ویتامین P چیست؟_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
مفهوم ویتامین P لذت بردن از غذا است، در این مجال مطلبی از راضیه سادات طبائیفرد، کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز را درمورد چیستی این نوع ویتامین میخوانیم.
هنگامی از ویتامین P سخن بگویید میکنیم، منظور یک ویتامین تازه نیست، بلکه مفهوم لذت بردن از غذا است. لذت بردن از غذا به همان اندازه که به مواد مغذی حاضر در غذا اهمیت میدهیم، مهم است.
«ویتامین لذت» (vitamin pleasure) تأثیرات مثبت بسیاری بر جسم و روان ما دارد و قسمت مهمی از تواناییهای ما از غذا خوردن را راه اندازی میدهد.
لذت بردن از غذا علتتحریک ترشح «دوپامین» در مغز میشود. دوپامین هورمونی است که به ما حس خوشحالی و رضایت میدهد و علتمیشود توانایی غذا خوردن لذت قسمتتر باشد. با این حال، پژوهشها مشخص می کند که افراد چاق امکان پذیر دچار مقاومت به دوپامین شوند؛ به این معنی که مغز آنها برای رسیدن به همان سطح لذت، نیاز به مصرف بیشتری از غذا دارد. این قضیه امکان پذیر یکی از دلایل پرخوری باشد.
اما لذت بردن از غذا تنها به مزه و حس خوشایند محدود نمیشود. غذا نقش تغذیهکنندهای عاطفی نیز دارد. یک کاسه سوپ گرم هنگامی که بیمار هستید، یا شیرینیای که شما را به یاد دوران کودکی میاندازد، همه انها مثالهایی از این پیوند عاطفی است که غذا با زندگی ما برقرار میکند. در واقع، غذا قسمت مهمی از فرهنگ و هویت ما نیز هست. غذاهای سنتی و خانوادگی نه تنها تغذیهکننده بدن است، بلکه پیوندهای عاطفی ما با قبل و خانواده را نیز تحکیم میکند.
در دنیای امروز، تعداد بسیاری از ما تحت تأثیر «فرهنگ رژیمی» قرار گرفتهایم؛ فرهنگی که میگوید باید به غذاهایی که دوست داریم، به اختصاصی غذاهای پرچرب و پرکالری، «نه» بگوییم. این فرهنگ زیاد تر علتمیشود که ما به غذا به گفتن چیزی که باید کنترل کنیم نگاه کنیم، نه چیزی که از آن لذت ببریم. این ذهنیت میتواند رابطه ما با غذا را پیچیده و حتی ناسالم کند. هنگامی به طور دائم در حال محدود کردن خود هستیم، امکان پذیر میل به غذاهای ممنوع زیاد تر شود و به پرخوری یا حس گناه منجر شود.
در روبه رو، هنگامی بدون برچسبگذاری غذاها به خود اجازه میدهیم از آنها لذت ببریم، هم از توانایی غذا خوردن لذت بیشتری میبریم و هم اعتدال بهتری در رژیم غذایی خود اشکار میکنیم. این کار میتواند کیفیت رژیم غذایی را بهبود بخشد و از پرخوری و کمخوری جلوگیری کند.
به این علت پیشنهاد میشود نه تنها به مواد مغذی فکر کنیم، بلکه از لذت بردن از هر لقمه منفعتمند شویم. بعد برای داشته باشیم که لذت از غذا قسمت مهمی از یک رژیم غذایی سالم است و با آگاهی و لذت از هر لقمه، میتوان به بدن و ذهن خود انرژی و اسایش بیشتری هدیه داد.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




