سیب زمینی شیرین چه مقدار سالم است؟_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
به نقل از نیویورک تایمز، سیب زمینی شیرین منبع خوبی از پتاسیم است، یک الکترولیت که زمان ورزش و تعرق از بدن خارج میشود. هالی گیلیگان، متخصص تغذیه در دانشگاه پزشکی روچستر، میگوید: بدن برای ارسال سیگنالهای الکتریکی بین اعصاب به پتاسیم متکی است. پتاسیم به فعال نگه داشتن اعصاب، ضربان قلب و انقباض عضلات پشتیبانی میکند. یک سیب زمینی شیرین پخته شده متوسط حاوی نزدیک به ۳۵۰ میلی گرم پتاسیم است، نزدیک به ۱۲ درصد از مقدار پیشنهاد شده روزانه برای یک بزرگسال.
پتاسیم این چنین به نگه داری سختی خون سالم پشتیبانی میکند. بدن دائماً در تلاش است تا پتاسیم را سدیم، یک الکترولیت دیگر، در اعتدال نگه دارد. سدیم علتمیشود بدن مایعات را نگه دارد و حجم خون را افزایش میدهد. اگر سدیم بیشتر از حد در بدن وجود داشته باشد، سختی خون میتواند به طور ناسالم افزایش یابد. پتاسیم کلیهها را برای دفع سدیم تحریک میکند و این چنین علتشل شدن رگهای خونی میشود.
سیب زمینی شیرین طعم خاص خود را از قندهای طبیعی بدست میآورد. یک سیب زمینی شیرین متوسط نزدیک به نه گرم قند طبیعی دارد. این مقدار قند تقریباً یک چهارم چیزی است که در یک نوشابه معمولی وجود دارد. برخلاف نوشیدنیهای شیرین، سیب زمینی شیرین دارای فیبر غذایی نسبتا بالایی است، نزدیک به چهار گرم در هر سیب زمینی. فیبر برای هضم غذا حیاتی است و تجزیه قند را کند میکند. هنگامی نوشابه مصرف میکنید، سطح قند خون یک دفعه افزایش مییابد، اما وقتی که یک سیب زمینی شیرین میخورید، سطح قند خون کم کم افزایش مییابد.
غذاهای پر فیبر، از جمله سیب زمینی شیرین، حتی میتوانند تشکیل پپتید شبهگلوکاگون ۱ در بدن را افزایش دهند. داروهای لاغری مشهور همانند اوزمپیک از هورمون پپتید شبهگلوکاگون ۱ پیروی میکنند. این هورمونن پپتیدی ترشح انسولین را تحریک میکند و هضم غذا را کند میکند که به شما پشتیبانی میکند برای زمان طویل تری حس سیری کنید.
یک سیب زمینی شیرین متوسط حاوی بیشتر از ۱۰۰ درصد از مقدار پیشنهاد شده روزانه ویتامین آ است. این ویتامین آ عمدتاً به شکل بتاکاروتن، که رنگ نارنجی پر جنب و جوش را به این سبزی میبخشد، است. علاوه بر این، یک سیب زمینی شیرین متوسط حاوی تقریباً ۲۰ درصد از مقدار پیشنهاد شده روزانه ویتامین سی است. هر دو ویتامین آنتی اکسیدانهای قدرتمندی می باشند که میتوانند رادیکالهای آزاد، مولکولهای اکسیژن ناپایداری که میتوانند به سلولها و دی انای صدمه برسانند، را خنثی کنند و خطر ابتلا سرطان و دیگر بیماریها را افت دهند.
ویتامین آ این چنین یک بلوک ساختمانی مهم برای پروتئینهای داخل شبکیه چشم است که نور را تشخیص خواهند داد و برای بینایی الزامی می باشند. بدن برای جذب آهن نیز به ویتامین سی نیاز دارد. سیب زمینی شیرین این چنین حاوی سطوح بالایی از مس و منگنز است که بدن از آنها برای تشکیل آنتی اکسیدان منفعت گیری میکند.
چطور از سیب زمینی شیرین در غذاها لذت ببریم
در اینجا چند ایده خوشمزه برای مصرف سیب زمینی شیرین آورده شده است.
۱. سیب زمینی شیرین با سس میسو زنجبیل
این سیبزمینیهای شیرین همراه با سس خوش طعم و دانههای کنجد، میتوانند یک غذای مهم برای مصرف روزانه و حتی در مهمانیها باشند و با سبزیجات و غلات گرد شده سرو شود.
۲. پوره سیب زمینی شیرین با توفو
توفو این غذا را مقویتر میکند. این غذا به همراه تخم مرغ آب پز، پنیر و سبزیجات غنی از مواد مغذی ملزوم برای فعالیتهای بدن میشود.

۳. مرغ پخته شده با سیب زمینی شیرین و رازیانه
برای تهیه این غذای خوشمزه تنها ملزوم است سینههای مرغ را به سس لیمو آغشته کنید و در کنار سیبزمینی شیرین و رازیانه که در فر داغ کاراملی شدهاند، تفت بدهید.
۴. عدسی با کاری قرمز، سیب زمینی شیرین و اسفناج
این غذای مهم گیاهی را میتوانید با خامه، شیر نارگیل یا ادویههایی با طبع گرم طمعدار کنید. سرخ کردن سیب زمینیها شیرینی آنها را زیاد تر خواهد کرد.
۵. کلم برشته و سیب زمینی شیرین با تخم مرغ
این غذا به اندازه هر کاسه غلات سیر کننده است، اما مقویتر است و به راحتی هضم میشود. کلم و سیب زمینی شیرین را در فر برشته کنید و به همراه نیمرو و برنج میل کنید.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




