ویتامین‌های A و C، نیاسین و مواد معدنی همانند کلسیم، منیزیم و فسفر می باشند.

این چنین غلظت بالای آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌های دانه چیا، از طریق افت سطح التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن، تاثییر بسیاری در افت خطر ابتلا به سرطان دارد.

یقیناً بنا به اصرار محققان، همانطور که هیچ غذای خاصی رژیم غذایی شما را به‌تنهایی “ناسالم” نمی‌کند، هیچ غذای “منحصر به فردی” به‌تنهایی یک درمان کامل برای بیماری نیست. به این علت مصرف بیشتر از حد این دانه‌ها برای بهبود حالت سلامت، اصلا پیشنهاد نمی‌بشود.

خطر زوال عقل با افزایش بیشتر از حد سطح “کلسترول خوب”

تحقیقات تازه مشخص می کند افرادی که سطوح غیرعادی  HDL(به کلمه “کلسترول خوب”) دارند، امکان پذیر زیاد تر در معرض ابتلا به زوال عقل باشند.

به نوشته WebMD؛ این تحقیق تازه محققان دانشگاه موناش در استرالیا با بیشتر از ۱۸۰۰۰ شرکت‌کننده، یکی از بزرگ‌ترین مطالعاتی است که تا بحال رابطه بین کلسترول HDL و زوال عقل را تجزیه و تحلیل کرده است. نتایج این مطالعه روز پنجشنبه در مجله The Lancet Regional Health – Western Pacific  انتشار شد.

این مطالعه کلسترول HDL زیاد بالا را بیشتر از ۸۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر تعریف کرد. محدوده ایده‌آل طبق معمولً ۴۰ تا ۶۰ میلی گرم در دسی‌لیتر برای مردان و ۵۰ تا ۶۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر برای زنان است.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

کلسترول HDL ایده‌آل طبق معمولً ۴۰ تا ۶۰ میلی گرم در دسی‌لیتر برای مردان و ۵۰ تا ۶۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر برای زنان استکلسترول HDL ایده‌آل طبق معمولً ۴۰ تا ۶۰ میلی گرم در دسی‌لیتر برای مردان و ۵۰ تا ۶۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر برای زنان است

کلسترول HDL ایده‌آل طبق معمولً ۴۰ تا ۶۰ میلی گرم در دسی‌لیتر برای مردان و ۵۰ تا ۶۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر برای زنان استعکس: Colourbox/Penchan

بر پایه نتایج، افراد با سطوح HDL بالاتر از ۸۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر در قیاس با افرادی که HDL خون آنها در محدوده بهینه قرار داشت، ۲۷ درصد زیاد تر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل بودند. این چنین خطر ابتلا به زوال عقل در افراد ۷۵ ساله یا بالاتر که سطح زیاد بالایی از HDL داشتند تا ۴۲ درصد افزایش یافت.

به حرف های محققان، “اگرچه کلسترول HDL برای سلامت قلب و عروق مهم است، این مطالعه مشخص می کند که برای فهمیدن نقش این نوع کلسترول در عرصه سلامت مغز به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.”

زوال عقل اصطلاحی است که به طیفی از مشکلات شناختی اشاره دارد که طبق معمولً با بالا رفتن سن افراد تشکیل خواهد شد. شایع‌ترین نوع زوال عقل بیماری آلزایمر است. بر پایه برآوردهای سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۱۹ بیشتر از ۵۵ میلیون نفر در سنین ۴۰ تا ۶۴ سالگی به زوال عقل مبتلا بودند. مبتلا به زوال عقل در سنین ۴۰ سال و بالاتر در سراسر جهان وجود داشت که نزدیک به ۶.۸ میلیون نفر در گروه سنی بین ۴۰ تا ۶۴ سال بودند. تخمین‌ها حاکی از آن است که این عدد در سال ۲۰۵۰ به ۱۵۲.۸ میلیون نفر افزایش یابد.

بر پایه بزرگترین مطالعه محققان دانشکده بهداشت عمومی در امپریال کالج لندن، “افزایش مصرف سبزیجات برگدار همانند اسفناج و خانواده کلم، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۷ درصد افت دهد.”

به نوشته نشریه پزشکی مدیکال‌اکسپرس، در این مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی انتشار شده، محققان داده‌های بیشتر از ۷۰ هزار فرد را تجزیه و تحلیل کردند تا نحوه تاثییر فولات یا ویتامین B9 بر سرطان روده بزرگ را شناسایی کنند.

گمان ابتلا به سرطان روده بزرگ به ازای هر ۲۶۰ میکروگرم فولات، ۷ درصد افت می‌یابد.

مطابق با مطالعات قبلی، آنها دریافتند “گمان ابتلا به سرطان روده بزرگ، کولون و سرطان رکتوم به ازای هر ۲۶۰ میکروگرم فولات، ۷ درصد افت می‌یابد.”

در بریتانیا، سرطان روده چهارمین سرطان شایع است و هر ساله نزدیک به ۴۵۰۰۰ نفر به این بیماری مبتلا خواهد شد. از هر ۱۸ زن یک نفر و از هر ۱۵ مرد یک نفر در طول زندگی خود به سرطان روده مبتلا می‌بشود.

فولات شکل طبیعی ویتامین B9 است و در تعداد بسیاری از غذاها یافت می‌بشود. منبع های خوب شامل غذاهایی همانند اسفناج، کلم، کلم بروکلی، تخمه آفتابگردان، غلات کامل، حبوبات همانند نخود، عدس و لوبیا و میوه‌ها، به‌اختصاصی مرکبات همانند پرتقال است. فولات این چنین به گفتن مکمل به شکل اسید فولیک حاضر است.اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه‌ وله

کارهای فرد دیگر که می‌توانید برای پشتیبانی به محافظت از خود در برابر سرطان روده بزرگ و دیگر سرطان‌ها انجام دهید عبارت هستند از: فعالیت بدنی، اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل در حد اعتدال. مطابق گزارش صندوق بین‌المللی تحقیقات سرطان (WCRF)، مصرف بیشتر از دو نوشیدنی الکلی در روز، خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد. این چنین به‌حرف های انجمن سرطان آمریکا، وزن اضافی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان پستان (در زنان یائسه)، رکتوم، مری، پانکراس و کلیه را افزایش می‌دهد.

اکثر مردم باید غربالگری سرطان روده بزرگ را از سن ۴۵ سالگی اغاز کنند. اگر بیماری التهابی روده (بیماری کرون و کولیت اولسراتیو)، سابقه شخصی پولیپ روده بزرگ، یا سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارید، باید برای غربالگری به‌موقع از جمله کولونوسکوپی، به پزشک مراجعه کنید.



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا