تکنولوژی

«پلاستیک‌ زیستی» جایگزینی برای پلاستیک_بام وطن


به گزارش بام وطن

به گزارش «فیز»، چه می‌شد اگر یک ماده همانند پلاستیک وجود داشت که می‌توانست مواد مغذی بسیاری را از آب جذب کند و بعد از تجزیه شدن به گفتن کود مصرف شود؟ اکنون دکتر «لی ویلسون» استاد شیمی دانشگاه Saskatchewan/ USask در کانادا و تیم تحقیقاتی او این چنین محصولی را به شکل یک پلاستیک زیستی (بیوپلاستیک) تشکیل کرده‌اند و نتایج تحقیقات آنها به تازگی در مقاله‌ای در نشریه RSC Sustainability انتشار کردن یافته است.

ولیسون او گفت: ما یک ماده بیوپلاستیک ساخته‌ایم که به گفتن یک ماده جاذب عمل می‌کند و فسفات را از آب خارج می‌کند به خصوص که سطح بالای فسفات در آب‌های سطحی یک مساله مهم جهانی در عرصه امنیت آب است. شما می‌توانید این حبه‌های بیوپلاستیک را کشت کنید و آنها را به گفتن یک کود کشاورزی توزیع کنید.

ویلسون از اعضای موسسه جهانی برای امنیت آب (GIWS) و تیم تحقیقاتی او تمرکز خود را بر تشکیل اشکالی از «بیوپلاستیک» قرار داده‌اند؛ ماده‌ای که همانند پلاستیک است اما از مواد زیستی ساخته شده است که طوری طراحی شده‌اند که تجزیه‌ بشوند. بیوپلاستیک نیز همانند پلاستیک می‌تواند به اشکال مختلفی از جمله به گفتن مواد بسته‌بندی همانند کیسه‌های پلاستیکی غذا منفعت گیری شود.

این ماده بیوپلاستیک در واقع حبه یا قرص بیوکامپوزیت است که دربردارنده یک پلی‌ساکارید دریایی (chitosan)، پوسته تخم مرغ و کاه است. این قرص‌ها به نوبه خود «حلقه‌های بسته‌ ای» می باشند که فسفات را از منبع های آبی جذب می‌کنند و سپس به گفتن منبع کود برای کاربردهای کشاورزی مصرف می شوند.

فسفات یک ماده مغذی است که بطور متداول در کودهای کشاورزی منفعت گیری می شود. فسفات یک ماده شیمیایی کلیدی در تشکیل مواد غذایی گیاهی در جهان است و مازاد فسفات در منبع های آبی می‌تواند به افزایش رشد گیاهان آبی همانند جلبک‌های سبز منجر شود که آنها نیز می‌توانند مواد سمی آزاد کنند که برای انسان و حیوان زیان اور است.

فسفات این چنین یک منبع تجدیدناپذیر است و از طریق استخراج معادن فسفات به دست می‌آید. تامین مواد معدنی فسفات محدود است و قابل تخلیه شدن با نشت به منبع های آبی است. اما این سیستم حلقه بسته طراحی شده در واقع یک راه حل جانشین برای استخراج معدنی فسفات است و به جای آن از فسفاتی منفعت گیری می‌کند که همین الان در منبع های آبی حاضر است.

پلاستیک‌ها این چنین حاوی مواد سمی می باشند و زیاد دیر تجزیه خواهد شد اما با بیوپلاستیک‌ها همه این جوانب منفی دوری می‌شود و این مواد به سادگی تجزیه خواهند شد. ویلسون خاطرنشان کرد که افت مواد سنتتیک و پلاستیک‌ها در محیط زیست تاثییر مهمی خواهد داشت. برای مثال، اگر پلاستیک از ۹۰ درصد بیوپلاستیک و ۱۰ درصد سنتتیک ساخته شده باشد جهت می‌شود که بار کلی بر محیط زیست افت اشکار کند و امکان تجزیه آسان پلاستیک فراهم می شود.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا