تکنولوژی

آیا خوردن ماست واقعا خطر ابتلا به دیابت را افت می‌دهد؟

به نقل از نیویورک تایمز؛ سازمان غذا و دارو ایالات متحده می گوید شواهد علمی محدودی را یافته که نشان می دهد مصرف ماست امکان پذیر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افت دهد. تصمیم آن نهاد در جواب به درخواستی اتخاذ شد از طرف شرکت تشکیل کننده ماست “دنون” در امریکای شمالی ارسال شده می بود که ماست ‌ها را تحت برندهایی همانند Activia، Dannon و Oikos به فروش می‌رساند. دکتر “فرانک هو” پروفسور تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی چان در ماساچوست می گوید :”ماست می ‌تواند یک غذای غنی از مواد مغذی و بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد و شواهدی وجود دارد که نشان می ‌دهند افرادی که به طور منظم آن را مصرف می ‌کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند”.  “بانی لیبمن” مدیر تغذیه یک مرکز علمی اما نظر مخالفی با این نظر دارد و می گوید :”مصرف کنندگان امکان پذیر فهمید نشوند که “شواهد محدود” به این معنی است که شواهد زیاد قوی نیستند. این چیزی است که علم می گوید”.

شواهد در رابطه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و ماست چیست؟

سازمان غذا و دارو در بازدید شواهد مربوط به ماست و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ به نتیجه ۲۸ مطالعه اشاره کرده است. به طور کلی شواهد تا حدودی محدود و متناقض می باشند. دکتر هو می گوید: “برخی از مطالعات نشان دادند افرادی که بیش تر ماست مصرف می‌کنند کم تر به دیابت مبتلا خواهد شد اما برخی دیگر این طور نبودند”.

دکتر هو و همکاران اش چندین مورد از بزرگترین مطالعاتی را انجام دادند که توسط سازمان غذا و دارو مورد اشاره قرار گرفته اند. برای مثال، در مقاله ای انتشار شده در سال ۲۰۱۴ میلادی آنان سه گروه بزرگ از بزرگسالان در ایالات متحده را مورد بازدید قرار دادند که در کل نزدیک به ۲۰۰۰۰۰ نفر بودند. آنان دریافتند افرادی که دو وعده یا زیاد تر در هفته ماست مصرف می ‌کنند در قیاس با افرادی که به ندرت ماست می ‌خورند ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.

با این وجود، نتیجه مطالعه ای انجام شده در سال ۲۰۱۹ بر روی ۷۶۳۳ زن در استرالیا و هم این چنین بر روی زنان در چندین نقطه دیگر که در بازدید سازمان غذا و دارو نیز ذکر شده اند ربط معناداری بین  خوردن ماست و پیشگیری از دیابت نوع ۲ اشکار نکرد. همه مطالعات مورد اشاره قرار گرفته توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده مشاهده ای بودند بدان معنی که محققان ابتدا از شرکت کنندگان پرسیدند چه مقدار ماست مصرف کرده و سپس بازدید کردند که آیا در طول زمان  به دیابت مبتلا شده ‌اند یا خیر.

خانم لیبمن می گوید: “این چنین مطالعاتی نمی توانند تعیین کنند که آیا ماست به طور مستقیم از دیابت نوع ۲ جلوگیری می کند یا خیر چون  افرادی که ماست می خورند امکان پذیر عادات سالم فرد دیگر نیز داشته باشند که می تواند از آنان در برابر بیماری محافظت کند”. دکتر هو می گوید که محققان تلاش می کنند عوامل دیگر را با منفعت گیری از روش ‌های آماری توضیح دهند اما او موافق می بود که این عوامل می ‌توانند در افت خطر بین مصرف کنندگان ماست مشاهده می کند نقش داشته باشند.

مطابق حرف های سازمان غذا و دارو ایالات متحده برچسب بر روی محصولات ماست تولیدی باید نشان دهد که “خوردن منظم ماست حداقل ۲ فنجان (۳ وعده) در هفته امکان پذیر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افت دهد”. این مقدار هفتگی حداقل مورد نیاز برای مشاهده مزایا در دو مطالعه ای می بود که آن سازمان مورد بازدید قرار داد.

دکتر هو می گوید علیرغم عدم قطعیت ها این گمان وجود دارد که مصرف ماست می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افت دهد. ماست سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ‌ها است و بر خلاف دیگر محصولات لبنی طبق معمول حاوی مقدار قابل توجهی باکتری زنده است که می‌تواند التهاب و مقاومت به انسولین را افت دهد.

دکتر “میرا شاه” متخصص غدد در کلینیک مایو در روچستر در مینه سوتا می گوید: “ادعای تازه نقل شده در عرصه سلامت می تواند یادآوری مفیدی برای افراد مبنی بر آن باشد که ماست می تواند یک انتخاب سالم قلمداد شود”. با این وجود، او اشاره می کند که فقط خوردن سه وعده ماست در هفته به خودی خود از ابراز دیابت نوع ۲ جلوگیری نمی کند.

چه مواد غذایی فرد دیگر می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افت دهند؟

دکتر هو می گوید نگه داری وزن سالم و پیروی از یک رژیم غذایی متعادل هر دو برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ مهم می باشند.  شواهد محکمی وجود دارند که نشان می دهند  پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند از دیابت نوع ۲ جلوگیری کند. دکتر شاه می گوید شما می توانید رژیم غذایی را با ترجیحات خود تطبیق دهید. دکتر هو می گوید: “نوشیدن قهوه با افت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نیز مرتبط است”. او می افزاید با همان درجه اهمیت محدود کردن مصرف مواد غذایی ای که می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهند از جمله نوشیدنی های شیرین، گوشت های فرآوری شده و مواد غذایی فوق فرآوری شده اهمیت دارد.

دکتر هو می گوید: “چندین وعده ماست در هفته به اختصاصی ماست ساده بدون قند اضافه احتمالا با قدری میوه تازه یا مقداری عسل شیرین کننده افزوده شده مطمئنا می توان آن را بخشی از یک رژیم غذای سالم قلمداد کرد”. با این وجود،  او می افزاید: “این یک گلوله جادویی نیست”.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا