سلامتی

۱۹ منفعت هلو برای انسان_بام وطن


به گزارش بام وطن

هلو مثال خوبی برای به یاد آوردن طراوت و شادابی فصل تابستان بوده و مطابق تحقیقات، مزایا اعجاب‌انگیز بسیاری برای آن شناخته شده است. حتی می‌توان از کنسرو هلو برای به دست آوردن مزایا سلامتی آن منفعت برد. اکنون بیایید زیاد تر با خواص هلو برای بهبود حالت بدن آشنا شده و ببینیم آیا هلو چاق کننده است یا خیر؟

می‌دانیم هلو از میوه‌های هسته‌دار یا دروپه است، چون تکه گوشتی بیرونی آن را پوسته‌ای احاطه کرده که یک دانه خوراکی در دل خود دارد. بر پایه این که گوشت این میوه با هسته‌اش چه رابطه‌ای دارد، انواع هلو به سه دسته تقسیم خواهد شد: در نوع اول گوشت به هسته چسبیده است، در نوع دوم گوشت هلو با مقداری سختی به راحتی از هسته جدا شده و در نهایت، در نوع سوم گوشت و هسته کاملا از هم جدا می باشند. در هر حال هر نوع هلویی که در اختیار داشته باشید مزایا سلامتی اختصاصی‌ای برای بدن دارد. برای مثال، با وجود این که هلو قند دارد اما سرشار از مواد معدنی و مغذی زیاد است. از مزایا روغن هسته هلو برای پوست گرفته تا مقدار فیبر بالا و مناسب آن برای دستگاه گوارش، همه نشانگر خواص هلو می باشند.

مهم ترین خواص هلو چیست؟

مزایا سلامتی میوه هلو شامل تسکین هیپوکالمی، چاقی، کلسترول، استاز خون و بیماری‌های عصبی است. این میوه به مراقبت از چشم، مراقبت از پوست، نگه داری سلامت سیستم عصبی، استخوان‌ها و دندان‌ها پشتیبانی کرده و این چنین دارای خواص ضدسرطانی است. علاوه براین خواص ضد پیری داشته و به سم‌زدایی و بهبود هضم و سلامت سلولی پشتیبانی می‌‌نماید. این میوه دارای مجموعه آنتی‌اکسیدان‌های الزامی بدن بوده که در دوران بارداری مورد قیمت می باشند و به تحکیم سیستم ایمنی بدن پشتیبانی شایانی می‌کنند. اکنون بیایید نگاهی دقیق‌تر به مزایای شگفت‌انگیز هلو بیندازیم.

۱. پتانسیل مبارزه با سرطان را دارد

تحقیقات گوناگون درمورد خواص هلو و اثرات ضدسرطانی آن در آمریکا انجام شده که به نتایج زیر منتهی شده است:

ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هلو به مبارزه با انواع سرطان‌ها همانند سرطان روده بزرگ پشتیبانی شایانی می‌نماید.

اسیدکلروژنیک و اسیدنئوکلروژنیک حاضر در هلو اثرات مفیدی در مهار رشد سلول‌های سرطان سینه، بدون تاثییر بر سلول‌های طبیعی دارد. این رویه کاملا برخلاف روش شیمی درمانی عمل می‌کند، چون بر سلول‌های سالم تاثییر منفی نمی‌گذارد.

هلو سرشار از ترکیبات فنلی و کاروتنوئیدی بوده که دارای خواص ضدتوموری و ضدسرطانی می باشند.

این میوه غنی از بتاکاروتن است و در نتیجه اثرات محافظتی در برابر سرطان ریه تشکیل می‌کند.

۲. از پوست مراقبت می‌کند

خاصیت‌های هلو برای پوست زیاد است در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم. یقیناً، خواص سیب برای پوست نیز همانند مزایا هلو است، بعد به گمان زیاد خواص سیب، شگفت زده تان می کند!

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

از خواص هلو برای پوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هلو اثرات محافظتی مختلفی در برابر اشعه ماورای‌ بنفش دارد. آنتی‌اکسیدان‌های زآگزانتین و لوتئین، اثرات ضدالتهابی قابل‌توجهی بر صدمه‌های پوستی ناشی از اشعه UV-B داشته و از آن در برابر تکثیر بیش ‌از حد محافظت می‌کنند.

فلاونوئیدهای حاضر در هلو دارای اثرات محافظتی در برابر نور بوده و به جلوگیری از اریتم ناشی از UV پوست پشتیبانی خواهند کرد.

هلو به‌طور گسترده در صنعت آرایشی و بهداشتی برای تشکیل کرم‌های پوستی منفعت گیری می‌شود. این کرم‌ها به شما پشتیبانی می‌کنند تا از شر سیاهی دور چشم خلاص شوید.

فلاونوئیدها، ویتامین‌ها و مواد معدنی الزامی حاضر در هلو، به از بین بردن سلول‌های مرده، لایه‌برداری و این چنین آب‌رسانی و احیای پوست پشتیبانی می‌کنند.

آنتی‌اکسیدان‌های حاضر در هلو علتبهبود سریع تر مشکلات پوستی همانند لکه‌، جوش‌ و آکنه‌ خواهد شد.

به علت وجود مقدار مناسبی ویتامین C، این میوه به نگه داری پوست سالم پشتیبانی کرده و این چنین در برابر رادیکال‌های آزاد زیان اور و عفونت‌های پوستی به‌خوبی ایستادگی می‌نماید.

از خواص روغن هسته هلو برای پوست که مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ است، می‌توان به آب‌رسانی عمیق پوست و حس نرمی و لطافت اشاره کرد. این چنین این روغن‌ها توان و استحکام کلی پوست را بهبود می‌بخشند.

۳. به کنترل دیابت پشتیبانی می‌کند

مصرف هلو از ابتلا به دیابت نوع ۱ جلوگیری کرده و با دقت به محتوای فیبر بالا، سطح قند خون را افت می‌دهد. این میوه دارای شاخص گلیسمی پایین ۲۶ تا ۵۵ بوده که برای بیماران دیابتی مناسب است.

انجمن دیابت آمریکا خوردن میوه‌هایی همانند هلو را برای افرادی که به خوردن شیرینی‌جات عادت دارند پیشنهاد می‌کند؛ اما با این حال، از کنسرو هلو و شربت شیرین آن اجتناب کنید.

۴. سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که ترکیبات فنولی حاضر در پوست و پالپ هلو به نگه داری سطوح پایین‌تر LDL (چربی بد) و تحریک و افزایش کلسترول HDL (چربی خوب) پشتیبانی می‌کند. این نوشته در افت خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با قلب و عروق و نگه داری سلامت قلب زیاد موثر خواهد می بود.

۵. از چشم ها مراقبت می‌کند

این میوه سرشار از بتاکاروتن بوده که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. بتاکاروتن نقش مهمی در نگه داری بینایی و پیشگیری از بیماری‌های چشمی گوناگون همانند خشکی چشم و نابینایی دارد. کاروتنوئیدها، لوتئین و زآگزانتین حاضر در هلو دارای اثرات مثبت مرتبط با افت شیوع آب مروارید می باشند.

این چنین لوتئین و زآگزانتین هلو به محافظت از شبکیه چشم در برابر دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، پشتیبانی می‌کنند. از طرفی دیگر برخی ترکیبات حاضر در هلو از بافت‌های شبکیه در برابر رادیکال‌های آزاد و صدمه احتمالی ناشی از نور با طول موج بالا، محافظت می‌نمایند.

۶. از هیپوکالمی پیشگیری می‌کند

از دیگر خواص هلو وجود پتاسیم در آن بوده که برای سیگنال‌دهی مناسب عصبی و کارکرد سلولی بدن حیاتی است. محتوای پتاسیم حاضر در هلو این چنین به فرآیندهای متابولیک، منفعت گیری از کربوهیدرات‌ها، نگه داری اعتدال الکترولیت‌ها و تنظیم بافت‌های عضلانی پشتیبانی می‌کند. افتپتاسیم در بدن می‌تواند تبدیل هیپوکالمی شود که این بیماری بر قوت عضلانی فرد تاثییر گذاشته و علتضربان نامنظم قلب می‌شود.

۷. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد

تحقیقات مشخص می کند که پوست و پالپ هلو دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قابل‌توجهی است. بر پایه یک مطالعه، وجود اسید کلروژنیک حاضر در این میوه به اثرات محافظتی آن پشتیبانی بیشتری می‌کند. این چنین آنتی‌اکسیدهایی همانند لوتئین، زآگزانتین و بتا کریپتوکسانتین به از بین بردن رادیکال‌های آزاد مشتق شده از اکسیژن پشتیبانی کرده و در نتیجه از بدن در برابر اثرات زیان اور بیماری‌های گوناگون محافظت می‌نماید.

۸. برای دوران بارداری سودمند است

خوردن هلو در دوران بارداری به علت وجود طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی، سودمند و الزامی است. ویتامینC حاضر در هلو به رشد سالم استخوان‌ها، دندان‌ها، پوست، ماهیچه‌ها و رگ‌های خونی نوزاد پشتیبانی می‌کند. هلو برای جذب آهن در دوران بارداری زیاد مهم بوده و پشتیبانی قابل‌توجهی می‌کند.

فولات حاضر در هلو در پیشگیری از نقص لوله عصبی همانند اسپینا بیفیدا نقش مهمی دارد. این چنین پتاسیم این میوه برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و خستگی عمومی که در دوران بارداری شایع است، سودمند خواهد می بود.

۹. به هضم غذا پشتیبانی می‌کند

هلو به علت محتوای قلیایی و فیبر بالا، برای نگه داری سلامت دستگاه گوارش سودمند است. فیبر غذایی حاضر در هلو آب را جذب کرده و به پیشگیری از اختلالات معده همانند یبوست، بواسیر، زخم معده، ورم معده و حرکات نامنظم روده پشتیبانی می‌نماید.

مصرف هلو برای پاکسازی و دفع مواد زائد سمی از روده‌ها و جلوگیری از ابتلا به انواع اختلالات شکمی از جمله سرطان معده سودمند است. هلو به علت خواص ملین خود حتی در حل شدن سنگ‌های کلیه و مثانه موثر واقع می‌شود.

۱۰. از سیستم عصبی محافظت می‌کند

از دیگر خواص هلو می‌توان به محافظت از سیستم عصبی اشاره کرد. مطالعات انجام شده در این عرصه نشان داده است که وجود منیزیم در هلو به جلوگیری از استرس و اضطراب پشتیبانی کرده و در برقراری حالت اسایش سیستم عصبی موثر است. افتمنیزیم می‌تواند بر کارکرد سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) تاثییر گذاشته و در نتیجه ماهیچه‌ها را بیشتر از حد برانگیخته نماید.

مصرف میوه‌هایی همانند هلو که غنی از منیزیم و ویتامین B6 می باشند، اثرات مساعد بر تحریک بیشتر از حد سیستم عصبی مرکزی در کودکان دارند. این چنین منیزیم حاضر در هلو به بهبود علائم افسردگی حاد پشتیبانی می‌کند. مصرف هلو برای درمان آیورودا و متعادل کردن سیستم عصبی نیز سودمند است.

۱۱. در مبارزه با چاقی موثر است

از دیگر خواص هلو، وجود اجزا و ترکیبات زیست فعال بوده که اثرات مفیدی در مبارزه با اختلالات مرتبط با چاقی نشان داده‌اند. برای مثال در مطالعه‌ای تحقیقاتی، از وجود ترکیبات فنلی در هلو و خواص ضد التهابی و ضد چاقی آن به خوبی حمایتشده است.

۱۲. سیستم ایمنی را تحکیم می‌کند

هلو سرشار از اسید‌اسکوربیک و روی بوده که به کارکرد طبیعی بدن، تحکیم سیستم ایمنی و نگه داری سلامت کلی بدن پشتیبانی شایانی می‌نماید. ویتامین C و روی حاضر در هلو در بهبود زخم موثر عمل می‌کنند. خواص آنتی‌اکسیدانی هلو به مبارزه با عفونت‌ها و افت شیوع و شدت بیماری‌هایی همانند سرماخوردگی، مالاریا، ذات‌الریه و اسهال پشتیبانی می‌کند. افتویتامین‌ها و انواع اکسیدان‌ها می‌تواند تبدیل استرس اکسیداتیو و اختلال در فعالیت‌های سلولی شود.

۱۳. خواص ضد پیری دارد

از خواص هلو برای جوان‌سازی خود نیز منفعت گیری کنید. هلو منبع غنی از زینک بوده که خواص ضد پیری چشم‌گیری دارد. مصرف غذاهای غنی از روی همانند هلو علتتولید آنتی‌بادی شده و از صدمه سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند. علاوه برآن این میوه با افزایش سطح هورمون تولیدمثلی تستوسترون در بدن انسان، از روال پیری اندام‌های تناسلی مردانه پیشگیری خواهد کرد.

۱۴. سلامت استخوان و دندان را بهبود می‌بخشد

هلو حاوی فسفر بوده که همراه با کلسیم به تحکیم استخوان‌ها، دندان‌ها و نگه داری و ترمیم بافت‌های بدن پشتیبانی می‌کند. هلو در پیشگیری از بیماری‌های استخوانی گوناگون همانند دکلسیفیکاسیون سودمند است. این بیماری می‌تواند تبدیل پوکی استخوان به‌اختصاصی در زنان یائسه شود.

مصرف غذاهای غنی از فسفر همانند هلو علتمعدنی شدن مجدد استخوان‌ها و نگه داری سفتی و استحکام آن‌ها می‌شود. در کنار کلسیم، ویتامین C حاضر در هلو نیز نقش مهمی در تحکیم استخوان‌های فک و لثه داشته که به سالم ماندن دندان‌ها پشتیبانی موثری می‌کند.

۱۵. در سم زدایی بدن موثر است

هلو در پاکسازی و سم‌زدایی بدن سودمند بوده و به دفع سموم زیان اور از کبد و کلیه‌ها پشتیبانی می‌نماید. این میوه به‌طور گسترده در تعداد بسیاری از فرهنگ‌ها در تشکیل محصولات سم‌زدایی گیاهی همانند چای سم‌زدایی به کار گرفته می‌شود.

۱۶. سلامت سلولی را بهبود می‌بخشد

از دیگر خواص هلو محتوای آهن آن است که برای راه اندازی هموگلوبین در گلبول‌های قرمز خون حیاتی خواهد می بود. مصرف میوه‌هایی همانند هلو در همه مرحله های زندگی از جمله دوران کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و مرحله های قاعدگی و بارداری اهمیت به‌سزایی دارد.

۱۷. از اختلالات مغزی جلوگیری می‌کند

مطالعات ثابت کرده‌اند که عصاره هلو اثرات مفیدی بر سیستم کولینرژیک مرکزی دارد. سیستم کولینرژیک یک سیستم انتقال‌دهنده عصبی است که به‌گفتن ستون فقرات حافظه و عملکردهای یادگیری عمل می‌کند. اجزای حاضر در هلو از تحلیل رفتن سیستم کولینرژیک جلوگیری کرده و از اختلالات مختلفی همانند بیماری آلزایمر پیشگیری می‌نماید.

۱۸. خواص هلو در طب سنتی موردتوجه است

هلو دارای طبع سرد و تر است که در طب سنتی خواص تعداد بسیاری برای آن ذکر شده است. مصرف این میوه در فصول گرم سال جهت درمان تشنگی و افت حرارت بدن خواهد شد. هلو برای افراد گرم مزاج گزینه زیاد خوبی است که جهت تعدیل مزاج می‌شود.

از خواص هلو برای مردان می‌توان به تحکیم قوای جنسی و نوعی محرک جنسی اشاره کرد. این میوه می‌تواند جوش و آکنه‌های پوستی را افت دهد و به سلامت زیاد تر پوست پشتیبانی کند. پیشگیری از هیپوکالمی نیز یکی از خواص هلو در طب سنتی ذکر شده است.

۱۹. خواص هلو انجیری برای لاغری اثبات شده است

هلو انجیری یکی از انواع خوش طعم و پرخاصیت هلو است. این میوه حاوی مقادیر بسیاری فیبر است که اشتها را افت داده و به لاغری پشتیبانی می‌کند، از طرفی دیگر مقدار قند و چربی هلو انجیری کم است و در برنامه لاغری شما اختلالی تشکیل نخواهد کرد. در صورتی که دچار رژیم‌های لاغری هستید، مصرف هلو انجیری را در برنامه غذایی خود جای دهید.

خواص قسمت‌های دیگر هلو

به غیر از خود هلو، دیگر تکه‌های درخت هلو نیز طیف وسیعی از مزایا سلامتی را اراعه خواهند داد.

برگ: برگ‌های درخت هلو می‌توانند در برابر سرفه، برونشیت و ناراحتی‌های شکمی سودمند باشند. این چنین دارای خواص سم‌زدایی، ملین و ادرارآور بوده و در برای دفع کرم‌های شکمی و پشتیبانی به بهبود زخم‌ها موثر می باشند.

گل‌: گل‌های درخت هلو برای از بین بردن علائم یبوست و بیماری خیز یا ادم سودمند خواهند می بود.

پوست: پوست خشک شده درخت هلو می‌تواند به افت علائم یرقان پشتیبانی کند.

جدول قیمت غذایی هلو

مطابق داده‌های تغذیه‌ای USDA، هلو طیف وسیعی از مواد مغذی را در خود ذخیره داشته که برای کارکرد صحیح بدن حیاتی می باشند. این میوه منبعی غنی از پتاسیم، ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C است. هلو این چنین منبع خوبی از ویتامین E (آلفا توکوفرول)، ویتامین K (فیلوکینون)، ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین) و ویتامین B6 (پیریدوکسین) است. علاوه بر همه این‌ها، هلو دارای گنجینه‌ای غنی از مواد معدنی همانند کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، روی و مس خواهد می بود. کالری هلویی با وزن متوسط، نزدیک به ۵۸ کیلو کالری بوده و این میوه کلسترولی ندارد. برای فهمیدن بهتر حقایق تغذیه‌ای هلو، مقدار مواد مغذی حاضر در یک هلو با وزن تقریبی ۱۰۰ گرم در جدول زیر نشان داده شده است.

















مواد مغذی در یک عدد هلو

 در هر ۱۰۰ گرم

انرژی

۵۸‌ کیلوکالری

پروتئین

۱ گرم

چربی

کمتر از ۱ گرم

کربوهیدرات

۱۴ گرم

فیبر

۲ گرم

ویتامین C

۱۷ درصد

ویتامین A

۱۰ درصد

ویتامین B2

۶ درصد

ویتامین E

۵ درصد

ویتامین K

۵ درصد

پتاسیم

۸ درصد

مس

۵ درصد

منگنز

۵ درصد

نکات مهم زمان خوردن میوه هلو

خواص هلو زیاد است، اما هلو امکان پذیر عوارض جانبی مقداری داشته باشد که عبارت هستند از:

عکس العمل‌های آلرژیک: به علت وجود برخی آلرژن‌ها، هلو امکان پذیر علتایجاد حساسیت یا آلرژی غذایی شود. در تشکیل و نگهداری هلو خشک طبق معمول از سولفیت به‌گفتن نگهدارنده منفعت گیری می‌شود که مصرف این ماده می‌تواند تبدیل عکس العمل‌های آلرژیک از جمله تشدید علائم آسم، کهیر، انقباض برونش‌ها و شوک آنافیلاکسی شود.

مسمومیت ناشی از دانه: دانه‌های میوه‌های هسته‌دار همانند زردآلو و هلو به‌طور طبیعی حاوی سم سیانید می باشند. به حرف های مرکز ملی سم ایالات متحده، در حالی‌که مسمومیت ناشی از بلع غیرعمدی هسته این میوه‌ها دور از انتظار است، اما بهتر است جانب احتیاط را مراعات نمود.

با خاصیت های هلو از انواع بیماری در امان هستید

همانطور که گفتیم هلو از میوه‌های تابستانی خوش‌عطر، خوش‌طعم و زیاد مقوی است. خواص میوه هلو آنچنان گسترده است که بهتر است در فصل تابستان از خوردن میوه تازه آن غافل نشوید.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا