چند پیشنهاد تغذیه ای برای تسلط بر استرس و اضطراب_بام وطن

به گزارش بام وطن
عجمی افزود: این چنین دریافت منبع های غذایی حاوی ویتامین B۶، B۱۲ و فولات و پرهیز از دریافت منبع های غذایی حاوی کافئین برای افت استرس و اضطراب مهم است.
این متخصص تغذیه با گفتن این که دریافت غذا به طور قولهای منظم و کوچک و با نمایه گلیسمی پایین به ارامش زیاد تر قند خون پشتیبانی میکند، اظهار کرد: دقت کنید که اختلالات قند خون و گرسنگی میتواند محرک تشکیل استرس و اضطراب باشد و در صورتی که از منبع های غذایی حاوی قند و شکر و یا کربوهیدراتهای ساده به مقدار زیاد در رژیم غذایی منفعت گیری کنید، قند خون و به جستوجو آن انسولین در خون افزایش اشکار میکند و سپس افت اشکار میکند.
مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی سرزمین گفت: نوسانات سریع قند خون و به جستوجو آن انسولین میتواند علتایجاد تغییرات در خلق و خو و حرکت شود و افراد حس کنند که برای افت استرس خود نیاز به شیرینیجات زیاد تر دارند و این سیکل معیوب مرتبا تکرار شود؛ به این علت دریافت فیبر کافی، میوه و سبزیجات به جای قند و شکر و شیرینیجات و این چنین دریافت منبع های حاوی پروتئین و چربیهای سالم میتواند نوسانات قند خون را کمتر کند و به افت حس استرس و اضطراب پشتیبانی بیشتری کند.
وی با اشاره به این که مغزها و دانهها، لوبیای سویا، گردو و روغن آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب الزامی برای بدن می باشند، فرمود: دریافت ماهیهای چرب همانند سالمون و ساردین برای افت افسردگی و استرس میتواند سودمند باشد و مصرف آن به اختصاصی در نوجوانی با کارکرد شناختی بهتر مغز در سالهای بعدی زندگی همراه است.
عجمی با گفتن این که حبوبات از منبع های خوب پروتئین است و در عین حال حاوی ریز مغذیهای الزامی برای بدن است، گفت: ویتامین D یکی از ویتامینهای مهم با عملکردهای زیاد در بدن است و افتآن میتواند با تغییرات خلق و خو در ربط باشد. این چنین این ویتامین نقش مهمی در حفاظت از مغز و کارکرد صحیح ناقلهای عصبی دارد و حتی به گفتن یک درمان کمکی برای آلزایمر میتواند سودمند باشد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: مصرف جگر، ماهی، شیر و تخم مرغ میتواند به دریافت ویتامین D پشتیبانی کند، اما راه مهم تامین آن سنتز از طریق پوست و قرار گرفتن در مجاورت نور آفتاب است.
مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی سرزمین یادآور شد: بعد به طور کلی برای نگه داری سلامتی و افت استرس و اضطراب تلاش کنید منبع های حاوی قند و شکر همانند انواع شیرینی جات، آب میوههای سنتتیک، آب نبات، انواع نوشابهها و نوشیدنیهای حاوی قند و یا شکر را محدود کرده و به جای آن منبع های حاوی فیبر، میوه و سبزی و غلات کامل و سبوسدار منفعت گیری کنید تا نوسانات قند خون که یکی از عوامل تشکیل استرس است را به حداقل برسانید.
بنابر اظهار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با گفتن این که تعداد بسیاری از افراد به مصرف قهوه و یا نوشیدنیهای انرژیزا عادت دارند، متذکر شد: مصرف زیاد کافئین فارغ از این که از چه منبع و یا منابعی باشد میتواند علتتغییرات خلق و خو شود و به تشکیل استرس، اضطراب و حتی افسردگی پشتیبانی کند.
عجمی با اشاره به این که برای افت دریافت کافئین، پیشنهاد میشود قهوه را با چای سبز جانشین کنید، او گفت: چای سبز علاوه بر کافئین کمتر حاوی اسید آمینهای به نام تیانین است که برای افت استرس و اضطراب سودمند است؛ این چنین دریافت آب کافی و فعالیت فیزیکی روزانه به نگه داری سلامتی و اسایش زیاد تر پشتیبانی میکند.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی