ساخت قاشق الکتریکی که علتکاهش مصرف نمک میشود_بام وطن

به گزارش بام وطن
اکثر افراد به دلایل پزشکی باید مقدار مصرف نمک خود را افت دهند، بااینحال غذاهای کمسدیم میتوانند مزه خوشایندی نداشته باشند، مخصوصاً برای ژاپنیها که ذائقه آنها زیاد تر متمایل به غذاهای شور است. اکنون یک شرکت ژاپنی به نام Kirin قاشقی تشکیل کرده که حاوی الکترودهایی است و با قرارگرفتن در دهان، مزه شوری غذا را افزایش میدهد.
بر پایه گزارش رویترز، شرکت Kirin اکنون فقط ۲۰۰ قاشق الکتریکی را به طور آنلاین و به قیمت ۱۲۷ دلار به فروش میرساند و در ماه آینده میلادی نیز فروش محدود آن در خردهفروشیهای ژاپن اغاز میشود. اما این شرکت امیدوار است تا پنج سال آینده یک میلیون نفر در سراسر جهان این قاشقها را خریداری کنند. به حرف های این شرکت فروش این قاشق از سال آینده میلادی در خارج از ژاپن اغاز خواهد شد.
قاشق الکتریکی Kirin برای افت مصرف نمک
این قاشق الکتریکی از پلاستیک و فلز ساخته شده و در فرایند ساخت آن پروفسور دانشگاه میجی ژاپن، «هومی میاشیتا»، که قبلاً چاپستیکهای الکتریکی برای افزایش طعم غذا ساخته می بود، همکاری داشته است. نحوه کارکرد این قاشق بدین صورت است که یک میدان الکتریکی ضعیف از قاشق عبور میکند و روی مولکولهای یون سدیم روی زبان متمرکز میشود تا شوری غذا را افزایش دهد.
گفتنی است که در سال ۲۰۲۳ مبدع این قاشق برنده جایزه ایگنوبل (Ig Nobel) در قسمت تعذیه شد. هرساله این جایزه به دستاوردهای علمی که در ابتدا علتخنده و سپس به فکر فرورفتن مردم میشود، اعطا میگردد.
شرکت Kirin که عمده فعالیت آن در عرصه مراقبتهای بهداشتی است میگوید که این فناوری در ژاپن اهمیت اختصاصیای دارد. چراکه متوسط بزرگسالان این سرزمین نزدیک به ۱۰ گرم نمک در روز مصرف میکنند که دو برابر مقدار پیشنهادشده توسط سازمان بهداشت جهانی است.
محقق این شرکت میگوید که فرهنگ غذایی ژاپن به طعمهای شور تمایل دارد. مردم ژاپن بهطورکلی نیاز به افت مقدار مصرف نمک دارند، اما بدیهی است که دورشدن از چیزی که به خوردن آن عادت داریم دشوار است. به همین علت این چنین ابتکاری میتواند با استقبال خوبی مواجه شود.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی