سلامتی

خوردن غذاهای فوق فرآوری شده با خطر مرگ زودهنگام مرتبط است_بام وطن


به گزارش بام وطن

محققان در این مطالعه داده‌های سلامت بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر در ایالات متحده، بدون سابقه بیماری سرطان، بیماری قلبی عروقی یا دیابت را بین سال‌های ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۸ میلادی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. شرکت کنندگان هر دو سال یک بار اطلاعاتی در رابطه سلامتی و عادات سبک زندگی خود اراعه می‌کردند.

غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مواد نگهدارنده در برابر کپک یا باکتری، رنگ مصنوعی، امولسیفایرها برای جلوگیری از جداسازی شکر، نمک و چربی‌های اضافه شده یا تحول یافته می باشند. این مواد طبق معمول در محصولات خوراکی همانند نوشابه، چیپس، سوپ‌های بسته بندی شده، ناگت‌ها و بستنی‌ها یافت خواهد شد.

گروهی که کمترین غذای فوق فرآوری شده مصرف می‌کردند به طور متوسط نزدیک به سه وعده در روز غذا می‌خوردند، در حالی برخی از شرکت کنندگان به طور میانگین هفت وعده در روز غذا مصرف می‌کردند. 

داده‌ها مشخص می کند افرادی که قولهای غذایی بیشتری در طول روز مصرف می‌کردند، ۴ درصد زیاد تر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی قرار گرفته بودند.

دکتر مینگ یانگ سونگ،استادیار تغذیه در دانشکده هاروارد و سرپرست تیم تحقیق، او گفت: «این خطرات عمدتاً توسط چند زیرگروه از جمله گوشت فرآوری شده و نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر یا شیرین‌ کننده مصنوعی تشکیل می‌شود».

او می‌گوید خطرات ناشی از مصرف گوشت‌های فرآوری شده و غذاها و نوشیدنی‌های شیرین با خطرات غلات فوق فرآوری شده به یک اندازه نیستند.

دکتر ماریون نستله، استاد مطالعات غذا و بهداشت عمومی در دانشگاه نیویورک او گفت: «یافته‌های این تحقیق با صدها مورد دیگر در این عرصه مطابقت داشت، اما چیزی که این مطالعه را بی همتا می‌کند، تجزیه آن از زیرگروه‌های گوناگون در دسته مواد غذایی فرافرآوری‌شده است».

او او گفت که این دسته بندی متنوع است و این مطالعه لزوماً پیشنهاد نمی‌کند همه مواد غذایی فوق فرآوری شده را کاملا کنار بگذاریم .

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

این استاد دانشگاه افزود:« به گفتن مثال غلات، نان‌های سبوس دار نیز به گفتن غذای فوق فرآوری شده در نظر گرفته خواهد شد، اما حاوی مواد مغذی سودمند مختلفی همانند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی می باشند. از نظر دیگر، من فکر می‌کنم مردم باید تلاش کنند از مصرف برخی از غذاهای فوق فرآوری شده همانند گوشت فرآوری شده، نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و این چنین نوشیدنی‌های که به طور مصنوعی شیرین شده‌‌اند خودداری کنند یا آن‌ها را محدود کنند».

به باور دکتر پیتر وایلد، محقق بازنشسته در موسسه کوادرام بیوساینس در بریتانیا، درست است که محققان رابطه‌ای بین مصرف غذاهای فوق‌ فرآوری شده و مرگ زودهنگام یافته‌اند اما نمی توانند به طور قاطق بگویند که مصرف این غذاها علت مرگ و میرها بوده است.

سرپرست این تیم تحقیقاتی می‌گوید که محققان باید زیاد تر روی اجزای مواد غذایی فوق فرآوری شده اعم از افزودنی‌های غذایی، امولسیفایرها یا طعم دهنده‌ها که امکان پذیر بر سلامتی تاثییر بگذارد متمرکز شوند و در رابطه آن به دولت‌ها و موسسات پیشنهاد‌های ملزوم را اراعه دهند.

او او گفت: «محققان این چنین دریافتند که با اهمیت ترین عامل برای افت خطر مرگ، کیفیت رژیم غذایی کلی افراد است. اگر مردم یک رژیم غذایی به طور کلی سالم داشته باشند، فکر نمی‌کنم نیازی باشد که بترسند. الگوی کلی رژیم غذایی هم چنان عامل مهم تعیین کننده نتایج سلامتی است».

دکتر پیتر وایلد درمورد یک رژیم غذایی سالم می‌گوید: « یک رژیم غذایی سالم باید متنوع و حاوی میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ و غلات کامل باشد».

او این چنین افزود: «اگر دلواپس افزودنی‌های غذایی هستید، بعد غذاهایی را انتخاب کنید که سطح کمتری از مواد افزودنی داشته باشد».

این پزشک این چنین اصرار کرد غذاها باید به طور متعادل خورده شوند و خاطرنشان کرد که آب میوه حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی است که باید در حد متعادل مصرف شود، اما مقدار بیشتر از حد آن سطح قند خون را بالا خواهد برد و بر مزایا آن تسلط می‌کند».

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا