منبع های گیاهی ویتامین های B12 برای گیاه خواران_بام وطن

به گزارش بام وطن
افتویتامین B12، مشکلات جدی، همچون اختلالهای سیستم عصبی، اضطراب، افسردگی و بیماریهای قلبی در فرد تشکیل میکند. به این علت باید این ویتامین را حتما در منبع های غذاییتان بگنجانید. اگر گیاهخوار و وگان هستید، این ویتامین را میتوانید از مواد غذایی گیاهی یا مکملها دریافت کنید. از این منبع های میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. مخمرهای مغذی
این نوع مخمرها، از نوع غیرفعال می باشند که طبق معمول از آنها برای چاشنی غذاها منفعت گیری شده و بهصورت مصنوعی با ویتامین B12 غنی خواهد شد.
۲. قارچ
قارچها منبعی سرشار از ویتامین B12 و برای افراد گیاهخوار یا وگان عالیاند. مصرف روزی ۶ قاشق غذاخوری قارچ، بهاختصاصی قارچ خشک شیتاکه، نیاز روز افراد به ویتامین B12 را تامین میکند.
۳. تمپه
برخی از خوراکیهای تخمیری همانند تمپه، که از دانههای سویای تخمیرشده درست خواهد شد، حاوی ویتامین B12 می باشند. یقیناً برای تامین نیاز روزانهتان به این ویتامین، باید هر روز حداقل ۵۰۰ گرم تمپه مصرف کنید.
۴. چایهای تخمیرشده و کامبوچا
چایهای تخمیرشده، به چایهایی حرف های میشود که سپس از فرایند برداشت و خشک کردن، تحت تاثییر میکروارگانیسمها (همانند باکتریها و مخمرها) قرار گرفته و در طعم و خواص تغذیهای آنها تغییرات خاصی صورت میگیرد. یکی از معروفترین این نوع چایها، کامبوچا (Kombucha) است. این چای تخمیری حاوی ویتامین B12 است. یقیناً برای تامین نیاز روزتان به این ویتامین باید هر روز ۱ تا ۲ لیتر از این نوع چای بنوشید.
۵. کیمچی
سبزیجات تخمیرشده یا ترشی، همانند کیمچی، حاوی مقادیری ویتامین B12 است. اما این ماده غذایی بهتنهایی نمیتواند نیاز روز بدن به ویتامین B12 را تامین کند. درواقع برای تامین نیاز روز به این ویتامین باید حداقل ۴.۵ کیلوگرم در روز کیمچی مصرف کنید که این کار غیرممکن است.
از دیگر مواد خوراکی گیاهی که حاوی ویتامین B12 است باید به موادی چون شیرهای گیاهی غنیشده با ویتامین B12، شیر سویا، غلات غنیشده با ویتامین B12، علف جو و جلبک سبز-آبی اسپیرولینا اشاره کرد.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی