سلامتی

چطور میوه خشک درست کنیم؟

در این نوشته ساده‌ترین راه حلهای ممکن را برای شما آماده کرده‌ایم تا بدون دردسر، نتیجه دلخواهتان را به‌دست آورید.

۱. خشک کردن میوه در فر

برای خشک کردن میوه در فر اول از همه به فر، کاغذ مومی یا لاینر‌های سیلیکونی و سینی فر یا توری‌های گرد مخصوص پیتزا نیاز دارید. روش کار زیاد ساده است. فقط کافی است میوه‌ها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آن‌ها به قدر کافی تبخیر شود. با این کار گمان رشد باکتری‌ها به حداقل می‌رسد.

مرحله های کار از این قرار است:

ــ فر را از قبل در دمای ۵۴ تا ۷۱ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید. برای میوه‌های برش خورده نازک همانند سیب یا هلو از درجه حرارت پایین‌تر منفعت گیری کنید؛ اما برای توت فرنگی‌ها و دیگر توت‌های کامل از دمای بالاتر منفعت گیری کنید. روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید. تکه‌های میوه را در یک لایه طوری بچینید که روی هم قرار نگیرند و مقداری فاصله بین‌شان وجود داشته باشد. برای جلوگیری از جمع شدن (لوله شدن) میوه‌ها در میانه خشک شدن یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آن‌ها قرار بدهید. میوه‌ها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت یکبار سینی فر را بچرخانید.

ــ میوه خشک باید بافتی همانند چرم اشکار کند؛ اما هم چنان تا حدی منعطف باشد. زمان زمان ملزوم برای خشک شدن تعداد بسیاری از میوه‌ها نزدیک به ۶ تا ۸ ساعت است؛ اما برخی از میوه‌ها همانند گیلاس، توت فرنگی و زردآلو به وقتی بیشتر از ۱۰ ساعت برای خشک شدن نیاز دارند.

۲. خشک کردن میوه در زیر آفتاب

برای خشک کردن میوه زیر آفتاب درجه حرارت باید حداقل ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد (هرچه بالاتر باشد، بهتر است). این چنین دقت داشته باشید که خشک کردن میوه در فضای باز چند روز طول می‌کشد؛ به این علت ملزوم است که هوا برای چند روز متوالی صاف و خوب باشد. رطوبت هوا نیز در میانه خشک کردن میوه باید زیر ۶۰ درصد باشد.

مرحله های خشک کردن میوه زیر آفتاب از این قرار است:

ــ در ابتدا میوه‌ها را با فاصله روی سینی‌های استیل ضد زنگ، پلاستیکی و یا فایبرگلاس بچینید. سینی میوه را روی دو عدد آجر قرار بدهید تا از زمین فاصله بگیرد. روی آن را به‌طور شل (آزاد) با یک توری نازک بپوشانید و بگذارید زیر نور مستقیم خورشید بماند. قرار دادن سینی روی آجر علتمی‌شود که هوا بهتر جریان اشکار کند و فرایند خشک کردن میوه سریع تر انجام شود. سینی را شب در زیر یک سایه‌بان یا در یک جای سرپوشیده قرار بدهید؛ چون هوای خنک شب می‌تواند میوه را مجدد مرطوب کند. خشک کردن میوه با منفعت گیری از این روش چندین روز طول می‌کشد. هر روز چند بار به میوه‌ها سر بزنید و بر روال خشک شدن آن‌ها نظارت کنید. هنگامی میوه‌ها چروکیده و جویدنی (ترد) شدند، آن‌ها را جمع‌آوری کنید.

۳. خشک کردن میوه با منفعت گیری از دستگاه

خشک کردن میوه با این دستگاه‌ها کار به مراتب ساده‌تری است؛ چراکه همه این دستگاه‌ها دارای راهنما و دستورالعمل‌هایی برای این کار می باشند که شما فقط باید آن را جستوجو کنید. در واقع دستگاه‌های میوه خشک‌کن هرکدام دستور یا روش خاص خود را دارند؛ اما شما باید مطابق دستورالعمل آن دمای مورد نظر برای میوه را انتخاب کنید و سینی‌های آن را از برش‌های میوه پر کنید و در دستگاه قرار بدهید تا وقتی که به تردی دلخواه شما برسند.

۴. خشک کردن میوه با بخاری یا شوفاژ

یکی از ساده‌ترین راه حلها برای خشک کردن میوه در فصل پاییز و زمستان منفعت گیری از شوفاژ و بخاری برای این کار هست. شما می‌توانید میوه‌های مخصوص فصل پاییز و زمستان را با این روش به‌سادگی خشک کنید. برای این کار در ابتدا می‌توانید روی بخاری یا شوفاژ خود را با منفعت گیری از یک فویل نسوز بپوشانید. یک پارچه یا سینی فلزی روی شوفاژ یا بخاری قرار بدهید و سپس میوه‌های برش خورده را کنار هم روی پارچه یا سینی بچینید. دقت داشته باشید که میوه‌ها روی هم قرار نگیرند.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

اجازه بدهید میوه‌ها به زمان یک تا دو ساعت روی بخاری یا شوفاژ بمانند. سپس از گذشت این زمان زمان مقداری از آب میوه تبخیر می‌شود و اندازه میوه‌ها نیز کوچک‌تر خواهند شد. سپس از گذشت تقریبا دو ساعت باید میوه‌ها را پشت و رو کنید تا سمت دیگر میوه هم به‌خوبی خشک شود. این کار را به طور مرتب هر ۲ ساعت یکبار تکرار کنید تا میوه به طور کامل خشک شود. تقریبا ۶ تا ۸ ساعت زمان نیاز هست تا میوه‌ها به‌خوبی خشک شوند و حالت چرمی و جویدنی اشکار کنند. هر زمان که حس کردید میوه به‌خوبی خشک شده است، باید میوه‌ها را از روی بخاری و شوفاژ جمع کنید.

شرایط نگهداری میوه خشک

میوه خشک شدت و قابلیت بالایی در جذب رطوبت محیط دارد و می‌تواند مقصد هجوم حشرات قرار بگیرد یا کپک بزند؛ به این علت باید در جای خشک و خنک با رطوبت نسبی پایین و به دور از گرما نگهداری شود. تا وقتی که میوه دارای گرما و حرارت باشد، نباید بسته‌بندی شود. ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی بهداشتی و کیسه گزینه مناسبی برای نگهداری میوه خشک می باشند. با دقت به نوع خشکبار این محصولات تا نزدیک به ده ماه قابلیت نگهداری دارند.



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا