گیاهخواری یا همه چیزخواری، قضیه این است!

این مطالعه برای اولین بار توسط Matthew Landry، دکتری و محقق اسبق مرکز تحقیقات پیشگیری استنفورد که اکنون در دانشگاه کالیفرنیا، Irvine، مشغول به کار است انجام شد. این چنین، Catherine Ward محقق فوق دکتری در این مرکز، نویسنده اول این مطالعه است.
اگر چه به خوبی اشکار است که مصرف گوشت کمتر علتبهبود سلامت قلب و عروق میبشود، اما مطالعات رژیمی زیاد تر به فاکتورهایی همانند ژنتیک، نوع تفکر و پرورش افراد و سبک زندگی آنها وابسته است و همین فاکتورها به نتایج مختلفی منجر میبشود. به همین علت، این بار دانشمندان برای دستیابی به نتایج دقیق تر، آزمایش خود را بر روی دوقلوهای همسان انجام دادند، چون بر پایه گزارشات، دوقلوهای همسان زیاد تر در شرایط محیطی یکسان زندگی میکنند و سبک زندگی همانند به یکدیگر را انتخاب میکنند.
در این مطالعه، شرکت کنندگان از بین افراد سالم، بدون بیماریهای قلبی عروقی انتخاب شدند. پژوهشگران به یکی از دوقلوهای همسان رژیم گیاهخواری و به فرد دیگر رژیمی دادند که علاوه بر سبزیجات و میوهها در آن گوشت و فرآورده های حیوانی هم وجود داشت.
هر دو رژیم غذایی، سالم، سرشار از سبزیجات، حبوبات، میوهها و غلات کامل و فاقد قند و نشاسته تصفیه شده بودند. رژیم گیاهخواری کاملا گیاهی می بود و شامل گوشت یا محصولات حیوانی همانند تخم مرغ یا شیر نبوده است. رژیم غذایی همه چیزخوار شامل مرغ، ماهی، تخم مرغ، پنیر، لبنیات و دیگر غذاهای حیوانی می بود.
در طول چهار هفته اول، ۲۱ وعده غذایی در هفته اراعه شد؛ هفت وعده صبحانه، هفت وعده ناهار و هفت وعده شام. برای چهار هفته باقی مانده، شرکت کنندگان خودشان قولهای غذایشان را آماده کردند. در طول این زمان، یک متخصص تغذیه برای اراعه پیشنهادات و جواب به سوالهای مربوط به رژیمهای غذایی در طول این زمان آماده می بود و با شرکت کنندگان در رابطه رژیم غذایی آنها مصاحبه میکرد و گزارشی از غذایی که میخوردند را ثبت میکرد.
در مطالعهای که بر روی دوقلویهای همسان، انجام شد، پژوهشگران دانشگاه استنفورد دریافتند که رژیم گیاهخواری در قیاس با رژیم همه چیز خواری سلامت قلب و عروق را در زمان زمان کمتر از دو هفته بهبود میبخشد. در این مطالعه بیشترین تحول در سلامتی افراد در ماه اول (چهار هفته اول) مشاهده شد.
پژوهشگران بیشترین بهبود را در طول چهار هفته اول تحول رژیم دریافت کردند. شرکتکنندگانی که رژیم گیاهخواری داشتند، بهبود حالت در سطح HDL, LDL، انسولین و وزن بدن که همه انها با بهبود سلامت قلبی عروقی مرتبط است را بهطور قابلتوجهی نسبت به شرکتکنندگان همه چیزخوار توانایی کردند.
در این آزمایش، میانگین سطح پایه LDL برای گیاهخواران ۱۱۰.۷ mg/dL و برای شرکت کنندگان همه چیز خوار ۱۱۸.۵ mg/dL می بود. در آخر مطالعه این مقدار به ۹۵.۵ برای گیاهخواران و ۱۱۶.۱ برای همه چیزخواران افت یافت. سطح مطلوب LDL سالم، کمتر از ۱۰۰ است.
این چنین انسولین ناشتا در شرکت کنندگان گیاهخوار، نزدیک به ۲۰ درصد افت اشکار کرد و وزن آنها به طور متوسط ۴.۲ پوند زیاد تر از دیگر شرکت کنندگان دچار افت شد.
Gardner که عضو انستیتوی قلب و عروق استنفورد است میگوید: شرکت کنندگان گیاهخوار (و تا حدی همه چیزخواران) سه کار مهم را برای بهبود سلامت قلب و عروق انجام دادند؛ آنها چربیهای اشباع شده را افت دادند، فیبر غذایی را افزایش دادند و وزن کم کردند.
او معتقد است که اگر چه زیاد تر مردم رژیم گیاهخواری را انتخاب نمیکنند، اما باید آگاه باشیم که حرکت در جهت رژیم گیاهی میتواند سلامتیمان را بهبود بخشد. رژیم غذایی وگان میتواند مزایای فرد دیگر همانند افزایش باکتریهای روده و افت از دست دادن تلومر را به همراه داشته باشد، که این کار روال پیری را در بدن کند میکند.