رودخانه های زمین چه مقدار آب دارند؟_بام وطن

به گزارش بام وطن
از لحاظ تاریخی، به دست آوردن تخمینهای دقیق و قابل مطمعن از حجم کل آب ذخیره شده در رودخانهها در سراسر جهان به علت محدودیت در تکنیکهای اندازهگیری و در دسترس بودن دادهها، چالشهای مهمی را به وجود اورده است.
تحقیقات تازه ناسا قدمهای مهمی در این نوشته برداشته است. این تحقیق با منفعت گیری از ترکیبی از مدلهای محاسباتی پیشرفته و اندازهگیریهای گسترده جریان سنج، تخمین میزند که رودخانههای زمین مجموعا نزدیک به ۵۳۹ مایل مکعب (۲۲۴۶ کیلومتر مکعب) آب را در خود جای دادهاند.
حجم آب رودخانهها اگرچه کم است اما اهمیت قابلتوجهی دارد که نشاندهنده کسری از کل منبع های آب شیرین است که فقط ۲.۵ درصد از آب زمین را راه اندازی میدهد، با این حال، این مقدار برای مدیریت چرخه آب جهانی الزامی است.
آب رودخانه بهطور گستردهای از اکوسیستم، کشاورزی و جمعیت انسانی حمایتمیکند. تاثییر آن زیاد زیاد تر از حجم آن است.
گروه تحقیقاتی اندازهگیریهای سنتی جریان سنج را با همانندسازیهای رایانهای هیدرولوژیکی پیشرفته یکپارچه کردند. این روش شامل تجزیه و تحلیل تقریباً سه میلیون قسمت رودخانه در سراسر جهان است که نشاندهنده تلاشی جامع برای ترسیم دینامیک رودخانه با دقت بیشتری نسبت به قبل است.
حوضه رودخانه آمازون در مطالعه تازه بهگفتن منطقه زیاد مهم برجسته شده است و نقش اساسی آن را در سیستم هیدرولوژیکی جهانی مشخص می کند.
این حوضه گسترده که بزرگترین سیستم رودخانهای جهان از نظر حجم است، تقریباً ۳۸ درصد از کل ذخیره آب رودخانه جهان را در خود جای داده است. این رقم قابلدقت نه تنها حجم عظیم آبی که آمازون در اختیار دارد را نشان می دهد، بلکه بر نقش حیاتی آن در نگه داری اعتدال آب جهانی نیز پافشاری میکند.
علاوه بر این، نتایج این تحقیق نشان داد که حوضه آمازون ۱۸ درصد از کل تخلیه رودخانهها به اقیانوسهای جهان را راه اندازی میدهد.
این مطالعه مناطقی را اشکار میکند که منفعت گیری شدید از آب انسانی تبدیل افت دبی رودخانه میشود. مناطق قابل دقت شامل حوزه رودخانه کلرادو، آمازون، اورنج و موری دارلینگ است. این تجزیه و تحلیل نقاط بالقوه را شناسایی میکند که در آن مدیریت دقیق منبع های آب در برتری قرار دارد.
این مطالعه جامع، فهمیدن ما را از دینامیک آب رودخانه ارتقا میدهد و مناطقی را که با مقادیر فزایندهای با افتآب روبه رو می باشند، اشکار میکند.
این بینشها بر نیاز به راهبردهای پیشگیرانه مدیریت منبع های آب شیرین برای مطمعن از سلامت مداوم این سیستمهای حیاتی و جوامعی که آنها را نگه داری میکنند، پافشاری میکند.
نتایج این تحقیق در مجله Nature Geoscience انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی