سلامتی

نحوه تهیه پلو قشقایی؛ خوشمزه‌ترین غذای عشایری_بام وطن


به گزارش بام وطن

غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه‌ای می باشند. غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب خواهد شد. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای تازه، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای زیاد خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را شنیده‌اید.

پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و… از انواع پلوهای مخلوطی می باشند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. پلو قشقایی نوعی پلو مخلوط خوشمزه عشایری است که از ترکیب برنج با کشمش، زرشک، گردو، گوشت و… تهیه می‌شود و زیاد خوشمزه و مقوی است. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و مقوی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این نوشته با آموزش پلو قشقایی خوشمزه همراه ما باشید.

مواد ملزوم برای تهیه پلو قشقایی

برنج: ۵ پیمانه

گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم

کشمش پلویی: سه چهارم پیمانه

زرشک: سه چهارم پیمانه

مغز گردو خرد شده: سه چهارم پیمانه

دانه انار: ۱ پیمانه

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

پیاز: ۳ عدد

سیب زمینی: ۱ عدد

نمک و زردچوبه: به مقدار ملزوم

زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار ملزوم

چوب دارچین: ۱ عدد

روغن: به مقدار ملزوم

نحوه تهیه پلو قشقایی

برای درست کردن این پلوی خوشمزه ابتدا برنج را همراه با آب و مقداری نمک خیس کنید و به زمان ۴ ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد. در مرحله سپس، گوشت را همراه با ۱ عدد پیاز، چوب دارچین، مقداری زردچوبه، ۱ قاشق زعفران دم کرده و نصف لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا گوشت بپزد.

در مرحله سپس ۲ عدد پیاز را پوست و به طور خلالی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز مقداری نرم و طلایی شود. اکنون مقداری زردچوبه روی پیاز بریزید و کشمش پلویی خیس خورده، زرشک شسته و مغز گردو خرد شده را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با پیاز تفت بخورد.

در مرحله سپس مقداری نمک روی مواد بریزید و زعفران و دانه‌های انار را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و سپس اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید و سیب زمینی را خرد و همراه با روغن کف قابلمه قرار بدهید. نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید و مایه‌ای که آماده کرده‌اید روی برنج بریزید، سپس گوشت پخته را روی مواد بچینید و مقداری زعفران و نمک روی گوشت بریزید. اکنون بقیه برنج را روی مواد بریزید و مجدد مقداری زعفران روی سطح برنج پخش کنید. اکنون دمکنی بگذارید و برنج را به زمان ۴۵ دقیقه روی اجاق گاز قرار بدهید تا برنج دم بکشد. سپس از این زمان زمان، پلو قشقایی خوشمزه ما آماده سرو است.

نکات مهم

ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات دقت کنید. سپس از این که برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که مقداری شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد.

اگر زمان دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. هنگامی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده می بود و برنج با آن خیس خورده می بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید. حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد.

درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. هنگامی آب مجدد به جوش آمد، چندبار با فاصله و یقیناً با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج نزدیک به ۱۰ تا چهارده دقیقه باید بجوشد. یقیناً زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد.

وقتی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی تا این مدت مغز آن سفت باشد. سپس از این که برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود.

اگر خواستید برنج زیاد تر قد بکشد، هنگامی برنج اغاز به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار علتمی‌شود به برنج شوک داخل شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه زیاد آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

ـ کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کشمش‌ها انواع گوناگونی دارند که برای تهیه کشمش پلوی مخلوط باید از کشمش قرمز پلویی منفعت گیری کنید.

ـ همیشه تلاش کنید از زرشک تازه منفعت گیری کنید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض می‌شود. اصلأ ملزوم نیست زرشک به اندازه‌ای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیشتر از حد روی حرارت بماند، رنگ بعد می‌دهد و تیره می‌شود. منفعت گیری از شکر ترشی زیاد زرشک را می‌گیرد و در عین حال به براق‌تر شدن آن هم پشتیبانی می‌کند؛ به این علت درصورت تمایل می‌توانید زمان تفت دادن زرشک مقداری شکر به آن اضافه کنید.

مسئله مهم دیگر در رابطه زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی‌شود. برای شستن زرشک ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. سپس از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می‌بینید که داخل کاسه پر از شن‌ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا