اقتصاد

سقوط کارگران ساختمانی از ارتفاع بیمه_بام وطن


به گزارش بام وطن

به حرف های وی، ادعای سازمان تامین اجتماعی مبنی بر سهیمه ۶۰ هزار نفری بیمه کارگران ساختمانی سندیت ندارد و درست نیست.

این فعال صنفی در ادامه گفت: پارسال روز کارگر ادعا کردند ۵۰ هزار کارگر را بیمه کرده‌اند و امسال هم مدعی شدند ۱۰ هزار کارگر تازه بیمه شده‌اند، ولی این اعداد حقیقت ندارد؛ در استان کردستان در سال‌های تازه حتی یک نفر هم بیمه نشده است، ما اصلاً بیمه شده‌ی تازه نداشتیم.

مافیای قوی، مطرح مطلوب را زمین زد!

صدیقی، با گفتن این که «در او گفت و گو اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی، نمایندگان مجلس مطرح مطلوب و پیشنهادی تشکل‌های کارگری را از مبنا تحول دادند» افزود: قرار می بود ۱ تا ۴ درصد حداقل دستمزد ضربدر متراژ ساختمان بابت حق بیمه از کارفرمایان گرفته شود؛ برای مثالً اگر کارفرمایی ۱۰۰ متر زمین در حال ساخت داشته باشد و مشمول پرداخت یک درصد شود، سال قبل باید ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بابت حق بیمه کارگران ساختمانی خود به تامین اجتماعی پرداخت می‌کرد؛ شوربختانه این مطرح که می‌توانست منبع های ریالی کافی برای بیمه کردن همه کارگران ساختمانیِ چشم به راه در صف بیمه را فراهم کند، به مرحله اجرا نرسید و از دستور کار خارج شد.

عضو هیات مدیره کانون عالی کارگران ساختمانی سراسر سرزمین تصریح کرد: تامین اجتماعی ادعا می‌کرد برای بیمه کارگران ساختمانی سرزمین ۱۸ هزار میلیارد تومان کسری منبع های دارد و مطابق برآورد ما، با آن مطرح پیشنهادی، این کسری بودجه تامین می‌شد و قریب ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار کارگر ساختمانی امکان بیمه شدن داشتند، اما متاسفانه لابیگری انجمن زیاد‌سازان و اندوخته‌داران با نمایندگان مجلس، جهت شد که ۶۰ نماینده خواست تحول مطرح را اراعه دهند و مطرح یک ماه سپس از تصویب، به طور دوفوریتی تحول کرد. طرحی که در شورای نگهبان به تایید نهایی رسیده می بود، با اعمالِ قوت مافیای ساخت و ساز متوقف ماند.

سیاست‌های نادرست تامین اجتماعی

اکنون حالت چطور است؛ آیا با مطرح تازه امکان بیمه شدن کارگران ساختمانی فراهم می‌شود؛ به باور صدیقی، با مطرح مجلس که ۲۵ درصد عوارض ساخت را بابت حق بیمه از کارفرمایان قسمت ساختمان می‌گیرد، منبع های برای بیمه کردن کارگران ساختمانی فراهم می‌شود، اما سیاست تامین اجتماعی در دهه‌های قبل این بوده که منبع های را از کارفرما گرفته، ولی کارگر را بیمه نکرده. او اصرار کرد: در ۵ سال تازه هم همین سیاست جستوجو می‌شد، تامین اجتماعی ۱۵ درصد عوارض ساخت را بابت حق بیمه از سازندگان و کارفرمایان می‌گرفت، اما هیچ کارگری را بیمه نمی‌کرد!

این فعال کارگری تصریح کرد: قرار می بود سپس از تصویب مطرح، تامین اجتماعی فقط سه ماه زمان داشته باشد و سپس کارگران را بیمه کند؛ الان شش، هفت ماه از تصویب مطرح قبل و خبری از بیمه نیست؛ ضمناً قرار می بود مراودات مالی تامین اجتماعی شفاف باشد و به مجلس گزارش بدهد که چه مقدار منبع های ریالی از کارفرمایان ساختمان گرفته، اما این قرار هم به جایی نرسید.

صدیقی با گفتن این که «توجیه تامین اجتماعی این است که شهرداری منبع های را در اختیار گرفته و به سازمان تامین اجتماعی نمی‌دهد» اضافه کرد: ما فعالان صنفی طرحی را به تامین اجتماعی نظر داده‌ایم؛ گفتیم یک سامانه تدوین کنید روی سیستم شهرداری نصب کنید؛ کارفرما که مراجعه کند، این سامانه به طور مستقیم مبلغ حق بیمه را به حساب تامین اجتماعی واریز کند؛ این کار‌ها شدنی‌ست منتها اراده‌ای در کار نیست.

حالت بیمه کارگران ساختمانیِ کردستان

الان حالت بیمه کارگران ساختمانی در استان کردستان چطور است؛ چند درصد کارگران این استان بیمه می باشند؛ رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کردستان در این رابطه می‌گوید: در هفت، هشت سال قبل ۳۰ هزار کارگر بیمه شده در استان کردستان داشتیم، اما الان تعداد کارگران ساختمانیِ بیمه شده به ۲۱ هزار نفر افت یافته است؛ تعداد بیمه‌شدگان در چند سال قبل حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد کم شدن کرده است. یقیناً زیاد از این‌ها کارگر ساختمانی نبودند و بیمه‌شان به درستی قطع شده، اما بیمه‌ی زیاد از این‌ها به علت دستورالعمل‌های ظالمانه و غیراصولیِ تامین اجتماعی قطع شده است.

صدیقی، بخشنامه‌های غیراصولی را عامل مهم قطع بیمه کارگران ساختمانی دانست و او گفت: بازرسی‌های دوره‌ای سازمان تامین اجتماعی و سختگیری‌های غیرلازم، کارگران را دچار دردسر می‌کند و جهت می‌شود بیمه کارگران ناعادلانه قطع شود.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

او افزود: الان ۲۱ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده در استان کردستان داریم و نزدیک ۲۰ هزار کارگر هم در صف بیمه چشم به راه بیمه شدن می باشند. در واقع نرخ منتظران بیمه در استان کردستان به اندازه بیمه‌شدگان است؛ یعنی تقریباً نیمی از کارگران ساختمانیِ متقاضی بیمه، بیمه نیستند و تامین اجتماعی سهمیه‌ای برای پوشش آن‌ها در نظر نگرفته است.

افزایش حق بیمه پرداختی کارگران

به حرف های این فعال صنفی، افزایش حق بیمه پرداختی کارگران در سال تازه، معضل جدیدی‌ست که تامین اجتماعی برای کارگران ساختمانی به وجود آورده به این ترتیب که کارگر درجه یک، ضریب ۱.۹، درجه دو ۱.۶ و درجه سه ضریب ۱.۳ باید پرداخت کند که کاری کاملاً غیرقانونی‌ست. او اضافه کرد: کارگر باید ۷ درصد حق بیمه را از جیب بپردازد که امسال ۵۱۸ هزار تومان است، اما از کارگر درجه سه ساختمان، این هفت درصد را با ضریب ۱.۳ می‌گیرند که می‌شود ۶۷۵ هزار تومان.

صدیقی در آخر اصرار کرد: ما در حال رایزنی با تامین اجتماعی هستیم؛ باید مطالبات ما برآورده شود؛ از یک طرف بایستی بیمه کارگران را روی غلتک بیندازند و از نظر دیگر باید ضرایب اضافی حق بیمه را حذف کنند؛ اگر گفتگو‌ها به نتیجه نرسد و به این مطالبات جواب ندهند، ناچاریم از تامین اجتماعی به دیوان عدل شکایت کنیم.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا