پیشبینی تازه سازمان برنامه از نرخ تورم_بام وطن

به گزارش بام وطن
حمیدرضا مقصودی مدیر کل امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه سرزمین در خصوص عمل های و دستاوردهای دولت سیزدهم او گفت: یکی از اتفاقاتی که سال قبل محقق شد، تکمیل اتوبان ۲۰۰ کیلومتری اصفهان شیراز می بود. این اتفاق مسیر اصفهان به شیراز را بیشتر از یک ساعت و نیم مختصر کرد. در حوزه کریدورها توانستیم بازی را تحول دهیم و از همه عناصر قوت خودمان منفعت گیری کنیم. برخی کشورهای اطراف در تلاش بودند تا اقداماتی در این عرصه انجام بدهند اما ما تلاش کردیم تا اثبات کنیم کریدور تاریخی ایران است.
او گفت: سال قبل ترانزیت ۴۷ درصد رشد داشته است. در دو ماهه اول سال جاری نیز نسبت به زمان شبیه سال قبل، ناظر رشد ۶۷ درصدی ترانزیت بودهایم. بیشتر از ۷ هزار واحد تولیدی احیا شده است. این چنین برخی تئوریهای اقتصادی منسوخ شده که هم چنان در سرزمین مورد منفعت گیری قرار میگرفت و مورد استناد می بود، حذف شد.
در یکی از این موارد این او گفت و گو نقل می بود که هدایت اعتبار ممکن نیست و نمیتوان با وجود کنترل نقدینگی ناظر رشد تشکیل می بود. ناظر تحول این رویکرد بودیم و دیدیم که رشد تشکیل و رشد اقتصادی به بیشتر از ۵ درصد افزایش اشکار کرد.
محقق شدن ارامش در رشد اقتصادی در دولت سیزدهم
مدیر کل امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه با گفتن این که بر پایه نمودار رشد اقتصادی از سال ۱۳۸۶ تا به امروز، ناظر نوسانات عجیبی در این عرصه بودهایم، او گفت: با این وجود در سه سال تازه به ثباتی در این عرصه رسیدیم. متوسط رشد در سه سال تازه ۵.۵ درصد بوده است. اگر متوسط رشد اقتصادی را با دولتهای قبل قیاس کنیم، باید او گفت که رشد اقتصادی در دولت آقای هاشمی، ۴.۲ درصد، در دوره آقای خاتمی ۱ درصد، آقای احمدی نژاد ۱- درصد و دوره آقای روحانی ۱.۱- درصد بوده است.
معتقد هستیم که اگر دولت با همان روال قبل ادامه دهد روال مثبت رشد اقتصادی جاری ادامه اشکار میکند و تحکیم نیز خواهد شد.
رشد میانگین سالانه منفی ۱۶ درصدی صنعت نفت پیش از دولت سیزدهم
او همین طور گفت: رشد قسمتهای گوناگون اقتصادی را میتوانید برای دهه ۹۰، سه ساله منتهی به دولت آقای رئیسی و سه ساله دولت سیزدهم قبل قیاس می باشند. قسمت صنعت در این بازه وقتی ناظر رشد ۳.۹ بودهایم اما در سه سال قبل از آن ناظر رقم ۴.۷- درصد و برای دهه ۹۰ ناظر عدد ۳.۶- درصد بودهایم.
در حوزه استخراج نفت و گاز نیز متوسط دهه ۹۰، ناظر عدد ۵- درصد هستیم. این نوشته به معنی افول سالانه ۵ درصد در صنعت نفت است. در سه ساله منتهی به دولت سیزدهم به طور متوسط ناظر رشد ۱۶- درصد حوزه استخراج نفت و گاز بودیم. در دولت سیزدهم اما ناظر رشد متوسط سالانه ۱۱.۵ درصد بودهایم.
مقصودی با اشاره به این که عموماً هنگامی از ناترازی سخن بگویید میکنیم به سراغ مردم و مصرفکننده میرویم و میگوییم که مصرف شما زیاد بوده است، او گفت: اما باید به سراغ سمت دیگر برویم و ببینیم در قسمت صنعت نفت و گاز چه اتفاقاتی رخ داده است.
در بازهای تورم به نزدیک به ۴۶ درصد رسید و هم چنان تورم بالاتر پیشبینی میشد
وی او گفت: در گروه خدمات مجموعه دهه ۹۰ حالت بدی نداشته است(۴.۲ درصد) با این وجود در سه ساله منتهی به دولت سیزدهم ناظر رشد ۳.۱- درصد بودیم اما در دولت آقای رئیسی رشد قسمت خدمات ۵.۸ درصد بوده است.
این چنین در گروه صنایع و معادن(بدون نفت و گاز) در دهه ۹۰ ناظر رشد ۲.۹- درصد و در سه ساله منتهی به دولت سیزدهم رشد ۸- درصد رخ داده است که این رقم در سه ساله دولت ۷.۱ درصد بوده است. در طول دهه ۹۰ مجموعه تشکیل ۰.۷ درصد رشد و در سه ساله منتهی به دولت ۲.۱- درصد و ۵.۵ درصد رشد نیز در این دولت رخ داده است.
تبدیل نرخ منفی ۱۳ درصدی راه اندازی اندوخته به مثبت ۴.۵ درصد در سه سال
مدیر کل امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه در خصوص شاخص راه اندازی اندوخته او گفت: در سه ساله منتهی به دولت نرخ راه اندازی اندوخته به طور میانگین سالانه ۱۳- درصد بوده است. نرخ راه اندازی اندوخته در سال ۱۳۹۸، ۱۸- درصد، ۱۳۹۸، ۱۵- درصد، سال ۱۳۹۹، ۷.۷- درصد بوده است. این رقم در طول سه ساله دولت سیزدهم به مثبت ۴.۵ درصد رسیده است.
در بین ۳۳ سرزمین منتخب که بیشتر از ۸۳ درصد از تشکیل ناخالص داخلی دنیا را دارند، هند رتبه اول بیشترین رشد اقتصادی و در رتبه سپس ایران قرار داشت.
تحول شیب نمودار تورم تولیدکننده در دولت سیزدهم
وی با گفتن این که نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در زمان تحول دولت، ۵۸.۹ درصد بوده است، او گفت: این نرخ هشداری می بود که به دولت سیزدهم داده میشد. با این وجود ناظر تحول شیب نمودار این شاخص بودیم. با دقت به کنترل نرخ تورم تولیدکننده، مواد اولیه با شرایط بهتری در اختیار تولیدکننده قرار میگیرد.
امکان پذیر در برخی حوزههای تشکیل تحت رانتها و مسائل خاصی کار از اختیار دولت خارج شده باشد و تشکیل نیز صدمه دیده باشد اما در کل ناظر تحول شیب نمودار تورم تولیدکننده هستیم. یقیناً هم چنان این نرخ ظرفیت افت زیاد تر را دارد.
برگشت تورم به کانال ۳۰ درصد و امیدواری برای کانال ۲۰ درصد
مقصودی در خصوص تغییرات نرخ تورم در سه سال قبل او گفت: در بازهای تورم به نزدیک به ۴۶ درصد رسید و هم چنان تورم بالاتر پیشبینی میشد. با این وجود نرخ تورم کنترل شد و در عین حال یک سیاست باز توزیع به پیشنهاد کارشناسان اتفاق افتاد. این سیاست باز توزیعی تورم تشکیل کرد. با وجود این تاثییر می بود که مسیر تورم مصرفکننده نیز کنترل شده است.
اکنون ناظر هستیم که تورم داخل کانال ۳۰ درصد شده و امیدوار هستیم تا آخر سال داخل کانال ۲۰ درصد شود.
جزئیات ۳ ابزار دولت برای مقابله با تورم
وی با اشاره به ابزارهای دولت در کنترل تورم او گفت: دولت با سه ابزار تلاش کرد تا تورم را کنترل کند. یک ابزار کنترل ترازنامه بانکها می بود. ابزار دیگر انضباط در بودجه سرزمین می بود. سازمان برنامه و بودجه به تبعیت از دولت به شدت از تشکیل کسری بودجه پرهیز دارد. ابزار سوم نیز کنترل قیمتها و نظام قیمتها می بود.
دولت به سمت درآمدهای پیادار در بودجه حرکت کرد. ناظر رشد ۶۵ درصدی درآمدهای مالیاتی و این چنین رسیدن سهم مالیات از بودجه به ۴۱ درصد هستیم. سهم تامین وجه از اوراق در دولت قبل به طور متوسط ۱۳ درصد و در این دولت نزدیک به ۵ درصد است.
در حوزه تامین مالی دولت از طریق انتشار کردن اوراق، در سال ۱۳۹۹ رقم اوراق ۸۲ همت بوده که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۲۰۲ همت رسیده است. این رقم به معنی افزایش نزدیک به ۲.۵ برابری است. این رقم در دولت سپس افت اشکار کرده است.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی