علائم تخم مرغ فاسد چیست؟_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
نوشت: تخم مرغ به این دلایل سریع فاسد میشود:
رشد باکتریها: در دمای بالا (بالاتر از ۲۰-۲۲ درجه سانتیگراد)، باکتریهای حاضر در مواد غذایی همانند سالمونلا با شدت بسیاری رشد میکنند.
شکنندگی پوسته: گرما علتافزایش تبخیر آب درون تخم مرغ و نازک شدن پوستهاش میشود و همین، ورود میکروبها را آسانتر میکند.
افت عمر نگهداری: تخم مرغ در دمای اتاق فقط ۱ تا ۲ روز سالم میماند، اما در یخچال تا ۳ هفته هم ماندگار است. به همین علت است که در روزهای گرمتر سال یک دفعه با افت قیمت تخم مرغ روبه رو میشویم.
علائم تخم مرغ فاسدشده
آشکارترین علامت فاسد شدن تخم مرغ، بوی تند و گندیده و اصطلاحا گوگردی آن است. اگر سپس از شکستن تخم مرغ، این بو را حس کردید، باید آن را دور بیندازید و مصرف نکنید.
آزمایش شناوری (تست آب)، یکی دیگر از راهنماهای فاسد شدن تخم مرغ است؛ تخم مرغ را در یک لیوان آب سرد بیندازید. اگر در ته ظرف خوابید، تا این مدت سالم است. اگر ایستاد یا مقداری بالا آمد، قدیمی است ولی امکان دارد که تا این مدت قابل مصرف باشد. اما اگر کاملاً روی سطح آب شناور شد، فاسد است.
ظاهر زرده و سفیده هم میتواند در تشخیص تخم مرغ فاسد یا سالم به ما پشتیبانی کند؛ اگر موقع شکستن تخم مرغ، زرده با سفیده مخلوط شود یا سفیده آبکی باشد و همانند آب پخش شود، نشاندهنده کهنگی تخم مرغ یا اغاز فساد دارد. این چنین وجود رگههای سبز، صورتی یا سیاه در داخل تخم مرغ، نشانه آلودگی قارچی یا باکتریایی آن است.
مسمومیت غذایی شدید با علائمی همانند تهوع، استفراغ، اسهال، تب و دلدرد، عفونت باکتریایی، کمآب شدن بدن براثر اسهال و استفراغ شدید و صدمه دیدن کبد و کلیهها در افراد دارای بیماریهای عرصهای از با اهمیت ترین عوارض مصرف تخم مرغ فاسدشده می باشند. این عوارض طبیعتا در کودکان، افراد سالمند و زنان باردار به علت صدمهپذیرتر بودنشان سریع تر و راحتتر رخ میدهد.
خطرات تخم مرغِ پخته
غیر از آن که باید حواسمان باشد که از تخم مرغ فاسد منفعت گیری نکنیم، باید بدانیم که تخم مرغ سالم و پخته را هم نباید زمان طویل بیرون از یخچال نگه داریم. تخم مرغ پخته یا غذایی که در آن تخم مرغ وجود دارد (همانند الویه، سالاد ماکارونی، سس مایونز خانگی یا کیک)، در هوای گرم (برای مثالً بالای ۳۰ درجه سانتیگراد) میتواند حداکثر تا ۱ ساعت بیرون یخچال بماند.
اگر تخم مرغ یا مواد غذایی حاوی تخم مرغ را بیشتر از این بازه وقتی بیرون از یخچال بگذاریم، رشد سریع میکروبهایی همانند سالمونلا یا اشرشیا کلی (E.coli) در غذا اتفاق میافتد، خطر مسمومیت غذایی شدید با علائمی همانند تهوع، استفراغ، دلدرد و اسهال شدید و تب و ضعف بالا میرود و در سالمندان، کودکان یا افراد با سیستم ایمنی ضعیف امکان پذیر تبدیل بستری یا حتی مرگ شود.
۴ پیشنهاد طلایی
* تخم مرغ را همیشه در یخچال (دمای زیر ۵ درجه) نگه دارید.
* قبل از مصرف از سلامت ظاهری، بو و تاریخ مصرف آن یقین شوید.
* غذاهای حاوی تخم مرغ را در هوای گرم بلافاصله مصرف کنید یا داخل یخچال بگذارید.
* از خوردن تخم مرغ نیمپز یا عسلی در هوای گرم خودداری کنید چون تخم مرغ نیمپز یا عسلی کاملا پخته نمیشود. بهخصوص سفیدهاش که امکان پذیر تا این مدت شل و نیمهشفاف باقی بماند. همین حالت علتمیشود که باکتریهای خطرناک همانند سالمونلا اگر در تخم مرغ وجود داشته باشند، زنده بمانند و از بین نروند. این باکتریها در گرما به شدت رشد و تکثیر میکنند و مصرف آن میتواند علتمسمومیت غذایی شدید شود. حتی اگر تخم مرغ طعم یا بوی بد نداشته باشد.
سالمونلا یکی از شایعترین باکتریهای بیماریزا در تخم مرغ است و علتعلائم شدید گوارشی همانند تهوع، استفراغ، اسهال آبکی، تب و دلپیچه میشود. این باکتری در کودکان، سالمندان و زنان باردار خطرناکتر است و میتواند علتکمآبی شدید بدن و حتی بستری شدن فرد شود.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




