این میوه در پیشگیری از افسردگی معجزه میکند_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
به نقل از نیویورکپست، عصارههای گیاهی مخلوطهایی از متابولیتهای ثانویه معطر همانند فنولها، اسیدهای فنولی، ترپنها، ترپنوییدها، فلاونوئیدها و بعضی اوقات اوقات اسیدهای چرباند که گیاهان طبق معمول بهگفتن مواد دفاعی طبیعی یا برای جذب حشرات و محافظت در برابر بیماریها و آفات تشکیل میکنند. تعداد بسیاری از این ترکیبات خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و درمانی دارند.
عصارههای گیاهی طبیعی در قیاس با داروهای مصنوعی، این مزیت را دارند که برای مصرف طویلزمان مناسبترند، عوارض جانبی کمتری دارند و بیخطرترند. با پیشرفت تحقیقات، ثابت شد که عصارههای گیاهی همانند لیکوپن و کورکومین بر سلولهای عصبی تاثییر محافظتکننده دارند و در این بین، تاثییر لیکوپن به علت خواص آنتیاکسیدانی قوی و دسترسی گسترده، برجستهتر است.
دانشمندان برای تشکیل علائمی شبیه افسردگی در ۶۰ موش از تکنیکهایی منفعت گیری کردند تا بتوانند تاثییر لیکوپن را بر این حالت بازدید کنند. سپس موشهای افسرده را به دو گروه تقسیم کردند و به یک گروه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ۲۰ میلیگرم لیکوپن دادند، در حالی که گروه دیگر دارونمایی از روغن ذرت مصرف کرد.
موشهایی که لیکوپن مصرف کرده بودند، در قیاس با گروه دارونما، با دیگر موشها تعامل اجتماعی بیشتری داشتند و به محلول آبشکر، که بهگفتن محرکی برای تشکیل لذت در نظر گرفته میشود، علاقه بیشتری نشان دادند.
محققان دریافتند که قرار دادن موشها در شرایط استرسزا علتاختلال در انعطافپذیری سیناپسی آنها میشود؛ فرایندی حیاتی برای یادگیری و راه اندازی حافظه که به مغز امکان ذخیره اطلاعات و تطبیق با ازمایش ها تازه را میدهد.
درمان با لیکوپن به بازسازی انعطافپذیری سیناپسی صدمهدیده پشتیبانی کرد و از طریق یک مسیر سیگنالدهی خاص در سیستم عصبی، رفتارهای افسردهگونه را معکوس کرد.
با این حال، این مطالعه چندین محدودیت داشت. محققان فقط از موشهای نر منفعت گیری کردند و تنها بر تاثییر لیکوپن بر هیپوکامپــ بخشی از مغز که عمدتا مسئول یادگیری و حافظه استــ تمرکز داشتند.
آنها این چنین خاطرنشان کردند: «با دقت به این که افسردگی یک بیماری مزمن است، سازوکارهای پاتولوژیک آن (تغییرات زیستی و فیزیولوژیکی) برای ظهور کامل زیاد تر به زمان بیشتری نیاز دارند. به این علت، تمدید زمان مشاهده رفتارها بعد از مداخله با لیکوپن امکان پذیر از اثربخشی آن برسی جامعتری اراعه دهد.»
یک مسئله مهم هم این است که موشها دوزی معادل ۲۰ میلیگرم لیکوپن به ازای هر کیلو وزن بدن دریافت کردند، در حالی که دوز معادل در انسان تقریبا ۱.۶۲ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم تخمین زده میشود. به این ترتیب برای یک فرد با وزن ۹۰ کیلو، این مقدار معادل نزدیک به ۱۴۷ میلیگرم لیکوپن در روز میشود. در حالی که برخی تحقیقات نشان دادهاند مصرف حداکثر ۷۵ میلیگرم لیکوپن در روز بیخطر است. مطالعهای هم که ماه ژوئن انتشار شد، مصرف تا ۱۰۰ میلیگرم را بیزیان گزارش کرد.
در اینجا مقدار لیکوپن حاضر در برخی خوراکیها ذکر شده است:
- گوجهفرنگی خشکشده، با بیشترین غلظت لیکوپن در بین محصولات گوجهفرنگی، در هر ۱۰۰ گرم، ۴۵.۹ میلیگرم لیکوپن دارد
- ۱۳۰ گرم گوجهفرنگی تازه: ۴ تا ۱۰ میلیگرم لیکوپن
- یک قاشق غذاخوری کچاپ: ۳.۳ میلیگرم لیکوپن
- رب گوجهفرنگی: ۱۶ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم
- هندوانه: ۴.۵ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم
- پاپایا: ۱.۸ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم
- گریپفروت صورتی: ۱.۱ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




