سلامتی

قوانین طلایی سلامتی؛ برای آشپزخانه مقررات بگذارید

[ad_1]

متخصصان تغذیه و سلامت مدام اصرار می‌کنند که پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذا از آشپزخانه اغاز می‌بشود.

دکتر «پریتیش تاش» یکی از پزشکان بیماری‌های عفونی از مرکز تخصصی «مایو کلینیکِ» آمریکا در این رابطه نکاتی را یادآوری کرده است.

به حرف های این پزشک، مواردی در رابطه راه حلهای آماده سازی غذا در آشپزخانه وجود دارد که می‌تواند به پیشگیری از شیوع عفونت و برخی بیماری‌های گوارشی پشتیبانی کند. زیاد تر بیماری‌های ناشی از غذا در آشپزخانه از آلودگی گوشت خام ناشی خواهد شد.

دکتر تاش افزود: در صورت آماده کردن گوشت خام ملزوم است دقت ملزوم را داشته باشید. این چنین نگهداری و منفعت گیری مناسب و صحیح از مواد خوراکی که قرار است به طور خام مصرف شوند الزامی است.

این چنین به حرف های این متخصص در زمان آماده کردن مواد غذایی شستن دست‌ها الزامی است. این نوشته ساده، اما زیاد حائز اهمیت است که بعد از آماده کردن گوشت خام و پیش از آماده سازی مواد غذایی دیگر، دست‌ها شسته شوند.

بنابر گزارش مدیکال اکسپرس، برای جلوگیری از نفوذ باکتری روی گوشت خام به مواد غذایی ملزوم است هر آنچه که قابلیت شستشو دارد از جمله مواد خوراکی و دست‌ها شسته بشود.

برای آشپزخانه مقررات بگذارید

مطابق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در ایالات متحده (CDC)، سالانه نزدیک به ۴۸ میلیون آمریکایی به بیماری‌های ناشی از شیوه تغذیه دچار خواهد شد. این چنین هر سال نزدیک به ۱۲۸ هزار نفر به علت ابتلا به این بیماری‌ها در بیمارستان بستری خواهد شد و نزدیک به ۳۰۰۰ نفر جان خود را از دست خواهند داد.

برخی از عفونت‌های باکتریایی، انگلی و ویروسی ناشی از بی‌توجهی به مراعات اصول ایمنی در تغذیه عبارت هستند از: سالمونلا، توکسوپلاسما، لیستریا و نوروویروس و ای.کولای.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

شایع‌ترین بیماری انگلی از مثالهای بالا، نوروویروس است که هر سال یک نفر از هر ۱۵ نفر را در جمعیت آمریکا مبتلا می‌کند. با این حال، باید دقت داشت که همه عفونت‌ها می‌توانند به بیماری جدی و در مواردی حتی کشنده منجر شوند.

کارشناسان ایمنی مواد غذایی چندین دفعه هشدار داده‌اند که عادت‌ها و مقررات حیاتی تعداد بسیاری را باید در آشپزخانه مراعات کرد، اما تعداد مقداری از مردم به آن‌ها دقت می‌کنند.

روزنامه «دیلی‌میل» فهرستی از کارهایی را که نباید در آشپزخانه انجام دهیم، گردآوری و در این مقاله اراعه کرده است.

در این مقاله دو متخصص برجسته تغذیه، چندین مسئله الزامی را برای دور نگه داشتن شما از بیمارستان نقل کرده‌اند که به شرح زیر است:

تخته‌های برش و قاشق‌های آشپزی را معاوضه کنید

منفعت گیری از یک چاقو و تخته برش برای غذاهای گوناگون، می‌تواند دستورالعمل سرایت متقاطع آلودگی باشد.

برای مثال خرد کردن سبزی‌ها با همان چاقویی که برای برش مرغ منفعت گیری می‌کنید، می‌تواند علتگسترش باکتری‌هایی همانند سالمونلا بشود که طبق معمول در محصولات حیوانی وجود دارند.

قوانین طلایی سلامتی؛ برای آشپزخانه مقررات بگذارید

شستن ظروف، قاشق‌ها و ابزار آماده‌سازی در ماشین ظرفشویی نیز به علت دمای بالا، گزینه مناسبی برای از بین بردن عوامل بیماری‌زا است.

غذا را بیشتر از دو ساعت در هوای آزاد نگذارید

دکتر «دارین دتوایلر»، کارشناس ایمنی مواد غذایی در دانشگاه نورت‌ایسترن در بوستون و مشاور اسبق ایمنی مواد غذایی FDA و USDA می‌گوید که بیرون گذاشتن غذا از یخچال بیشتر از دو ساعت، می‌تواند به افت دمای آن منجر بشود که خطرناک است. اگر دمای غذا به کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد برسد (دیگر داغ نباشد) و در یخچال نگهداری نشود تا سردتر بشود در خطر آلوده شدن به عفونت‌هایی همانند سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس است.

ابتلا به این عفونت‌ها می‌تواند علتحال تهوع، استفراغ، اسهال، کم‌آبی بدن و کم شدن فشارخون بشود.

دکتر دتوایلر نظر می‌کند که برای افت این خطر، مواد غذایی را به‌ جای یخ‌زدایی در دمای محیط در یخچال یخ‌زدایی کنید.

غذاهای باقی‌مانده را بیش از چهار روز نگه‌ ندارید

تعداد بسیاری از مردم به‌ اختصاصی افراد شاغل، قولهای غذایی چند روز خود را در اغاز هفته آماده می‌کنند تا از دردسر آشپزی در آخر روزهای پرمشغله رها شوند.

اما کارشناسان می‌گویند که هیچگاه نباید از یک هفته قبل غذا تهیه کنید.

بعد از چهار روز حتی اگر غذا در ظروف عایق‌بندی‌شده، سرد و ایمن نگهداری بشود، باکتری‌ها می‌توانند اغاز به رشد کنند. اگر راه فرد دیگر ندارید، به‌ جای نگهداری غذا در یخچال، آن را در فریزر بگذارید.

هیچوقت گوشت را قبل از پختن نشویید

متخصصان هشدار خواهند داد که هیچوقت گوشت خام را نشویید.

آنها می‌گویند: اگرچه مردم فکر می‌کنند شست‌وشوی گوشت می‌تواند به خلاص شدن از شر برخی از باکتری‌های روی آن پشتیبانی کند اما این کار در واقع خطر آلوده شدن سینک و میز را افزایش می‌دهد چون همه‌چیز به اطراف پاشیده می‌بشود.

خیساندن گوشت در آب‌نمک نیز هرچند به آن طعم می‌بخشد اما به حرف های کارشناسان USDA، هیچ منفعت‌ای برای ایمنی مواد غذایی ندارد.

از پاستوریزه بودن لبنیات مطمعن حاصل کنید

دکتر دتوایلر پیشنهاد می‌کند در رابطه غذاهایی که پاستوریزه نشده‌اند، احتیاط کنید.

اگرچه اکثر محصولاتی که در فروشگاه‌های مواد غذایی اشکار می‌کنید پاستوریزه‌ می باشند، محصولات مزارع و بازارهای کوچک‌تر زیاد تر پاستوریزه نیستند و امکان پذیر دارای پاتوژن‌های زیان اور باشند.

پاستوریزه بودن مواد غذایی از جمله شیر و تخم‌مرغ به معنی استریل کردن آن‌ها با منفعت گیری از دما برای محافظت در برابر میکروب‌ها و افزایش ماندگاری آن‌ها است.

قوانین طلایی سلامتی؛ برای آشپزخانه مقررات بگذارید

صدمه‌پذیرترین جمعیت‌ها در برابر آلودگی‌ها غذایی، افراد زیاد جوان، سالمندان، زنان باردار، یا افرادی‌ می باشند که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و غالبا به علت ابتلا به این عفونت‌ها در بیمارستان بستری خواهد شد یا جان خود را از دست خواهند داد.

خرید غیرحضوری مواد غذایی از سوپرمارکت‌ها را فراموش کنید

اگر زمان کافی برای خرید مواد غذایی ندارید، خدمات تحویل مواد غذایی می‌توانند راه‌های مناسبی برای تهیه این مواد باشند.

با این ‌حال، دکتر دتوایلر می‌گوید که این میانبر با خطراتی همراه است.

اگر خودتان در خواربارفروشی نباشید، تشخیص نشانه‌های گویای کهنگی یا خراب شدن محصولات غذایی دشوارتر است.

دکتر دتوایلر می‌گوید که مردم بر خلاف مواقعی که خودشان به فروشگاه می‌روال، توجهی به الزام بازدید غذاهایی که با پیک به دستشان می‌رسد، نشان نمی‌دهند.

او می‌گوید: امکان پذیر این روش راحت باشد اما اگر به این نوشته فکر کنید، درمی‌یابید که اساسا همه مسئولیت و تصمیم‌گیری در فروشگاه مواد غذایی را به فروشنده واگذار می‌کنید.

از ظروف کوچک منفعت گیری کنید

دکتر دتوایلر می‌گوید: نگهداری غذاها در ظرف‌ها یا سینی‌های بزرگ می‌تواند آن‌ها را در برابر میکروب‌ها صدمه‌پذیر کند.»

او نگهداری غذاهایی همانند پوره سیب‌زمینی و ماکارونی را مثال می‌زند که زیاد تر با همان ظرفی که در آن پخته یا آماده شده‌اند، زیاد تر فقط با پوششی از فویل نازک در یخچال نگهداری خواهد شد.

اما این کار می‌تواند بر دمای غذا تاثییر بگذارد چون قسمت‌های گوناگون غذا با شدت‌های گوناگون خنک می‌بشود و لایه‌های داخلی آن در برابر رشد باکتری صدمه‌پذیر خواهد شد.

ترازو و دماسنج را از یاد نبرید

دکتر دتوایلر می‌گوید که خودش هیچ‌گاه بدون تعیین وزن مواد، غذا نمی‌پزد.

علت این کار این است که زمان ملزوم برای رسیدن غذا به دمای ایمن به وزن مواد غذایی بستگی دارد.

برای مثال اگر دو برش مرغ با اندازه‌های گوناگون را در زمان یکسانی بپزید، گمان این که برش بزرگ‌تر نیم‌پز مانده باشد، زیاد تر است.

توبی آمیدور، متخصص تغذیه و کارشناس ایمنی مواد غذایی در شهر نیویورک نیز برای تشخیص پخته‌شدن کامل غذا، به‌ اختصاصی تکه‌های بزرگ گوشت، پیشنهاد می‌کند که از دماسنج اختصاصی پخت‌وپز منفعت بگیریم.

او می‌گوید: نشانه‌های بصری برای تشخیص پخته شدن گوشت، مرغ و ماهی به‌ قدر کافی خوب نیستند. به همین علت است که من مدام با منفعت گیری از یک دماسنج، ضخیم‌ترین تکه غذا را آزمایش می‌کنم تا بدانم که کاملا پخته ‌شده است یا خیر.

مواظب آلودگی‌های مرتبط با حیوانات خانگی باشید

تعداد بسیاری از حیوانات خانگی انگل‌هایی دارند که خود حیوان را بیمار نمی‌کنند اما در انسان جهت بیماری خواهد شد. به علاوه اگر در میانه غذا خوردن یا آشپزی، حیوانات خانگی در اطراف شما باشند امکان پذیر غذا را با عوامل بیماری‌زایی که حیوانات خانگی حمل می‌کنند، آلوده کنید.

به حرف های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، یکی از رایج‌ترین میکروب‌ها، Capnocytophaga است که حیوانات خانگی را بیمار نمی‌کند اما می‌تواند جهت التهاب، تب، استفراغ و اسهال در انسان بشود.

چند قانون آشپزخانه برای کودکان

زمان گذراندن در آشپزخانه می‌تواند برای کودکان یک توانایی سرگرم کننده و مورد قیمت باشد اما از آنجا که برخی لوازم آشپزی امکان پذیر برای کودک خطرآفرین باشند لذا مراعات نکات ایمنی پیش از اغاز آشپزی برای نگه داری سلامت و امنیت او اهمیت بسزایی دارد.

قوانین طلایی سلامتی؛ برای آشپزخانه مقررات بگذارید

در ادامه به نقل از «هلت‌لاین» به چند پیشنهاد ایمنی برای منفعت گیری کودکان از این فضا اشاره شده که یادآوری آنها حائز اهمیت است:

– قبل از آشپزی از والدین خود اجازه بگیرند.

– دست‌های خود را در صورت منفعت گیری از مواد غذایی با آب و صابون بشویند.

– برای آماده سازی مواد از سطوح و ابزار آشپزی تمیز منفعت گیری کنند.

– لباس تمیز به تن داشته باشند و موهای خود را با کلاه بپوشانند.

– مواظب سطوح داغ و ابزار تیز و برنده باشند.

– از خمیری که حاوی تخم مرغ خام یا آرد خام است مزه نکنند.

چند مسئله درمورد ضدعفونی کردن سطوح با آب ژاول

منفعت گیری درست و اصولی از مواد شوینده و ضدعفونی کننده برای از بین بردن میکروب‌ها و بدون صدمه رساندن به سلامتی خود و خانواده‌تان امری الزامی است.

سطوحی که تماس با آن‌ها در خانه و آشپزخانه زیاد تر است باید زیاد تر از دیگر نقاط ضد عفونی شوند. برای ضد عفونی کردن این سطوح ابتدا محل را با آب گرم و تمیز همراه با صابون بشویید تا آشغال‌ها و گرد و غبار آن زدوده بشود. در مرحله سپس باید از ماده ضد عفونی‌ کننده همانند مواد سفیدکننده (آب ژاول) منفعت گیری کنید.

قوانین طلایی سلامتی؛ برای آشپزخانه مقررات بگذارید

این چنین خواندن و پیروی از دستورالعمل‌های ایمنی در رابطه هر محصولی که از آن منفعت گیری می‌کنید، اهمیت تعداد بسیاری دارد.

به نقل از ایسنا، در ادامه چند مسئله به نقل از پایگاه خبر رسانی مرکز کنترل و پیشگیری از امراض ایالات متحده آمریکا (CDC) برای منفعت گیری ایمن و موثر از محصولات ضد عفونی کننده آورده شده که به شرح زیر است:

– هیچ زمان مایع سفید کننده را با آمونیاک یا هیچ ماده پاک کننده فرد دیگر مخلوط نکنید.

– زمان منفعت گیری از مواد شیمیایی ضد عفونی کننده از دستکش‌های لاستیکی یا دیگر دستکش‌های غیر متخلخل، چکمه‌ها و محافظ‌های چشم منفعت گیری کنید.

– تلاش کنید در بخار ناشی از این محصولات تنفس نکنید. در صورت منفعت گیری از این محصولات در فضای سرپوشیده، درها و پنجره‌ها را باز گذاشته و اجازه دهید هوای تازه جریان داشته باشد.

– از سفیدکننده‌های خانگی معمول و بی‌بوی پنج یا شش درصد مطابق دستورالعمل‌ زیر منفعت گیری کنید: 

یک پیمانه مایع سفید کننده معادل ۲۴۰ میلی لیتر را با پنج گالن آب معادل ۱۸.۹ لیتر مخلوط کنید.

سطوح مورد نظر خود را ابتدا با آب و مواد شوینده معمول شست‌وشو داده و به خوبی آبکشی کنید. سپس از مخلوط آب و مایع سفید کننده برای ضدعفونی کردن سطح مورد نظر منفعت گیری کرده و تا زمان خشک شدن آن با هوای آزاد از تماس با آن خودداری کنید.

از این روش می‌توانید علاوه بر سطوح گوناگون پرتماس برای ضدعفونی کردن خریدهایی همانند قوطی‌های کنسرو نیز منفعت گیری کنید.

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا