سلامتی

پیشنهاد های تغذیه ای طب ایرانی برای تابستان_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن

او گفت: در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک، زیاد تر در معرض صدمه می باشند، چون به علت گرم و خشک بودن مزاج این افراد و این چنین فصل تابستان، گمان خطر در این افراد زیاد تر است؛ به این علت در این فصل باید از همه خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حرارت بدن را بالا می‌برند و علتخشکی بدن خواهد شد تا حد امکان پرهیز شود، مخصوصاً‌ مواد غذایی تند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سس‌های تند، خردل، سبزیجات تند همانند سیر، پیاز، ترخون، نعنا، تره، شاهی، شوید و نیز شورها و شیرین ها.

او گفت: بهتر است از غذاهای گیاهی خام یا پخته بخارپز ساده بدون ادویه‌ جات و طعم دهنده های قوی منفعت گیری شود.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه گفت: افراد گرم مزاج باید نسبت به مصرف نمک و غذاهای شور و تنقلاتی همانند چیپس شور، آجیل شور و امثالهم، در فصل تابستان احتیاط کنند.

میرغضنفری گفت: اکثر مغزها مزاج گرم و خشک دارند و همه افراد به اختصاصی افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، نباید در مصرف آنها زیاده‌ روی کنند. این چنین سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن علتگرم و خشک شدن مزاج می ‌شوند. به این علت، نباید در مصرف غذاهای تهیه شده با این روش ‌ها، زیاده ‌روی شود و غذاها باید به طور ساده یا درصورت امکان خام و پخته تهیه شوند.

معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش این چنین فرمود: شیرینی ‌جات نیز مزاج گرم دارند، به این علت نباید در مصرف شیرینی‌ ها، شکلات ‌ها و حتی شیرینی ‌جات طبیعی همانند، عسل، کشمش، مویز و میوه‌های شیرین همانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس در فصل تابستان زیاده ‌روی شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش افزود: پیشنهاد می شود در فصل تابستان گوشت ‌های قرمز به علت داشتن گرما و حرارت زیاد، کمتر مصرف شوند، به اختصاصی گوشت پرندگانی همانند کبک و بلدرچین که گرمای زیاد بیشتری نسبت به گوشت گوسفند دارند. این چنین گوشت شتر هم به علت گرما و خشکی زیاد نباید به طور معمول مصرف شود.

میرغضنفری با اشاره به الزام پرهیز از مصرف غذاهای با مزاج گرم همانند فسنجان، گردو و کنجد، پیشنهاد کرد: در فصل تابستان از خنکی‌ جات همانند آب ‌دوغ خیار، ماست، خیار و مقداری نان، سبزیجات خنک همانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز) گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج منفعت گیری شود.

او همین طور گفت: بهتر است غذاهایی که در تابستان مصرف می ‌شوند، پخته شده و آبپز باشند و غذاها کباب و یا سرخ نشوند، همانند آش، سوپ، خورش سبزیجاتی که سبزی آنها سرخ نشده باشد، حبوبات آن کم بوده، مقدار بسیاری گوشت نداشته باشند، مقداری ترش باشند برای مثال با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیمو، نارنج تهیه شده باشند.

وی این چنین مصرف مرکبات و میوه‌ جات ملس همانند زرشک و آب زرشک، شاه‌ توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ ‌فروت را سودمند دانست و او گفت: مصرف سالادها (کاهو، خیار، آبلیمو) در این فصل سودمند است، چون مزاج‌ سرد و تر دارند. این چنین خوردن ترشی ‌جات در این فصل پیشنهاد می شود، به شرط آنکه تند نباشد که در این صورت، حرارت آنها بالا می‌ رود.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

بنابر اظهار وزارت بهداشت، وی با گفتن این که مصرف کافی آب و لبنیات در فصل تابستان سودمند است، اظهار کرد: مصرف روزانه لیموترش در فصول گرم سال برای گرم‌ مزاجان پیشنهاد می شود. این میوه از حرارت و رطوبت بدن و التهابات درونی کبد می‌ کاهد، خون را رقیق می ‌کند و برای هضم غذاهای چرب، شیرین و سنگین سودمند است.

میرغضنفری، مصرف گوشت‌های سفید را در این فصل مناسب‌تر از گوشت‌های قرمز گفت و افزود: گوشت‌ های سفید (همانند مرغ و ماهی) گرمای کمتری دارند، مخصوصا ماهی که با داشتن مزاج سرد و تر، برای این فصل زیاد مناسب است، به شرطی که زیاد سرخ نشده و ادویه جات تند نیز به آن اضافه نشود.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا