مزایا باورنکردنی کدو حلوایی_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
با دقت به این که کدو تنبل یکی از بزرگترین منبع های ویتامین A است و این چنین غنی از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی دیگر همانند فیبر میباشد، مزایای کدو تنبل شامل قابلیت حمایتاز سلامت پوست و چشم، نگه داری سطح سختی خون در حالت سالم و حتی مبارزه با برخی انواع سرطان است.
سرشار از ویتامین A
با دقت به یک بازدید متمرکز بر مزایا تغذیه کدو تنبل، این کدو حلوایی حاوی ترکیبات گیاهی بسیاری است که به دستههای آلکالوئیدها، فلاونوئیدها و اسیدهای پالمیتیک، اولئیک و لینولئیک تعلق دارند. خواص دارویی مهم مختلفی از جمله ضد دیابت، آنتی اکسیدان، ضد سرطان، ضد التهاب و غیره به خوبی به ثبت رسیده است.
بتاکاروتن یکی از انواع آنتی اکسیدانهای کاروتنوئیدی است که مسئول رنگ نارنجی اشکار کدو تنبل است. بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجات ضد سرطان یافت می شود و امکان پذیر به افت خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و پروستات پشتیبانی کند.
مطالعات نشان دادهاند که خوردن محصولات غنی از ویتامین A/بتا کاروتن نه تنها امکان پذیر در برابر سرطان محافظت کند، بلکه از بینایی نیز محافظت می کند، از دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند و سلامت قلب و عصبی را تحکیم میکند. این به علت توانایی ویتامین A برای مقابله با استرس اکسیداتیو و صدمه رادیکالهای آزاد است که به سلولهای سالم و نورونها صدمه میرساند. یک مطالعه حتی به این نتیجه رسید که رژیم های غذایی با بتاکاروتن بالا میتواند خطر مرگ و میر ناشی از همه علل را افت دهد. علاوه بر این، شواهدی وجود دارد که مصرف بالای بتاکاروتن میتواند در برابر چاقی و عوامل خطر سندرم متابولیک محافظت کند. فکر میشود که ویتامین A یک تنظیم کننده قوی رشد بافت چربی است و به این علت برای پیشگیری از چاقی مهم است.
منبع خوب ویتامین C و E
ویتامین C حاضر در کدو تنبل می تواند به محافظت از سلول ها و بافت ها در برابر صدمه پشتیبانی کند – به علاوه از سنتز پروتئین کلاژن که پوست و دیگر بافت های همبند را راه اندازی می دهد و تحکیم میکند، حمایتمی کند.
ویتامین C این چنین برای کارکرد سالم سیستم ایمنی، پیشگیری از سرطان و سلامت عصبی مهم است. یکی دیگر از ویتامینهای دارای اثرات آنتیاکسیدانی که در کدو تنبل یافت میشود، ویتامین E است. رژیمهای غذایی غنی از ویتامین E با افت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، مشکلات هورمونی همانند PMS، بیماری آلزایمر و مشکلات پوستی همانند آکنه و چین و چروک مرتبط می باشند.
این چنین به نظر می رسد ویتامین E به جلوگیری از صدمه ناشی از رادیکال های آزاد پشتیبانی می کند و امکان پذیر خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و پروستات را افت دهد. تخمه کدو این چنین منبع ترکیبات ضد سرطان است، به همین علت است که این دانه ها قرن ها است که در طب عامیانه به گفتن درمان سرطان کلیه، مثانه و پروستات و دیگر اختلالات همانند اختلال نعوظ منفعت گیری می شود.
روغن دانه کدو تنبل که از دانه ها ساخته می شود این چنین می تواند به علت وجود آنتی اکسیدان هایی همانند توکوفرول ها، اسیدهای چرب و فیتواسترول ها در برابر صدمه های پوستی و زخم هایی که دیر التیام می یابند، پشتیبانی کند.
تنظیم سلامت قلب و سختی خون
هر وعده یک فنجان کدو تنبل پخته شده نزدیک به ۱۲ درصد یا زیاد تر از نیاز روزانه شما به پتاسیم را تامین می کند. پتاسیم یک الکترولیت است که تعداد بسیاری از بزرگسالان در رژیم غذایی خود فاقد آن می باشند، با دقت به این که عمدتاً در سبزیجات و میوه هایی همانند موز، سیب زمینی، کدو حلوایی و آووکادو یافت می شود مصرف مقدار بسیاری پتاسیم فوایدی همانند افت خطر سختی خون بالا، بیماری قلبی و سکته مغزی را به همراه دارد. این با اثرات سدیم در رژیم غذایی شما مقابله می کند و به جلوگیری از سختی خون بالا پشتیبانی می کند. علاوه بر پتاسیم، کدو تنبل و تخمه کدو تنبل مواد مغذی فرد دیگر از جمله فیبر و ویتامین C را برای سلامت قلب و عروق فراهم می کنند.
تامین فیبر و سلامت متابولیک و روده
مطالعات نشان داده اند که خوردن یک رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی، به اختصاصی غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر، به افت خطر ابتلا به تعدادی از بیماری های مزمن از جمله سندرم متابولیک، چاقی و دیابت نوع ۲ پشتیبانی می کند.
فیبر با تسهیل دفع و جلوگیری از یبوست، به سلامت روده پشتیبانی می کند. این چنین باکتریهای پروبیوتیک سالم را در روده تغذیه میکند و به رشد آنها پشتیبانی میکند و در عین حال به مدیریت سطح خون نیز پشتیبانی میکند. یکی دیگر از مزایای رژیم غذایی با فیبر بالا این است که به شما پشتیبانی میکند حس سیری کنید، که به شما امکان میدهد کالری دریافتی خود را راحتتر کنترل کنید و به طور بالقوه وزن خود را مدیریت کنید.
تامین منگنز و مس
افزودن کدو تنبل به رژیم غذایی برای سلامت استخوانها سودمند است چون منگنز به دفاع در برابر افت تراکم استخوان و شکستگیها پشتیبانی میکند. علاوه بر این، منگنز دارای برخی خواص ضد التهابی است و در سلامت شناختی، متابولیک و مفاصل نقش دارد. مس یکی دیگر از مواد معدنی حاضر در کدو تنبل است که نقش های بسیاری در پشتیبانی به راه اندازی هموگلوبین و کلاژن در بدن دارد. مس این چنین به سنتز چندین آنزیم و پروتئین پشتیبانی می کند که در متابولیسم انرژی، سنتز DNA و تنفس نقش دارند.
تحکیم سلامت ایمنی
کدو تنبل سرشار از ویتامین A و ویتامین C است که هر دو نقش مهمی در حمایتاز سیستم ایمنی سالم دارند. ویتامین A به تنظیم جوابهای ایمنی پشتیبانی می کند، در حالی که ویتامین C تشکیل و کارکرد گلبول های سفید خون را تحریک می کند که برای مبارزه با عفونتها الزامی است.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مصرف کافی ویتامین C میتواند زمان و شدت سرماخوردگیها را افت دهد، که این علتمیشود کدو تنبل انتخابی عالی برای فصل سرماخوردگی و آنفولانزا باشد
محافظت از سلامت چشم
رنگ نارنجی درخشان کدو تنبل ناشی از سطح بالای بتاکاروتن آن است که پیشنیاز ویتامین A است. این آنتیاکسیدان برای نگه داری بینایی خوب، به اختصاصی در سنین بالا، الزامی است. مطالعات نظر کردهاند که بتاکاروتن امکان پذیر خطر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را که دو علت شایع از دست دادن بینایی می باشند، افت دهد. علاوه بر این، لوتئین و زآگزانتین، دیگر آنتیاکسیدانهای حاضر در کدو تنبل، به محافظت از چشمها در برابر نور UV و استرس اکسیداتیو پشتیبانی میکنند
کنترل وزن
بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه و جامعه، کدو تنبل یک غذای کم کالری و غنی از مواد مغذی است که می تواند به کنترل وزن پشتیبانی کند. محتوای آب و فیبر بالای آن علتاحساس سیری می شود که امکان پذیر علتکاهش کالری دریافتی کلی شود. علاوه بر این، تحقیقات انتشار شده در سال ۲۰۱۸ این چنین نشان داد که عصاره کدو تنبل می تواند بافت چربی را مهار کند و به کنترل چاقی پشتیبانی کند.
افت خطر ابتلا به سرطان
آنتی اکسیدانهای حاضر در کدو تنبل، از جمله بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E، به خنثی کردن رادیکال های آزاد و افت استرس اکسیداتیو، یک عامل کلیدی در تشکیل سرطان، پشتیبانی میکند. برخی تحقیقات مصرف زیاد بتاکاروتن را با خطر کمتر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان ریه و پروستات مرتبط دانستهاند، اگرچه نتایج متفاوت بوده است. بعلاوه، دانه های کدو تنبل حاوی ترکیباتی می باشند که امکان پذیر به مهار رشد سلولهای سرطانی پشتیبانی کنند.
حمایتاز پوست سالم
بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مواد مغذی حاضر در کدو تنبل، از جمله ویتامینهای A، C و E و این چنین روی، به داشتن پوستی سالم و درخشان پشتیبانی میکنند. ویتامین C تشکیل کلاژن را افزایش میدهد، خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد و علائم پیری را افت می دهد. روی به افت التهاب پشتیبانی میکند و امکان پذیر پوست مستعد آکنه را بهبود بخشد. علاوه بر این، مطابق تحقیقات انتشار شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، کاروتنوئیدها همانند بتاکاروتن از پوست در برابر صدمه های ناشی از اشعه ماوراء بنفش محافظت میکنند.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




