تغذیه چطور به پاکسازی پوست پشتیبانی میکند؟_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
ربط بین رژیم غذایی و آکنه
اتخاذ یک رژیم غذایی سالم و مغذی میتواند به بهبود سلامت پوست و افت علائم آکنه پشتیبانی کند. مصرف میوهها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان، اسیدهای چرب امگا ۳ و غذاهای غنی از پروبیوتیک میتواند پوست را تحکیم کند و التهاب را افت دهد. هماین چنین پرهیز از مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قند بالا، محصولات لبنی، غذاهای فرآوریشده و سرخ شده نیز در افت مشکلات پوستی نقش بسزایی دارد.
چه عواملی محرک تشکیل آکنه می باشند؟
۱. التهاب
التهاب یک عامل کلیدی در تشکیل آکنه است. برخی از غذاها میتوانند عکس العمل التهابی در بدن تشکیل کنند که تبدیل افزایش تشکیل چربی، مسدود شدن منافذ و تشکیل ضایعات آکنه میشود.
۲. عدم اعتدال هورمونی
عدم اعتدال هورمونی، به اختصاصی افزایش سطح آندروژنها (هورمونهای مردانه)، میتواند به تشکیل آکنه منجر شود. مصرف برخی مواد غذایی میتواند بر سطح هورمونها تأثیر بگذارد و علائم آکنه را تشدید کند. این تحول هورمونی علتافزایش تشکیل سبوم یا چربی پوستی میشود. خوردن غذاهای فرآوریشده، غذاهای شیرین و قندی و غذاهای پرچرب علتبدتر شدن اختلال هورمونی در بدن میشود.
۳. انسولین و فاکتور رشد شبه انسولین-۱ (IGF-۱)
بالا رفتن سطح انسولین و قند در خون، التهاب پوستی و آکنه را به جستوجو دارد. غذاهای با شاخص گلیسمی بالا (GI) و غذاهای سرشار از قندهای تصفیهشده میتوانند علتافزایش سریع سطح قند خون شوند؛ که این قضیه نیز تبدیل افزایش تشکیل انسولین میشود. افزایش سطح انسولین میتواند تشکیل سبوم را تحریک کرده و علتالتهاب شود و روی پوست آکنه تشکیل کند.
تغذیه اصولی برای داشتن پوست بدون آکنه
۱. میوهها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان
میوهها و سبزیجات رنگارنگ همانند انواع توتها، پرتقال، اسفناج و کلم پیچ سرشار از آنتی اکسیدان می باشند. آنتی اکسیدانها به افت التهاب و استرس اکسیداتیو پشتیبانی میکنند، سلامت پوست را بهبود می بخشند و علائم آکنه را افت خواهند داد.

۲. اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ دارای خواص ضد التهابی می باشند که میتوانند به بهبود علائم آکنه پشتیبانی کنند. ماهیهای چرب (ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی)، گردو، دانههای چیا و دانههای کتان از منبع های سرشار اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند.

۳. پروبیوتیکها
پروبیوتیکها که در غذاهای تخمیرشده همانند ماست، کفیر و ترشی کلم یافت خواهد شد، میتوانند با بهبود سلامت روده، التهاب را افت دهند. میکروبیوم سالم روده با بهبود سلامت پوست و افت شدت آکنه مرتبط است.

اگر مستعد آکنه هستید، از این مواد غذایی اجتناب کنید
۱. غذاهای با شاخص گلیسمی بالا (GI)
غذاهای با GI بالا همانند نان سفید، غلات شیرین و تنقلات فرآوریشده میتوانند علتافزایش قند خون و تشکیل آکنه شوند. جانشینهای با گلیسمی پایین همانند غلات کامل، حبوبات و میوهها را انتخاب کنید.

۲. محصولات لبنی
برخی از مطالعات مشخص می کند که بین مصرف لبنیات و آکنه ربط وجود دارد. محصولات لبنی امکان پذیر بر سطح هورمونها تأثیر بگذارند و التهاب را تحریک کنند. برای یک دوره اشکار، تلاش کنید مصرف لبنیات را افت دهید یا به کل حذف کنید تا ببینید آیا سلامت پوست شما را بهبود میبخشد یا خیر.

۳. غذاهای فرآوریشده و سرخشده
غذاهای فرآوریشده سرشار از چربیهای ناسالم، افزودنیهای مصنوعی و مواد نگهدارنده می باشند و زیاد تر تبدیل التهاب و تشدید علائم آکنه خواهد شد. تلاش کنید مصرف فست فود، غذاهای سرخشده و محصولات فرآوریشده را محدود کنید.

۴. شیرینیجات
خوردن بیشتر از حد قندو شیرینی میتواند تبدیل افزایش سطح انسولین و افزایش التهاب شود و به طور بالقوه آکنه را تشدید کند. مصرف نوشیدنیهای شیرین، آب نبات، شیرینیها و دسرها را به حداقل برسانید.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




