تکنولوژی

آن چه می‌خورید می‌تواند ژن‌های فرزندان و نوه‌های تان را تحول دهد/ به این علت چیپس نخورید!_بام وطن


به گزارش بام وطن

در قرن قبل فهمیدن محققان از ژنتیک دستخوش دگرگونی عمیقی شده است. ژن‌ها به گفتن حوزه‌هایی از DNA که مسئول ویژگی‌های فیزیکی ما می باشند تا سال‌ها مطابق با مدل مهم ژنتیک که توسط “گرگور مندل” زیست شناس در سال ۱۸۶۵ میلادی اراعه شد بدون تحول قلمداد می‌شدند.

به گزارش کانورسیشن، ظهور رشته اپی ژنتیک یا فراژن شناسی در سال ۱۹۴۲ میلادی این فکر را درهم ناکامی. اپی ژنتیک به تغییراتی در گفتن ژن اشاره دارد که بدون تحول در توالی DNA رخ می‌دهد. برخی از تغییرات اپی ژنتیک لحاظی از کارکرد سلول می باشند همانند تغییرات مرتبط با پیری. با این وجود، عوامل محیطی نیز بر کارکرد ژن‌ها تاثییر می‌گذارند بدان معنی که حرکت افراد بر ژنتیک آنان تاثییر می‌گذارد. برای مثال، دوقلو‌های همسان از یک تخمک بارور شده رشد می‌کنند و در نتیجه ساختار ژنتیکی یکسانی دارند. با این وجود، با افزایش سن دوقلو‌ها ظاهر آنان امکان پذیر به علت قرار گرفتن در معرض محیطی نزدیک متفاوت باشد.

یکی از دوقلو‌ها امکان پذیر از یک رژیم غذایی متعادل سالم منفعت گیری کند در حالی که فرد دیگر امکان پذیر رژیم غذایی ناسالم داشته باشد که تبدیل تفاوت در گفتن ژن‌های آنان می‌شود که در چاقی نقش دارند و به اولین دوقلو پشتیبانی می‌کند درصد چربی بدن کمتری داشته باشد. افراد کنترل بسیاری بر روی برخی از این عوامل همانند کیفیت هوا ندارند. با این وجود، عوامل دیگر بیش‌تر تحت کنترل فرد می باشند: فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، استرس، مصرف مواد مخدر و قرار گرفتن در معرض آلودگی همانند آلودگی ناشی از پلاستیک، آفت کش‌ها و سوزاندن سوخت‌های فسیلی از جمله اگزوز ماشین.

عامل دیگر تغذیه است که علتایجاد زیرشاخه اپی ژنتیک تغذیه‌ای شده است. این رشته با مفاهیمی مرتبط است همانند این جمله معروف که “شما همان چیزی هستید که می‌خورید” و “شما همان چیزی هستید که مادربزرگ تان خورده است”. به طور خلاصه، اپی ژنتیک تغذیه‌ای مطالعه در این باره است که چطور رژیم غذایی شما و رژیم غذایی والدین و پدربزرگ و مادربزرگ تان بر ژن‌های شما تاثییر می‌گذارد. از آنجایی که انتخاب‌های غذایی که امروزه فرد انجام خواهند داد بر ژنتیک فرزندان آینده اش تاثییر می‌گذارد اپی ژنتیک امکان پذیر انگیزه‌ای برای انتخاب‌های غذایی بهتر تشکیل کند.

تیمی تحقیقاتی متشکل از متخصصان در حوزه اپی ژنتیک از  دانشگاه‌های ویسکانسین – مدیسن  و دانشگاه داکوتای شمالی مطالعه‌ای انجام داده اند در این باره که چطور رژیم غذایی و انتخاب سبک زندگی می‌تواند به نگه داری سلامت افراد پشتیبانی کند.

داستان قحطی

ریشه‌های تحقیقات اپی ژنتیک تغذیه‌ای را می‌توان در یک فصل تلخ در تاریخ جستجو کرد: زمستان همراه با گرسنگی و قحطی هلندی در مرحله های پایانی جنگ جهانی دوم. در طول اشغال هلند توسط نازی‌ها هلندی‌ها ناچار به زندگی با جیره‌های ۴۰۰ تا ۸۰۰ کیلو کالری در روز بودند که با رژیم غذایی معمولی ۲۰۰۰ کیلو کالری که به گفتن استاندارد توسط سازمان غذا و دارو منفعت گیری می‌شد تفاوت زیاد بسیاری داشت. در نتیجه نزدیک به ۲۰۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند و ۴.۵ میلیون نفر دچار سوء تغذیه شدند.

نتایج مطالعات نشان داد که قحطی علتتغییرات اپی ژنتیکی در ژنی به نام  IGF۲ شد که با رشد و تکامل مرتبط است. این تغییرات رشد عضلانی را در فرزندان و نوه‌های زنان باردار که قحطی را تحمل کردند سرکوب کرد. برای نسل‌های بعدی این سرکوب تبدیل افزایش خطر چاقی، بیماری قلبی، دیابت و وزن کم زمان تولد شد. این یافته‌ها لحظه‌ای مهم در تحقیقات اپی ژنتیک بودند و به وضوح نشان دادند که عوامل محیطی همانند قحطی می‌تواند تبدیل تغییرات اپی ژنتیکی در فرزندان شود که امکان پذیر پیامد‌های جدی برای سلامتی آنان داشته باشد.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

 قحطی علتتغییرات اپی ژنتیکی در ژنی به نام  IGF۲ شد که با رشد و تکامل مرتبط است

نقش رژیم غذایی مادر

تا پیش از این کار پیشگامانه اکثر محققان معتقد بودند که تغییرات اپی ژنتیکی نمی‌تواند از نسلی به نسل دیگر انتقال یابد. در عوض، محققان فکر می‌کردند که تغییرات اپی ژنتیکی می‌تواند با قرار گرفتن در معرض اغاز زندگی رخ دهد همانند دوران بارداری که یک دوره زیاد صدمه پذیر رشد قلمداد می‌شود. به این علت، تحقیقات اولیه اپی ژنتیک تغذیه‌ای بر روی دریافت رژیم غذایی در دوران بارداری متمرکز شد. یافته‌های مرتبط با پژوهش درمورد زمستان گرسنگی هلندی بعدا توسط نتایج مطالعات حیوانی تایید شد که به محققان اجازه می‌دهد نحوه پرورش حیوانات را کنترل کنند که می‌تواند به کنترل متغیر‌های تاثیرگذار پشتیبانی کند.

مزیت دیگر برای محققان این است که موش‌ها و گوسفند‌های مورد منفعت گیری در این مطالعات سریع تر از افراد انسانی تشکیل همانند می‌کنند و اجازه خواهند داد نتایج سریع تری حاصل شوند. علاوه بر این، محققان می‌توانند رژیم غذایی حیوانات را در همه طول عمر آنان به طور کامل کنترل کنند و این نوشته اجازه می‌دهد تا جنبه‌های خاصی از رژیم غذایی دستکاری و بازدید شود. این عوامل در کنار یگدیگر به محققان اجازه خواهند داد تا تغییرات اپی ژنتیکی در حیوانات را بهتر از افراد انسانی بازدید کنند.

در یک مطالعه صورت گرفته محققان موش‌های ماده باردار را در معرض یک قارچ کُش رایج به نام وینکلوزولین قرار دادند. در جواب به این قرار گرفتن در معرض این قارچ کش توانایی تشکیل اسپرم اولین نسل متولد شده موش‌ها افت یافت و تبدیل افزایش ناباروری در موش‌های نر شد. به طور بحرانی این اثرات همانند تاثیرات ناشی از قحطی به نسل‌های بعدی انتقال یافتند.

به همان اندازه که این آثار برای شکل دهی به اپی ژنتیک تغذیه‌ای بی نظیر می باشند دیگر دوره‌های رشد نادیده گرفته شدند و نقش پدران در میراث اپی ژنتیک فرزندانشان کاملا نادیده گرفته شد. با این وجود، مطالعه‌ای تازه‌تر بر روی گوسفندان نشان داد که رژیم غذایی پدری همراه با اسید آمینه متیونین که از بدو تولد تا از شیر گرفتن را شامل می‌شود بر رشد و ویژگی‌های تشکیل مثلی سه نسل بعدی تاثییر می‌گذارد. متیونین یک اسید آمینه الزامی است که در متیلاسیون DNA نقش دارد و مثالای از تغییرات اپی ژنتیکی است.

انتخاب‌های سالم برای نسل‌های آینده

این مطالعات بر تاثییر ماندگار رژیم غذایی والدین بر فرزندان و نوه‌های شان پافشاری می‌کنند. نتایج این مطالعات هم این چنین به گفتن یک انگیزه قوی برای والدین بالقوه و والدین جاری برای انتخاب رژیم غذایی سالم‌تر عمل می‌کنند، چون انتخاب‌های غذایی والدین بر رژیم غذایی فرزندان شان تاثییر می‌گذارد.

تا این مدت ناشناخته‌های بسیاری در رابطه این که رژیم غذایی چطور بر ژن‌های ما تاثییر می‌گذارد وجود دارد. آن چه تحقیقات در رابطه اپی ژنتیک تغذیه‌ای مشخص می کند علت قوی و قانع کننده‌ای برای در نظر گرفتن تحول سبک زندگی است.

آن جه تعداد بسیاری از محققان در رابطه رژیم غذایی غربی می‌دانند درمورد آن چیزی است که تعداد بسیاری از امریکایی‌ها می‌خورند یک رژیم غذایی غربی سرشار از چربی‌های اشباع شده، سدیم و قند که فیبر اندکی دارد. جای تعجبی ندارد که رژیم‌های غذایی غربی با پیامد‌های منفی سلامتی همانند چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی – عروقی و برخی سرطان‌ها مرتبط می باشند.

یک نقطه خوب برای اغاز خوردن بیش‌تر مواد غذایی کامل و فرآوری نشده به اختصاصی میوه ها، سبزیجات و غلات کامل و کم‌تر خوردن غذا‌های فراوری شده یا مواد غذایی حاضری است که فست فود، چیپس، کوکی ها، آب نبات، پیتزا‌های منجمد شده سوپ‌های کنسرو شده و نوشیدنی‌های شیرین را شامل می‌شود. این تغییرات رژیم غذایی به علت فوایدی که برای سلامتی دارند به خوبی شناخته شده و در دستورالعمل‌های غذایی ۲۰۲۰ – ۲۰۵۰ برای امریکایی‌ها و توسط انجمن قلب آمریکا توضیح داده شده اند.

تعداد بسیاری از افراد پذیرفتن تحول سبک زندگی را کاری دشوار می‌دانند به اختصاصی وقتی که غذا را نیز شامل شود. انگیزه یک عامل کلیدی برای تشکیل این تغییرات است. خوشبختانه اینجا جایی است که خانواده و دوستان می‌توانند پشتیبانی کنند. آنان تاثییر عمیقی بر تصمیم گیری‌های سبک زندگی دارند. با این وجود، در سطح اجتماعی گسترده‌تر امنیت غذایی به معنی توانایی افراد برای دسترسی و تهیه غذای سالم باید یک برتری حیاتی برای دولت ها، تشکیل کنندگان و توزیع کنندگان مواد غذایی و گروه‌های غیرانتفاعی باشد. فقدان امنیت غذایی با تغییرات اپی ژنتیکی مرتبط است که با پیامد‌های منفی سلامتی همانند دیابت، چاقی و افسردگی مرتبط می‌باشد.

از طریق اصلاح نسبتا ساده سبک زندگی افراد می‌توانند به طور قابل دقت و قابل اندازه گیری‌ای بر روی ژن‌های فرزندان و نوه‌های آینده خود تاثییر بگذارند. به این علت، هنگامی یک بسته چیپس را از کنار می‌گذارید و به جای آن میوه یا سبزیجات را انتخاب می‌کنید برای داشته باشید: این فقط برای شما نیست بلکه برای نسل‌های آینده نیز مناسب است.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا