گزارش میدانی از شیوه تازه پخت نذری و هزینه ۱۰۰ پرس غذای نذری_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
این روزها در هیاتها و تکیههای سراسر شهر، نذریهایی پخته و در بین عزاداران حسینی توزیع میشود. در این بین باید در نظر داشت نذری تنها متخص غذا نیست، برخی نذر اشپزی برای ایام محرم را دارند و در هیاتها به رایگان برای عزاداران غذا میپزند و برخی نیز با در اختیار قرار دادن ظروف و … تلاش دارند در این آیین قشنگ سهمی باشند.
جدا از هیاتها ، مردم برای ادای نذزهای خود در این ایام دست به کار خواهد شد. تعداد بسیاری با توزیع غذا بین عزاداران، گروههای خاص همانند پاکبانان، همراهان بیماران در اطراف بیمارستانها، مرکز خیریه و … تلاش دارند در این کار شریک باشند .
کوچک شدن آپارتمانها جهت شده است شکل تازهای از پخت نذری در تهران و برخی شهرهای بزرگ باب شود.
افراد خواست پخت نذری را به رستوران خواهند داد ودر تعداد بسیاری از موارد خود نسبت به تحویل اقلام خشک مورد نیاز غذا میکنند و رستورانهایی که در ایران محرم خلوتتر از همیشه می باشند، مسئولیت پخت عذا را بر مسئولیت میگیرند.
صاحب یک رستوران در منطقهی شرق تهران در این خصوص به خبرنگار ما او گفت: زیادها نذر دارند اما امکان پخت غذا ندارند، از نظر دیگر ما نیز به علت نذری ها و شرکت مردم در سوگواریها سرمان خلوتتر است و با دریافت هزینهای اندک در این فریضه شیک میشویم و از امکاناتمان برای پشتیبانی به مردم منفعت میبریم. او او گفت: زیاد تر افراد به ما خواست خواهند داد که به چه تعداد غذا نیاز دارند. نوع غذا را هم اشکار می کنند و ما نیز برایشان با قیمت مناس طبخ میکنیم .
وی او گفت: برخی قربانی خواهند داد و این نوشته گوشت غذا را تامین میکند اما مسئله اینجاست که زیاد تر خود ما مواد خشک را تدارک میبینیم. در برخی موارد نیز مواد خشک از سوی نذری دهنده تحویل ما میشود و ما فقط غذا را برایشان طبخ می کنیم و تحویل میدهیم .
وی در جواب این سئوال که زیاد تر مردم چه نذری هایی خواهند داد؟ او گفت: اغالب خورش قیمه و قرومه و عدس پلو. یقیناً در برخی موارد معدود کباب و مرغ هم خواست داشتیم .
یک فعال در رستورانی در مرکز شهر تهران نیز در جواب این سئوال که آیا در این ایام خواست نذری دریافت کرده است یا خیر؟ او گفت: در سالیان دور که حیاطها بزرگ می بود و آپارتمان این قدر گسترش نیافته می بود، ما در این ایام تعطیل بودیم اما اکنون ما هم در عزاداری ها به نوع فرد دیگر شریک هستیم و برای مردم نذریهایشان را میپزیم. هم کارگر ما حقوق میگیرد و هم مردم غذای خوب تحویل میگیرد و هم حس و حال ما خوب است.
پرطرفدارترین نذریها چیست؟
صاحب یک رستوران که آگهی پذیرفتن پخت نذری را در فضای مجازی انتشار کرده است، او گفت: مردم زیاد تر خواست خورش قیمه و قرمه و عدس پلو خواهند داد .
وی او گفت: اگر مواد اولیه را خودمان تامین کنیم، بسته به نوع کیفیت هر پرس خورش قیمه یا قورمه به همراه برنج نزدیک به صد تا صد و پنجاه هزار تومان همه میشود. وی او گفت: این قیمت برای کباب تک سیخ از صد و سی هزار تومان اغاز میشد و تا دویست و پنجاه هزار تومان برای کباب دو سیخ میرسد.
او او گفت: برای هر پرس مرغ هم غالبا بین ۱۵۰ تا دویست هزار تومان باید در نظر گرفت . یقیناً افراد اگر خودشان مواد خشک را بدهند، هزینه مقداری تنها برای طبخ و پک کردن باید پرداخت کنند که در حقیقت مزد کارگران است، در تعداد بسیاری از موارد کارگرانی که خودشان نذر دارند هم از دریافت دستمزد امتناع میکنند و معقدند برای ادای نذرشان به اندازهی وسع زحمت کشیدهاند. ما نیز قیمتها را پایین تر از حد معمول و با کمترین سود یا به قول معروف سر به سر حساب میکنیم.
یک رستوراندار در تماس خبرنگار ما درموردی هزینه تهیهی صد پرس خورش قرمه سبزی یا قیمه او گفت: اگر خودتان مواد اولیه را تحویل بدهید، بر مبنای قیمت گوشت و سبزی و لپه و پیاز و ادویه باید چیزی بین چهار تا پنج میلیون تومان برای مواد خشک خورش هزینه کنید. برای صد پرس برنج نیز بسته به خواست شما بین پانزده تا هفده کیلو برنج نیاز است که قیمت ان بر مبنای برنج کیلویی صد هزار تومان نزدیک به یک میلیون و هفتصد هزار تومان میشود. برای عدس پلو نیز همین نزدیک به برنج و نزدیک به هشت کیلو عدس نیاز است که قیمتی در کل چیزی در نزدیک به دو میلیون و پانصد هزار تومان میشود. بسته به ذائقهی خواست دهنده کشمش و پیاز و گوشت نیز مورد نیاز است که این رقم را در بهترین حالت به پنج میلیون تومان افزایش میدهد.
وی او گفت: برای خورشهای پرطرفدار هزینه نزدیک به هشت تا ده میلیون و برای عدس پلو نزدیک به پنج میلیون تومان میشود. برای هزینهی آشپز و … نیز توافقی صورت می گیرد تا هم خواست دهنده و هم خواست گیرنده راضی باشند چون همه در ای ایام برای امام حسین کار می کنند. او او گفت: راز بزرگ ارزان درآمدن غذای نذری این است که زیادها در این پروسه پولی برای خودشان دریافت نمیکنند .
بازدید میدانی رستورانهای کوچک و این چنین تهیهی غذاها در سطح شهر مشخص می کند مردم به فراخور توانشان به این مراکز برای تهیهی نذری رجوع میکنند و کوچک شدن خانهها و نبوده است حیاط نیز مانعی برای نذری دادن در ایران نیست.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




