سلامتی

بهترین آجیل ها برای از بین بردن کم خونی کدامند؟_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن

به‌هرحال کم‌خونی‌های ساده‌تر را می‌شود با تغذیه مدیریت کرد. برای مثال آجیل‌ها یا همان دانه‌های مغذی، برای کم‌خونی زیاد سودمند می باشند و مصرف روزانه چند عدد از آنها می‌تواند خونِ تازه‌ای به رگ‌هایمان رساند.

خوبیِ آجیل این است که هم برای کم‌خونی خوب است و هم یک گوشه‌ای از دل‌مان را می‌گیرد. اگر این‌طوری حساب کنیم، به قیمتش می‌ارزد. ما در این نوشته که از وبلاگ آجیل فروشی آجیل چی الگو برداری کرده‌ایم آمده‌ایم تا مقداری درمورد مغزیجات سودمند برای از بین بردن آثار و عوارض کم خونی سخن بگویید کنیم!

نشانه‌های کم‌خونی چیست؟

زیاد ترِ ما کم‌خونی را با یک حالتِ اشکار می‌شناسیم: همان وقتی که مادرمان پلک چشم‌مان را با انگشتش به سمت پایین می‌کشید و هنگامی می‌دید داخل پلک‌مان کم‌رنگ است، با مطمعن می‌او گفت «کم‌خونی داری!» سپس باید چشم به راه راه‌های درمان خانگی می‌ماندیم.

آشنایی با نشانه‌های کم خونی پشتیبانی می‌کند تا حداقل شک کنیم که احتمالا در چند ماه تازه دچار کم‌خونی شده باشیم. علائم کم‌خونی شامل این موارد می باشند:

ضربان قلب نامنظم (به‌صورت تپش قلب و آریتمی)

حس سرما و سردشدن دست‌ها و پاها

ترک‌های لب و اطراف آن

خستگی و ضعف عمومی

رنگ‌پریدگی پوست

تنگی نفس

سرگیجه

سردرد

چرا کم‌خون می‌شویم؟

ما در خانه این عارضه را کم خونی یا فقر آهن صدایش می‌زنیم! اما کلمه تخصصی‌اش «آنِمی» است. همان گونه که می‌دانید برای آنکه اکسیژن به بافت‌های خونی برسد، باید گلبول‌های قرمز داخل عمل شوند؛ یک‌چیزی همانند به تاکسی‌های اینترنتی!

اکنون اگر گلبول‌های قرمز سالم به اندازه‌ی کافی وجود نداشته باشند، اکسیژن‌رسانی هم اتفاق نمیفتد. درواقع بعضی اوقات مشکل مهم این است که گلبول قرمز به اندازه‌ی کافی تشکیل نمی‌شود. از دست‌دادن خون و تخریب گلبول‌های قرمز به دلایل گوناگون، علتکم‌خونی خواهد شد.

رژیم غذایی نامناسب؛ مهم‌ترین عامل کم‌خونی

رژیم غذایی نامناسب را می‌توان به‌گفتن یکی از عوامل عمومی و کم‌خطر تشکیل کم‌خونی در نظر گرفت. در نتیجه اگر دائما از غذاهایی منفعت گیری می‌کنید که آهن، ویتامین ب ۱۲ و اسید فولیک ندارند، به گمان زیاد باید چشم به راه کم‌خونی باشید.

بهترین آجیل‌ها برای از بین بردن کم‌خونی کدامند؟

بیایید با هم فهرستی از بهترین و موثرترین آجیل‌ها برای از بین بردن کم‌خونی را مرور کنیم؛ فراموش نکنیم که آجیل ها به خودی خود منبع غنی برای از بین بردن کم خونی نیستند و اگر دچار کم خونی هستید، مواد غذایی فرد دیگر برای مصرف در برتری می باشند. (برای مشاهده لیست قیمت آجیل می توانید روی لینک کلیک کنید!)

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

۱. پسته

در بین آجیل‌ها پسته برای پیشگیری و درمان کم خونی و فقر آهن سخن اول را می‌زند. پسته علاوه بر آهن، مس بسیاری هم دارد که به جذب بهتر آهن پشتیبانی می‌کند. زنان به ۱۵ میلی‌گرم و مردان به نزدیک به ۷ میلی‌گرم آهن به طور روزانه نیاز دارند. مصرف ۲۸ گرم پسته کافی است تا ۱.۲ میلی‌گرم از نیاز به آهن (نزدیک به ۷٪ از نیاز روزانه) را فراهم کنید.

ضمنا از آن‌جایی که اگر آهن و ویتامین سی با هم منفعت گیری شوند، اثرگذاری بیشتری دارند، می‌توانید به همراه پسته یک نارنگی یا پرتقال هم بخورید. برای تنوع زیاد تر هم احتمالا بد نباشد مقداری پسته را روی سالادتان رنده کنید!

بهترین آجیل برای کسانیکه به کم خونی مبتلا می باشند + عکس

۲. بادام برزیلی

آجیل برزیلی یا فندق برزیلی (Brazil nuts) یکی از بهترین منبع های غذایی ماده‌ی معدنی سلنیوم است. دو عدد آجیل برزیلی می‌تواند ۱۰۰ درصد نیاز روزانه‌ی بدن به ۷۵ میکروگرم سلنیوم را تامین کند. سلنیوم برای تشکیل آنتی‌بادی‌هایی که برای سیستم ایمنی بدن مهم است و هورمون تیروکسین که برای تنظیم متابولیسم ملزوم است، مورد نیاز است. تحقیقات نشان داده است مصرف سلنیوم علتفعال شدن آنتی‌اکسیدان‌ها شده و به افت خطر ابتلا به سرطان مثانه و سرطان پروستات پشتیبانی می‌کند. بعلاوه آجیل برزیلی دارای ۲.۴ میلی‌گرم آهن در هر ۱۰۰ گرم است که این آجیل را یکی از تنقلات خون ساز می‌سازد.

۳. بادام درختی

بادام درختی (Almond) یکی دیگر از منبع های خوب برای مواد مغذی مورد نیاز بدن است. مصرف روزانه ۱۰ عدد بادام درختی نیاز روزانه‌ی بدن به کلسیم (۷۰۰ میلی‌گرم) را تامین می‌کند و برای داشتن استخوان‌هایی سالم الزامی است. بادام بعلاوه سرشار از ویتامین E است که به بهبود حالت و ظاهر پوست پشتیبانی می‌کند. بادام سرشار از فیبر است و پوست آن حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به محافظت سلول‌های بدن در برابر صدمه‌های التهابی پشتیبانی می‌کند.

۴. گردو

گردو(Walnuts) سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی است که نشان داده شده است علتکاهش خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی ناشی از دژنراسیون ماکولا و همینطور زوال شناختی می‌شود. بعلاوه گردو به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی نیز پشتیبانی می‌کند. گردو نیز یکی از آجیل‌های خون‌ساز است و در صورت افتهموگلوبین، می‌توانید از مزایا مصرف روزانه‌ی گردو منفعت‌مند شوید. با مصرف یک مشت گردو، نزدیک به ۰.۸۲ میلی‌گرم آهن دریافت خواهید کرد.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا