تکنولوژی

نوشابه‌های رژیمی گمان ابتلا به بیماری قلبی را تا ۲۰ درصد بالا می‌برد


فیبریلاسیون دهلیزی  (ِAFib) شایع‌ترین نوع آریتمی قلبی است که زیاد تر توسط افراد مبتلا به‌گفتن «لرزش» قلب در قفسه سینه توصیف می‌شود. در این حالت عضلات قلب به طور نامنظم تحریک و در نتیجه منقبض خواهد شد، در نتیجه دهلیزها نمی توانند خون را به طور کامل به بطن‌ها پمپاژ کنند.

پژوهشگران می‌گویند نوشیدن تعداد شبیهی از نوشیدنی‌های حاوی شکر نیز خطر ابتلا به این بیماری را تا ۱۰ درصد افزایش می‌دهد. این در حالی است که نوشیدن نزدیک به ۱۲۰ میلی‌لیتر آب‌ خالص و شیرین‌نشده، همانند آب پرتقال یا سبزیجات، با ۸ درصد افت خطر فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط است.

فیبریلاسیون دهلیزی علت مهم سکته مغزی در ایالات متحده است. بر پایه گزارش انجمن ضربان قلب مستقر در واشنگتن، که بیشتر از ۷ هزار متخصص در نامنظمی ضرباهنگ قلب (آریتمی) در بیشتر از ۹۰ سرزمین جهان را نمایندگی می‌کند، نزدیک به ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان با فیبریلاسیون دهلیزی زندگی می‌کنند.

۶ میلیون نفر از این بیماران در ایالات متحده می باشند، در حالی که مقامات بهداشتی این سرزمین تخمین می‌زنند تا سال ۲۰۳۰ تعداد مبتلایان به ۱۲ میلیون نفر برسد.

تعداد بسیاری از این افراد مبتلا از درد قفسه سینه، تپش قلب، تنگی نفس و خستگی رنج می‌برند. با این حال برای تعداد بسیاری دیگر این بیماری بدون علائم است که همین قضیه آن را به یک قاتل بالقوه خاموش تبدیل می‌کند. این در شرایطی است که بعد از تشخیص، می‌توان این بیماری را با داروها، تحول سبک زندگی و در صورت لزوم جراحی برای افت یا برگشت دادن ریتم طبیعی قلب درمان کرد.

دکتر گرگوری مارکوس، استاد پزشکی قلب در دانشگاه کالیفرنیا، نیز در این باره می‌گوید: «این بیماری می‌تواند منجر علاوه بر خطر لخته شدن خون و نارسایی قلبی، می‌تواند گمان دعوا قلبی، زوال عقل و بیماری کلیوی را افزایش دهد.»

او گفت: «سن یکی از با اهمیت ترین عوامل خطر است به این علت با افزایش سن جمعیت، رایج‌تر می‌شود.»

در این مطالعه داده‌های سلامت ده‌ساله نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر که به طور متوسط ۳۷ تا ۷۳ سال داشتند و بیشتر از نیمی از آن‌ها زن بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

 

محققان می‌گویند نوشابه‌های رژیمی با قند مصنوعی و کالری کم نباید این فکر را تشکیل کنند که نوشیدنی سالمی هستندCandice Choi/AP

دکتر نینجیان وانگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره او گفت : «یافته‌های مطالعه ما به علت پیچیدگی رژیم غذایی ما نمی‌تواند به طور قاطق نتیجه‌گیری کند که یک نوشیدنی خطر بیشتری برای سلامتی نسبت به نوشیدنی فرد دیگر دارد. با این حال و بر پایه این یافته‌ها ما پیشنهاد می‌کنیم که مردم تا حد امکان مصرف نوشیدنی‌های مصنوعی و شیرین‌شده با قند را کم کرده یا از آنها اجتناب کنند.»

او گفت: «این را بدیهی فکر نکنید که نوشیدن نوشابه‌های شیرین‌شده با قند مصنوعی و کالری کم سالم است، بلکه آنها می‌توانند خطرات بالقوه‌ای برای سلامتی داشته باشد.»

پنی کریس اترتون، استاد بازنشسته علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در این باره او گفت: «این اولین مطالعه‌ای است که ربط بین شیرین‌کننده‌های بدون کالری و کم کالری و این چنین نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند و افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی را بازدید می‌کند.»

آقای اترتون که عضو انجمن قلب آمریکا است با گفتن این که در هر صورت در بین نوشیدنی‌ها آب بهترین انتخاب است، اضافه کرد: «ما تا این مدت به تحقیقات بیشتری در رابطه این نوشیدنی‌ها برای قبول این یافته‌ها و فهمیدن کامل همه پیامدهای سلامتی بر بیماری قلبی و دیگر شرایط سلامتی نیاز داریم.»



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا