«تاثییر انگشت» عامل پارکینسون، شناسایی شد_بام وطن

به گزارش بام وطن
به گزارش «مدیکال اکسپرس»، مطالعه تازه دانشمندان در موسسه «فان آندل» اولین نگاه را به درون تغییرات پیچیده مولکولی رخ داده در سلول های مغزی با توده «لوی» فراهم میکند.
این سلول ها نشانههای صدمهشناختی (پاتولوژیک) از بیماری پارکینسون و برخی انواع زوال عقل می باشند.
این یافتههای منتشرشده در نشریه «ارتباطات طبیعت» نشان می دهند که سلول های مغزی با توده لوی یک الگوی گفتن ژنتیکی خاص به نمایش میگذارند که شبیه تاثییر انگشت مرتبط با بیماری است.
«مایکل هندرسون» استادیار موسسه فان آندل (VAI) و مولف مهم این مطالعه او گفت: یافتههای ما یک نقطه اغاز مهم برای شناخت بهتر این مساله است که سلول ها چطور به تودههای لوی (Lewy bodies) جواب خواهند داد و این حوزهای است که پتانسیل بالایی برای ابداع درمانهای تازه دارد.
اجسام یا تودههای لوی، تودههایی از پروتئینهای معیوب و از شکل افتاده می باشند که گمان میرود کارکرد سالم و طبیعی سلول ها را مختل میکنند و به مرگ سلول ها در اختلالات افول عصبی همانند پارکینسون و زوال عقل جسم لوی (دمانس لوی بادی ) پشتیبانی میکنند. به این علت از دست دادن این سلول های حیاتی تبدیل نشانههای بیماری می شود.
هندرسون و تیم تحقیقاتی او به لطف پیشرفتهای فناورانه تازه به خصوص یک روش تازه موسوم به رونوشتگان شناسی فضایی ( spatial transcriptomics) قادر شدند سلول های مغزی با توده لوی را بطور مبسوط و با جزییات با سلول های مغزی بدون توده لوی قیاس کنند.
الگویی که آنها شناسایی کردند شامل ژنهایی می شود که بر تعداد بسیاری از فرایندهای حیاتی ملزوم برای سلامتی مغز از جمله ربط سلولی، تنظیم انرژی و التهاب، تاثییر میگذارند.
این مطالعه شامل مدلهای پیشا بالینی و سلول هایی از افراد مبتلا به پارکینسون می بود.
هندرسون او گفت: یافته های ما از این ایده حمایتمیکند که سلول های با توده لوی بر دیگر سلول ها و فرایندها در مغز تاثییر می گذارند.
او گفت: ما در آینده و در ادامه کار تصمیم داریم که مسیرهای مولکولی مختل شده توسط تودههای لوی را بازدید کنیم تا از این طریق بتوانیم مکانیزمهای احتمالی محافظتی را شناسایی کنیم.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی