تکنولوژی

یک «نقاشی» چطور راز ساخت اهرام مصر را آشکار کرد؟_بام وطن


به گزارش بام وطن

رازی که هزاران سال به قوت خود باقی مانده می بود، سرانجام کشف شد، چرا که فیزیکدانان بر این باورند که سرانجام به چگونگی ساخت اهرام مصر باستان پی برده‌اند. 

این نوشته که چطور یک تمدن باستانی بدون ماشین‌آلات سنگین موفق به ساخت اهرام شد، زمان‌ها نوشته فکر تعداد بسیاری از افراد می بود. هرم بزرگ جیزه به ارتفاع ۱۴۷ متر، وقتی که ساخته شد، بلندترین سازه جهان برای بیشتر از ۳۸۰۰ سال می بود و ما هم چنان مجذوب عظمت آن هستیم. 

برخی تصمیم می‌گیرند از اهرام دیدن کنند، برخی دیگر تصمیم می‌گیرند بر فراز آن‌ها با چتر پرواز کنند و برخی دیگر جرات کرده و به داخل هرم بزرگ می‌روال، اما ما تا کنون نمی‌دانستیم آن‌ها چطور ساخته شده‌اند. 

گروهی از دانشمندان دانشگاه آمستردام در رابطه چگونگی ساخت اهرام توسط مصریان باستان به کشف پیشگامانه‌ای دست یافتند. تیمی از فیزیکدانان به رهبری دکتر دانیل بون، روی یک نقاشی دیواری در مقبره جهوتی‌هوتپ (Djehutihotep) تمرکز کردند. این نقاشی که قدمت آن به سال ۱۹۰۰ قبل از میلاد بازمی‌گردد، به نظر یک تکنیک ساختمانی را مشخص می کند. 

 

این نقاشی دیواری ۱۷۲ مرد را به عکس کشیده که مجسمه‌ای را با طناب‌های متصل به سورتمه حرکت خواهند داد. جلوتر از سورتمه، جایی که به نظر می‌رسد جیزه یا اطراف آن باشد، دیده می‌شود که آب را روی شن‌ها می‌ریزند. فیزیکدانان که شیفته این کشف شده بودند، تصمیم گرفتند آن را آزمایش کنند. 

آن‌ها به مصر رفتند و هرم خودشان را در مقیاسی زیاد کوچکتر ساختند. در طول آزمایش اشکار شد اگر ماسه خشک باشد، به شکل توده درمی‌آید و حرکت اجسام را دشوارتر می‌کند، اما با افزودن مقدار مناسب آب، از شکل گرفتن این توده‌ها جلوگیری می‌شود و ماسه صاف می‌ماند. 

Bonn در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۶ حرف های است: «اگر از شن و ماسه خشک منفعت گیری کنید، خوب کار نمی‌کند، اگر ماسه بیشتر از حد مرطوب شود، باز هم خوب کار نمی‌کند. برای این کار یک سفتی بهینه ملزوم است.» 

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

قبلاً باور بر این می بود که منفعت گیری از آب برای پشتیبانی به ساخت و ساز تشریفاتی بوده، نه عملی. 

یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟

یافته‌های این تیم در یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان (Physical Review Letters) انتشار شد. در مقاله منتشرشده توضیح داده شد: «سایش لغزشی روی شن و ماسه با افزودن مقداری آب (نه زیاد زیاد) تا حد بسیاری افت می‌یابد.» 

«اگر مقدار آب درست نباشد، ماسه مرطوب بیابان تقریباً دو برابر سفت‌تر از ماسه خشک می‌شود.» 

«یک سورتمه به راحتی روی شن‌های سفت صحرا می‌لغزد، چون شن‌ها همانند هنگامی که خشک می باشند روبه رو سورتمه انباشته نمی‌شوند.» 

این نوشته به قدری ساده است که حتی بون و تیمش هم غافلگیر شدند: «من از مقدار افت ۵۰ درصدی نیروی کشش زیاد متعجب شدم، به این معنی که مصریان باستان فقط به نیمی از مردان نیاز داشتند تا اهرام را از روی شن‌های خیس در قیاس با شن‌های خشک بکشند.»

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا