سلامتی

لیمو ترش و چای؛ زیان اور یا سودمند؟

[ad_1]

لیمو یک منبع عالی و غنی شده از ویتاین c ومواد مغذی الزامی است که برای سلامتی زیاد سودمند است. مصرف آب لیمو ترش به افت وزن، تحکیم دستگاه ایمنی بدن، پاک سازی دستگاه گوارش، کم کردن التهابات بدن، افزایش نیروی بدن، تأثیرگذاری مثبت بر فرآیند متابولیسم و سوخت و ساز بدن و… پشتیبانی می‌کند.

برای منفعت گیری از مزایا لیمو ترش برخی افراد آن را بعد از یک غذای چرب یا به گفتن چاشنی غذا، به طور ناشتا و ترکیب با آب ولرم، ترکیب آبلیمو و چای و… مصرف می‌کنند، اما مصرف آب لیمو و ترکیب آن با چای امکان پذیر مضراتی برای ما داشته باشد بعد بهتر است در مصرف چای و آبلیمو نکاتی را در نظر بگیریم تا از زیان های آن در امان باشیم.

آیا می‌توان آبلیمو را با چای مصرف کرد؟

در فصل‌های سرد سال و زمان رسیدن لیمو ترش تازه، تعداد بسیاری از ایرانیان چای و آب لیمو را ترکیب و مصرف می‌کردند. علت پر طرفدار بودن ترکیب چای و آبلیمو به علت شکسته شدن طعم گس چای با افزودن مقداری آب لیمو به آن و تشکیل حس خوشایند برای مصرف کننده است.

مصرف چای همراه آب لیموی تازه می‌تواند برای سلامتی سودمند باشد، چون چای به علت پلی فنول‌های حاضر خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد و اگر آن را با آب لیموی تازه ترکیب نموده و بنوشید، قیمت تغذیه‌ای این نوشیدنی پرمصرف افزایش می‌یابد.

چای لیمو سوخت و ساز بدن را افزایش و جهت سوزاندن کالری بیشتری حتی در زمان استراحت می‌شود.

چای لیمو جهت افت علائم و نشانه‌های سرماخوردگی و آنفولانزا، از بین بردن گلو درد، تحکیم سیستم ایمنی بدن می‌شود. اما این مزایا برای وقتی است که از ترکیب لیموترش و چای زیاد کم منفعت گیری کنید چراکه عوارض آن از فوایدش زیاد تر است.

مصرف چای و آبلیمو به حد اعتدال مشکلی برای سلامتی تشکیل نمی‌کند، اما مصرف بیشتر از یک فنجان چای و آبلیمو در روز و یا مصرف آن سپس از بیدار شدن از خواب هنگامی که معده تان خالی است، جهت می‌شود این نوشیدنی سالم زیان های بسیاری برای شما داشته باشد.

اگر علاقه بسیاری به مصرف چای لیمو دارید بهتر است بدانیدآب لیمو را باید وقتی که چای خنک شده است به آن اضافه نمایید تا ویتامین C حاضر در آب لیمو در تاثییر گرمای بالای چای تخریب نشود و از بین نرود.

هر چند چای لیمو منفعت‌های مختلفی برای سلامتی دارد، اما مصرف بیشتر از حد آن می‌تواند زیان آور باشد.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

زیان های مصرف بیشتر از حد چای و آبلیمو عبارت هستند از:

زیان اور برای زنان باردار و شیرده

مصرف بیشتر از حد چای و آبلیمو در زنان باردار به علت وجود کافئین امکان پذیر علتعوارض جانبی شدید بشود. خانم‌هایی که در دوران شیردهی قرار دارند نیز باید از مصرف چای لیمو دوری کنند، چون کافئین چای با شیر مادر مخلوط می‌شود و برای نوزاد زیان اور و خطر آفرین است.

پوسیدگی دندان

مصرف مداوم چای لیمو جهت پوسیدگی مینای دندان و جهت صدمه پذیر شدن دندان‌ها در برابر درد شدید و صدمه پذیری در برابر تغییرات دمای شدید می‌شود. زیاده روی در خوردن موادی که حاوی اسید‌های خوراکی می باشند، دندان‌ها را در روبه رو آب سرد یا گرم حساس می‌کند.

پوکی استخوان

چای لیمو مقدار بسیاری از کلسیم بدن را از طریق ادرار دفع می‌کند و می‌تواند تبدیل پوکی استخوان شود. لیمو، ادرار آور است و در صورت مصرف زیاد جهت دفع مکرر ادرار و علتدهیدراته شدن بدن و به جستوجو آن کم شدن آب بدن می‌شود.

آفت دهان

نوشیدن بیشتر از حد چای لیمو با تحریک غشاء مخاطی، آفت دهان تشکیل می‌کند. مصرف چای و آبلیمو جهت می‌شود آلومینیوم حاضر در چای در بدن جذب شود. این آلومینیوم جذب شده می‌تواند علتسمی شدن بدن و مبتلا شدن فرد به بیماری‌هایی همانند انسفالوپاتی، نرم استخوانی و دیگر بیماری‌های استخوانی، میوپاتی، افزایش خطر عفونت، افت کارکرد ماهیچه‌ی قلب (میوکارد)، و کم خونی میکروسیتیک و حتی مرگ ناگهانی شود. مصرف بیشتر از حد چای لیمو با تحول سطح pH در معده و روده جهت رفلاکس اسید معده و به جستوجو آن حس سوزش در سینه و بعضی اوقات تشکیل حالت تهوع و استفراغ می‌شود.

مصرف منظم چای لیمو می‌تواند علتانباشته شدن پلاک‌ها در مغز شود و گمان ابتلا به بیماری آلزایمر در سنین بالا را افزایش دهد.

مصرف منظم چای لیمو در برخی افراد جهت درد معده، اسهال، سندرم روده‌ی تحریک پذیر و حتی زخم معده می‌شود.

مصرف لیمو ترش همراه با چای جهت خشکی دهان می‌شود، اما مصرف لیمو ترش بدون چای جهت افزایش ترشح بزاق دهان می‌شود.

پیشنهاد‌هایی برای مصرف چای و آبلیمو:

آب لیمو را به چای سرد افزوده و بنوشید، چون گرما علتتسریع عکس العمل‌های شیمیایی حاضر در آب لیمو شده و قوت مخرب آن را بر روی دندان‌ها افزایش می‌دهد.

سپس از خوردن چای و آب لیمو بلافاصله مسواک نزنید، چون علتمنتشر شدن اسید آب لیمو در دهان می‌شود و با سختی مسواک بر دندان‌ها مینای دندان صدمه می‌بیند.

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا