سردی معده را چطور درمان کنیم؟_بام وطن

به گزارش بام وطن
او همین طور گفت: اگر به دلایل گوناگون این حرارات افت اشکار کند که عمده دلایل آن سوء مزاج سرد معده است عکس العملهای ملزوم در معده برای هضم غذا انجام نشده و معده ضعیف میشود و جهت افزایش اشتها و به تبع آن چاقی خواهد شد. علت این کار، سبک زندگی ناسالم و پرخوری و بدخوری و بی تحرکی و مصرف زیاد سردیها است که جهت تشکیل بلغم و سودا در معده میشود.
این متخصص طب ایرانی او گفت: اگر تسلط بلغم در معده تشکیل شود تمایل به خوردن شیرینی، حالت تهوع، آروغ ترش، نفخ شکم، افزایش آب دهان به اختصاصی در زمان خواب، سفیدی زبان و رنگ صورت، سستی و بی حالی، سفیدی ادرار و عدم تشنگی و شدت نبض در فرد تشکیل میشود.
خوش طینت اضافه کرد: اگر تسلط سودا در معده اتفاق بیفتد اشتهای زیاد و کاذب، ضعف هضم، سوزش معده به اختصاصی سر معده، ترشی دهان، بزرگی طحال، افکار و خیالات منفی و وسواس و بعضی اوقات یبوست برای فرد رخ میدهد.
وی علل غذایی سوء هاضمه را تندخوردن و نجویدن به مقدار کافی غذا نقل کرد و او گفت: در این حالت فرد تلاش میکند غذا را با خوردن آب و مایعاتی دیگر همانند نوشابه قورت دهد. عمده مشکلات ما در زمان غذاخوردن همین قضیه است.
این متخصص طب سنتی پافشاری کرد: مصرف غذاهای دیرهضم، درهم خوری، مصرف آب یخ و غذاهای با طبع سرد هم جهت سوء هاضمه و سردی معده میشود.
خوش طینت با اصرار بر این که در فصل تابستان بدن به مایعات زیاد تر نیاز دارد، او گفت: مایعات نباید زیاد خنک باشد و دمای آن باید به اندازه آب شیر باشد. در تابستان میتوان به آب، مقداری آب لیمو و عسل اضافه کرد و در چند مرحله آن را در طول روز نوشید.
وی ابراز داشت: مایعات باید در ظروف دهان گشاد باشد. نباید مایعات را با نی بنوشیم. هرچقدر دهانه ظرف گشادتر باشد و در زمان نوشیدن لبهاتر شود و چشم ما آب را ببیند تشنگی سریعتر رفع میشود.
این متخصص طب ایرانی با اشاره به این که سردی غذاها دو حالت بالقوه و بالفعل دارد، او گفت: بستنی و آب سرد بالفعل سرد می باشند و ظاهر سرد هم دارند، اما لبنیات، گوجه و خیار، ترشی و سرکه، گوشت گوساله و گاو، انواع ماکارونی و پاستا، فست فودها، غذاهای یخ زده و مانده عمدتا بالقوه سرد می باشند.
خوش طینت اظهار داشت: اصلیترین راهکار برای جلوگیری از سردی معده اصلاح مزاج است. خوردن آب و عسل به طور ناشتا زیاد سودمند است. عسل را میتوان در آب جوش هم حل کرد. هر فردی مزاج خاص خود را دارد و باید در خوردن غذاها، تعدیل مزاج مراعات شود.
وی متذکر شد: شربت جوشانده زیره کرمان، گل قند با بذر انیسون، شربت زنیان، دمنوش بابونه یا آویشن به همراه نبات یا لیموترش به درمان پشتیبانی میکند. نعناع به طور برگ و عرق و چای به همراه عسل پیشنهاد میشود؛ چون نعناع طبعی سرد دارد.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: ترکیب یک تکه سیاهدانه نیم کوب شده و سه برابر عسل هر ۱۲ ساعت یکبار به مقدار یک قاشق مرباخوری پیشنهاد میشود. روغن مالی شکم و معده با روغن بابونه، زیتون، کنجد و سیاهدانه نیز سودمند است.
خوش طینت یادآور شد: بادکش گرم شکم و پرهیز از غذاهای سنگین و دیرهضم همانند تخم مرغ سفت، گوشت گاو و گوساله، کله پاچه و حلیم هم پیشنهاد میشود. بهترین غذا برای افراد دچار سوء هاضمه نخود آب یا همان آبگوشت خودمان بدون رب به همراه دارچین است.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی