سلامتی

چای ایرانی یا خارجی، کدام سالم‌تر و خوش‌عطرتر است؟_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن

محمد حسین عزیزی اظهار داشت: انواع عطر‌های طبیعی چای از پودر میوه مخروطی شکل کاج و گیاهی به نام برگاموت تهیه می‌شود و از انواع عطر‌های سنتزی می‌توان به اسانس‌های میوه‌ای و شکلاتی اشاره کرد که متاسفانه زیاد تر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی، معطر خواهد شد و مصرف زیاد و مستمر آن برای سلامت زیان اور است.

 وی می‌گوید: زیاد تر چای‌های درجه یک معطر می باشند و عطر طبیعی چای را دارند. اما اگر منظور چای معطر شده‌ای است که روی بسته‌بندی آن درج می‌شود باید بدانید عطر چای به طور طبیعی و مصنوعی مورد منفعت گیری قرار می‌گیرد. انواع عطر‌های طبیعی از پودر میوه مخروطی شکل کاج و گیاهی با نام برگاموت تهیه می‌شود و از انواع عطر‌های سنتزی می‌توان به اسانس‌های میوه‌ای و شکلاتی اشاره کرد که متاسفانه زیاد تر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی معطر می‌شود و مصرف زیاد و مستمر آن برای سلامت زیان اور است. یقیناً این را هم بدانید در یک نشریه علمی خارجی گزارشی از تاثییر زیان‌آور چای معطر شده با برگاموت روی کبد درج شده است.

چای، بومی ایران نیست و در زمان قاجار از هندوستان به ایران آمده است و تا این مدت به‌طور قطعی نمی‌توان او گفت، چرا چای خارجی، زوددم و پررنگ و چای ایرانی، دیردم و کمرنگ است، چون تحقیقات کاملی در این خصوص انجام نشده است. این متخصص می‌افزاید، این گمان وجود دارد که چای خارجی حاوی مواد رنگی و طعم‌دهنده باشد یا این که تا این مدت ایرانی‌ها در روش عمل‌آوری چای همچون خارجی‌ها به آن فوت کوزه‌گری دست نیافته‌اند. از نظر دیگر فصل برداشت، شرایط آب و هوایی و نوع گونه گیاه هم می‌تواند تا حدودی در رنگ‌دهی و شدت دم کشیدن چای تاثیرگذار باشد.

به‌طور مثال چای بهاره ایرانی کمرنگ، اما معطرتر از چای برداشت شده در فصل پاییز است. بهترین و خوش طعم‌ترین چای ایرانی مربوط به چای بهاره است و سپس چای تابستان و پاییز قرار دارد. این چنین ملزوم است بدانید پررنگ یا کمرنگ بودن چای به معنی برتر بودن یک چای بر چای دیگر نیست.

به حرف های دکتر عزیزی چای شکسته، برگی و قلمی بهترین انواع چای سیاه ایرانی می باشند که بعد از دم کشیدن، برگ‌های چای در قوری درشت و مسطح خواهد شد. چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ می باشند. چای دارجیلینگ و ارل‌گری هم انواعی از چای سیاه می باشند که بر پایه محل پرورش و تشکیل نام گرفته‌اند و باید بر پایه ذائقه برای مصرف انتخاب شوند. بدترین نوع چای، کیسه‌ای است که از خاکه‌های بی‌کیفیت چای تهیه می‌شود و زیاد تر حاوی عطر و طعم شیمیایی است. این را هم بدانید چای ارگانیک که این روز‌ها در برخی مراکز اراعه می‌شود، قابل مطمعن نیست.

دکتر عزیزی می‌گوید: چای مرغوب ایرانی باید عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه‌ای و در غلظت کم باشد. مزه آن گس و طعمش مقداری تلخ باشد و انواعی که روی بسته‌بندی آن درجه یک و دو قید شده است، خریده شود.

به حرف های این متخصص، قیمت بالای چای می‌تواند نشان‌دهنده مرغوبیت آن باشد یقیناً این ملاک برای چای‌هایی که در مراکز غیرمعتبر اراعه خواهد شد، صدق نمی‌کند. بهتر است چای از برند‌های معتبر و معروف تهیه شود و هیچ زمان چای فله‌ای را که کارشناسی نشده و زیاد تر غیربهداشتی است، نخرید.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا