تکنولوژی

بهبود دیابت با رژیم غذایی حاوی فلاونوئید_بام وطن


به گزارش بام وطن

دیابت نوع ۲ به‌علت شیوع روزافزون آن در سراسر جهان، به نگرانی قابل دقت برای سلامت عمومی تبدیل شده و اکنون ۴۱۵ میلیون نفر با دیابت زندگی می‌کنند و بیشتر از چهار میلیون مرگ در سراسر جهان با این بیماری مرتبط است.

برخی از عوامل خطر قابل تحول، همانند چاقی و اضافه وزن، با تشکیل دیابت نوع ۲ مرتبط می باشند و خطر ابتلا به چندین عارضه سلامتی از جمله بیماری قلبی عروقی، بیماری کلیوی، زوال عقل و انواع خاصی از سرطان را افزایش می‌دهد.

رژیم غذایی گیاهی برای افت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شناخته شده است. گیاهان منبع های غنی از ترکیبات پلی‌فنلی گوناگون با دسترسی زیستی و زیست فعالی متفاوت می باشند. فلاونوئیدها دسته‌ای از ترکیبات پلی‌فنلی می باشند که به ۶ زیر گروه مهم دسته‌بندی خواهد شد: فلاونون‌ها، فلاون‌ها، فلاوان-۳-اول‌ها، فلاونول‌ها، آنتوسیانین‌ها و ایزوفلاون‌ها.

شواهد حاصل از کارآزمایی‌های اتفاقی‌سازی و کنترل‌شده مشخص می کند که مصرف زیاد تر فلاونوئیدها با افزایش حساسیت به انسولین، افت مقاومت به انسولین و بهبود پروفایل لیپید خون مرتبط است.

در این تحقیق، دانشمندان ربط بین رژیم غذایی غنی از فلاونوئید و ابتلا به دیابت نوع ۲ را در جمعیت بزرگ بریتانیا بازدید کردند.

طراحی تحقیق

در کل ۱۱۳ هزار و ۹۷ شرکت‌کننده در بانک زیستی انگلستان در این تحقیق ثبت‌نام کردند. بانک زیستی بریتانیا، تحقیق هم‌گروهی آینده‌نگر مبتنی بر جمعیت در مقیاس بزرگ است که روی بیشتر از ۵۰۰ هزار شرکت‌کننده بزرگسال که بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ از بریتانیا انجام شده‌است.

دو یا چند برسی رژیم غذایی ۲۴ ساعته به‌دست آمده از شرکت‌کنندگان با منفعت گیری از پایگاه داده وزارت کشاورزی ایالات‌متحده برای محاسبه دریافت فلاونوئید مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. ۱۰ ماده غذایی غنی از فلاونوئید بر پایه میانگین مصرف روزانه (قولهای روزانه) انتخاب شدند. امتیاز رژیم غذایی حاوی فلاونوئید با جمع کردن تعداد کل قولهای مصرف شده در ۱۰ ماده غذایی منتخب محاسبه شد.

تجزیه‌و تحلیل‌های آماری مناسب با در نظر گرفتن عوامل مخدوش کننده بالقوه برای تعیین ربط بین منفعت گیری از رژیم غذایی و ابراز دیابت نوع ۲ انجام شد.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

مشاهدات مهم

در طول متوسط دوره پیگیری تحقیق ۱۲ ساله، ۲۶۲۸ مورد بیماری دیابت نوع ۲ شناسایی شد. پیروی به نسبت بالاتری از رژیم غذایی غنی از فلاونوئید در بین شرکت‌کنندگان زن، مسن‌تر، شرکت‌کنندگان فعال از لحاظ بدنی، یا افرادی که اسبق تحصیلی بالاتری داشتند، مشاهده شد.

میانگین کل مصرف فلاونوئید در روز ۸۰۵.۷ میلی‌گرم می بود. در بین زیر گروه‌های گوناگون، پلیمرها ازجمله پروآنتوسیانیدین‌ها و فلاوان-۳-اول‌ها به‌ترتیب ۶۷ و ۲۲ درصد از کل دریافت فلاونوئید را راه اندازی خواهند داد. مصرف چای منبع اولیه برای این ۲ زیرگروه می بود.

کمترین زیرگروه پشتیبانی‌کننده به کل فلاونوئیدها، فلاون‌ها بودند که زیاد تر از فلفل مشتق خواهد شد.

ربط بین مصرف فلاونوئید و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲

تجزیه‌وتحلیل مشابه با ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و سبک زندگی شرکت‌کنندگان نشان داد که امتیاز رژیم غذایی حاوی فلاونوئید بالاتر (۶ وعده غذای غنی از فلاونوئید در روز) با ۲۸ درصد کمتر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در قیاس با امتیاز رژیم غذایی حاوی فلاونوئید پایین (یک وعده غذاهای غنی فلاونوئید در روز) مرتبط است.

تجزیه‌وتحلیل دوز-جواب نشان داد که افزایش یک وعده در روز از غذاهای غنی از فلاونوئید با افت ۶ درصدی خطر ابتلا به دیابت مرتبط است.

در رابطه مواد غذایی خاص غنی از فلاونوئید، این تحقیق نشان داد که مصرف زیاد تر چای سیاه یا سبز، انواع توت‌ها و سیب به‌ترتیب با ۲۱ درصد، ۱۵ درصد و ۱۲ درصد افت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.

با دقت به زیرگروه‌های خاص فلاونوئید، دریافت بالاتر آنتوسیانین‌ها، فلاوان-۳-اول‌ها، فلاونول‌ها، فلاون‌ها، پلیمرها و پروآنتوسیانیدین‌ها به‌ترتیب با ۱۹ درصد، ۲۶ درصد، ۲۸ درصد، ۱۹ درصد، ۲۶ درصد و ۲۷ درصد کمتر خطر ابتلا به دیابت مرتبط بودند.

بهبود دیابت با رژیم غذایی حاوی فلاونوئید

تحلیل مبتنی بر ساز و کارهای دقیق

این تحقیق چندین نشانگر زیستی بالقوه مرتبط با دیابت نوع ۲ برای شناسایی مکانیسم‌های بیولوژیکی مسئول ربط‌های مشاهده‌ شده، را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار داد.

 تحلیل میانجی، شاخص توده بدن، فاکتور رشد شبه‌انسولین ۱، پروتئین واکنشی C، سیستاتین C، اورات، گاما گلوتامیل ترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز را به‌گفتن واسطه‌های بالقوه شناسایی کرد.

به‌طور خاص، یافته‌ها نشان داد که اثرات سودمند رژیم غذایی غنی از فلاونوئید بر کنترل وزن بدن، متابولیسم گلوکز، التهاب پایه، کارکرد کلیه و کبد تا حدی مسئول افت خطر دیابت نوع ۲ مشاهده شده در این تحقیق است.

اهمیت تحقیق

نتایج این تحقیق مشخص می کند که غذاهای غنی از فلاونوئید با تنظیم چاقی، متابولیسم گلوکز، التهاب، کارکرد کلیه و کارکرد کبد می‌توانند به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افت دهند.

مقالات و متون علمی حاضر مشخص می کند که فلاونوئیدها، به‌اختصاصی آنتوسیانین‌ها، فلاوان-۳-اول‌ها و فلاونول‌ها، می‌توانند با بهبود ترشح انسولین و سیگنال‌دهی و تسهیل انتقال و متابولیسم گلوکز، اثرات ضد دیابتی داشته باشند.

همانطور که دانشمندان ذکر کردند، جمعیت مورد تحقیق شامل بزرگسالان میانسال بریتانیایی است که تعمیم یافته‌ها را به دیگر جمعیت‌های غیر اروپایی محدود می‌کند.

به‌طور کلی، این تحقیق از پیشنهاد جاری برای افزایش مصرف میوه‌ها، به‌اختصاصی انواع توت‌ها و سیب، برای افت خطر دیابت نوع ۲ حمایتمی‌کند.

یافته‌های این تحقیق در مجله Nutrition & Diabetes انتشار شده است.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا