خوراکی های سودمند برای سلامت قلب و مغز_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
این چنین مهم است که از مصرف بیش از حد قند پرهیز کنیم. قند زیاد میتواند توانایی مغز را در تشکیل «آدنوزین تریفسفات» (ATP) که انرژی ملزوم برای انجام فرایندهای حیاتی سلولی را تامین میکند، مختل کند. علاوه بر این، قند زیاد میتواند علتافزایش ناگهانی انسولین و اختلال در متابولیسم مغز شود و به گمان زیاد بر کارکرد شناختی تاثییر بگذارد.
یقیناً زوال شناختی طبق معمول برگشتپذیر نیست اما پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای مغز میتواند شدت تخریب سلولهای عصبی را افت دهد و خطر ابتلا به آلزایمر را کم کند.
نشریه «نیویورکپست» در همین رابطه هشت خوراکی سودمند برای سلامت مغز را برشمرده است.
ماهیهای غیرپرورشی
ماهی تازه بهاختصاصی ماهیهای چرب، سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ می باشند. این چربیهای سالم خواص ضدالتهابی دارند.
تلاش کنید ماهی را تا حد امکان تازه و از نوع غیرپرورشی تهیه کنید. ماهیهای پرورشی زیاد تر از موادی تغذیه میکنند که امکان پذیر تمایلی به مصرف آنها نداشته باشید.
سبزیجات برگدار
سبزیجات برگدار سرشار از فیبر، فولات، لوتئین و بتاکاروتن می باشند.
مارچوبه یا بروکلی که بخارپز شده یا تفتداده شدهاند، هم انتخابهای مناسبی می باشند. یقیناً مارچوبه برگدار محسوب نمیشود اما مقدار بسیاری فیبر دارد که میتواند به سلامت میکروبیوم روده که بر کارکرد مغز تاثییر مثبتی دارد، پشتیبانی کند.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی هم منبع غنی از لیکوپن است؛ یک آنتیاکسیدان قوی که با بتاکاروتن مرتبط است. آنتیاکسیدانها برای سلامت مغز زیاد مهم می باشند چون با التهاب و استرس اکسیداتیو مبارزه و به پیشگیری از نورودژنراسیون (تحلیل سلولهای عصبی) پشتیبانی میکنند.
گردو و انواع توتها
به گزارش ایندیپندنت، همه مغزها مفیدند اما همه آنها قیمت تغذیهای یکسانی ندارند. گردو بیشترین نسبت اسیدهای چرب امگاــ۳ (چربیهای سودمند) به امگاــ۶ (چربیهای زیان اور) را دارد. بلوبری هم سرشار از فلاونوئیدها است که آنتیاکسیدانهای قوی و مولکولهای ضدالتهابی می باشند و میتوانند تاثییر استرس بر مغز را افت دهند.
روغن زیتون
روغن زیتون یکی از مواد خوراکی مهم برای سلامت مغز است که میتوانید در پختوپز هم منفعت گیری کنید. روغن زیتون غنی از چربیهای تکغیراشباع است که به افت کلسترول بد (الدیال) و افزایش کلسترول خوب (اچدیال) پشتیبانی میکند.
زردچوبه و زنجبیل
ترکیب فعال در زردچوبه موسوم به «کورکومین»، یک آنتیاکسیدان با خواص ضدالتهابی که امکان پذیر به سلامت مغز پشتیبانی کند چون گمان دارد در شکستن پلاکهای آمیلوئیدی که از ویژگیهای بیماری آلزایمرند، موثر باشد.
این چنین ترکیب زردچوبه با فلفل سیاه جذب آن را برای بدن آسانتر میکند.
یکی دیگر از ریشههای گیاهی سودمند برای مغز، زنجبیل است. زنجبیل به غذاها طعم بسیارای میبخشد و حرف های میشود که به شفافتر شدن ذهن پشتیبانی میکند. علاوه بر این حاوی فیبر است.
قهوه و چای
چایها در واقع گیاهان کاملا خشکشدهای می باشند که منبع عالی فیتونوترینتها محسوب خواهد شد که میتوانند بر متابولیسم مغز تاثییر چشمگیری داشته باشند.
دانههای قهوه نیز در اصل نوعی توت می باشند که خشک و برشته شدهاند. از نظر گیاهشناسی، دانههای قهوه در واقع هسته (یا دانه) میوهای می باشند که به آن گیلاس قهوه (Coffee cherry) حرف های میشود. این میوه نوعی توت (berry) محسوب میشود چون گوشتی در اطراف دانه است.
هم چای و هم قهوه سرشار از فلاونوئیدها می باشند که میتوانند کنترل گلیسمی (تنظیم قند خون) را بهبود ببخشند. این نوشیدنیها کافئین هم دارند که میتواند تمرکز را افزایش دهد و به انجام دادن کارها پشتیبانی کند.
ذرت بوداده خانگی
اگر به جستوجو یک بینوعده لذتقسمت و سرگرمکننده هستید، ذرتبوداده تازه درستشده، انتخاب خوبی خواهد می بود. این بینوعده زیاد سالمتر و رضایتقسمتتر از چیپس سیبزمینی است.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




