اکران غمانگیز این فیلم چطور خواهد می بود؟

اصغر یوسفینژاد را میتوان یکی از نامهای کشف شده در جشنواره فیلم فجر دانست که با اولین فیلمش «اِو» (خانه) در قسمت سودای سیمرغ سیوپنجمین جشنواره فجر دقت بسیاری را به خود جلب کرد؛ به همین علت هنگامی پنج سال سپس در چهلمین دوره این جشنواره با فیلم «عروسک» متقاضی وجود در جشنواره شد، فیلمش به گفتن یکی از آثار کنجکاویبرانگیز این اتفاقات محسوب میشد اما با رد شدن فیلم توسط هیأت انتخاب سرنوشت فیلم و احتمالا فیلمسازش هم تحول کرد.
داستان «عروسک» همانند اولین ساخته یوسفینژاد در تبریز اتفاق میافتد و به زبان ترکی است و در حالی به جشنواره راه اشکار نکرد که برخی اعضای هیأت انتخاب آن را اثری قابل دقت و مورد پسند دانستند. بهروز افخمی یکی از اعضای این هیأت با اشاره به این که نبوده است «عروسک» در جشنواره دل هیأت انتخاب را سوزاند، حرف های می بود: متاسفانه فیلمساز «عروسک» در حالی که دومین فیلم خود را ساخته می بود، از دنیا رفت. او از فیلمسازانی می بود که ما را حیرت زده کرد.
اگرچه این فیلم در جشنواره پذیرفته نشد، اما مرحوم یوسفینژاد که شهریور سال قبل بعد از یک سکته مغزی از دنیا رفت، به همراه جلیل اکبری صحت (تهیهکننده فیلم) پیگیر اکران عمومی فیلمش می بود که آن هم در پیچ و خمهایی دچار شد و سرانجام با از بین بردن مانع ها «عروسک» آماده اکران شد.
با وجود آنکه پیشببینی میشد فیلم زیاد سریعتر به سینماها بیاید، مطابق اعلامی رسمی «عروسک» هم به چرخه اکران نوروزی رسیده تا علاوه بر تنوع موضوعی و ژانری که مورد دقت مدیران سینمایی است، تنوع زبانی هم در فیلمهای نوروزی برای مخاطبان جذابیت فرد دیگر تشکیل کند.
مطابق پیگیری از تهیهکننده فیلم، اکران «عروسک» که در گروه هنر و سینمایی هنر و توانایی روی پرده میرود، از شهر تبریز اغاز خواهد شد و سپس در دیگر شهرهای ترک زبان هم اکران میشود.
اکبری صحت او گفت: برای اکران «عروسک» بر پایه توانایی فیلم «اِو» عمل میکنیم که در تبریز فروش خوبی داشت و تلاش میکنیم این اتفاق برای فیلم «عروسک» هم تکرار شود. در این عرصه از شهرداری و نهادهای فرهنگی تبریز، اردبیل و ارومیه هم خواست همراهی داریم و بعد از اکران در این شهرها، سراغ دیگر شهرهای ترک زبان هم خواهیم رفت.
او این چنین اشاره کرد: یک نسخه ۹۰ دقیقهای از فیلم «عروسک» اکران میشود که با نظر نهایی اضغر یوسفینژاد تدوین شده می بود.
اصغر یوسفینژاد با فیلم «اِو» (خانه) در سینمای ایران شناخته شد در حالی که سالها می بود به گفتن نویسنده و منتقد در رسانههای سینمایی از جمله مجله «فیلم» قلم میزد و نقد مینوشت و نیز فیلمهای مختصر و سریالهای تلویزیونی ساخته می بود.
«اِو» به گفتن نخستین فیلم بلند یوسفینژاد که اولین بار در جشنواره سیوپنجم فیلم فجر به نمایش درآمد تحسین زیاد از تماشاگران را برانگیخت و حتی «گاد فری چشایر» – عضو انجمن ملی منتقدان آمریکا – یادداشتی را درمورد این فیلم نوشت و مطرح داستان آن را پر تعلیق و میزانسنهایش را استادانه گفت.