رژیم جدیدی که نه حذف دارد، نه گرسنگی؛ فقط ترتیب غذا را مراعات کن_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
کارولین سوزی، متخصص تغذیه و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیمدرمانی آمریکا، در او گفتوگویی با فاکس نیوز اظهار داشت: «اغاز وعده غذایی با سبزیجات، پروتئین و چربیهای سالم، پیش از مصرف نشاسته یا مواد قندی، میتواند از جهش قند خون بعد از غذا جلوگیری کند.» او افزود: «این تاثییر بهاختصاصی برای افراد مبتلا به مقاومت انسولین، پیشدیابت یا دیابت نوع ۲ زیاد سودمند است.»
با این حال، سوزی پافشاری کرد که افراد مبتلا به دیابت باید تحت نظر متخصص تغذیه و پزشک، برنامه غذایی شخصیسازیشده دریافت کنند.
گزارشی از دانشگاه UCLA نیز مشخص می کند که افزایش قند خون بعد از وعده غذایی (هایپرگلیسمی) میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. کنترل سطح قند خون نقش مهمی در درمان دیابت و چاقی دارد.
تأثیر ترتیب غذا بر کنترل قند خون
مطالعهای که در نشریه Nutrients انتشار شده، نشان داد بیمارانی که ابتدا سبزیجات و سپس کربوهیدراتهای تصفیهشده مصرف کردند، بعد از پنج سال کنترل بهتری بر قند خون داشتند. در روبه رو، گروهی که این ترتیب را مراعات نکردند، بهبود قابلتوجهی نداشتند.
ساندرا آروالو، متخصص تغذیه از نیویورک، در اینباره او گفت: «عامل مهم جهش قند خون، مصرف بیشتر از حد کربوهیدراتها است. اگر این مواد بهتنهایی مصرف شوند، اثرشان شدیدتر است. اما هنگامی همراه با پروتئین و فیبر خورده شوند، جذب آنها کندتر شده و اثرشان افت مییابد.»
نقش ترتیب غذا در افت وزن
علاوه بر کنترل قند خون، ترتیب مصرف غذاها میتواند به افت وزن نیز پشتیبانی کند. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف پروتئین پیش از کربوهیدراتهای تصفیهشده، ترشح هورمون GLP-۱ را افزایش میدهد؛ هورمونی که تخلیه معده را کند کرده و اشتها را افت میدهد.
آروالو گفت: «هنگامی ابتدا غذاهای غنی از فیبر مصرف میکنید و سپس آب مینوشید، فیبر علتاحساس سیری میشود و اشتها را افت میدهد. این چنین فیبر جذب قند در خون را کندتر کرده و از جهش قند جلوگیری میکند.»
همه کربوهیدراتها یکسان نیستند
کربوهیدراتهای پیچیده همانند سبزیجات، حبوبات و غلات کامل، سرشار از فیبر بوده و بهآرامی هضم خواهد شد؛ در نتیجه قند خون را بهمرور زمان افزایش خواهند داد. در روبه رو، کربوهیدراتهای تصفیهشده همانند شکر، برنج سفید و آرد سفید، شاخص گلیسمی بالایی دارند و علتافزایش سریع قند خون خواهد شد.
متخصصان پیشنهاد میکنند برای انتخاب بهتر مواد غذایی و کنترل قند خون بعد از غذا، از شاخص گلیسمی منفعت گیری شود؛ معیاری که شدت تأثیر غذاها بر قند خون را مشخص می کند.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




