سلامتی

قهوه نجات تان می‌دهد!_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن

به نقل از واشینگتن پست، پژوهش‌های متعدد در سال‌های قبل مشخص می کند نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه در طول روز امکان پذیر طول عمر شما را افزایش دهد و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افت دهد. یکی از با اهمیت ترین یافته‌ها درمورد نوشیدن قهوه، کم شدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است.

پژوهش‌های گوناگون نشان داده‌اند افرادی که روزانه سه تا چهار فنجان قهوه می‌نوشند، در قیاس با افرادی که کم قهوه می‌نوشند یا اصلاً قهوه نمی‌نوشند، نزدیک به ۲۵ درصد کمتر در خطر ابتلا به این بیماری می باشند. گمان ابتلای شما به دیابت به ازای هر فنجان قهوه‌ای که روزانه مصرف می‌کنید، نزدیک به ۶ درصد افت می‌یابد، اما تنها تا نزدیک به شش فنجان، چون مصرف بیشتر از حد قهوه علتابراز مشکلات فرد دیگر برای سلامتی می‌شود.

تعداد بسیاری از پژوهش‌ها در رابطه قهوه و سلامتی یک هشدار مهم به همراه دارند؛ این پژوهش‌ها ربط همبستگی بین نوشیدن قهوه و سلامتی را قبول می‌کنند و نه ربط علت و معملولی! رابطه همبستگی به این معناست که ربط بین نوشیدن قهوه و سلامتی می‌تواند به علت وجود فاکتور‌های فرد دیگر در زندگی افراد نیز باشد. احتمالا افرادی که قهوه می‌نوشند زیاد تر ورزش می‌کنند، از مصرف نوشیدنی‌های الکلی پرهیز می‌کنند، رژیم‌های غذایی سالم‌تری دارند یا عادت‌های فرد دیگر را دارند که سلامت آن‌ها را تحکیم می‌کند.

با این حال دلایل فرد دیگر نیز وجود دارد که مشخص می کند این یافته‌ها بی‌ربط و نادرست نیستند. تاثییر محافظتی قهوه در برابر ابتلا به دیابت، بدون دقت به سبک زندگی فرد، پایدار است. این تاثییر در ده‌ها پژوهش با بیشتر از یک میلیون شرکت‌کننده در سراسر اروپا، آمریکای شمالی و آسیا دیده شده است. تاثییر مثبت قهوه در افت ریسک ابتلا به دیابت در زنان و مردان، افراد جوان و مسن، افراد سیگاری و غیرسیگاری و افراد با اضافه وزن قبول شده است. محققان این چنین دریافتند با تشکیل تحول در مصرف قهوه، این خطر افزایش یا افت می‌یابد. اکنون دانشمندان می‌دانند مصرف یا یا دو فنجان زیاد تر قهوه در روز خطر ابتلا به دیابت را ۱۱ درصد افت می‌دهد، اما اگر مصرف قهوه قطع یا نصف شود این خطر ۱۷ درصد افزایش اشکار می‌کند. دانشمندان با بازدید تأثیرات نوشیدن چای نتوانستند به نتجیه شبیهی برسند.

چرا فکر می‌کنیم قهوه زیان اور است؟

کارشناسان اعتقاد دارند قهوه بجز فراهم کافئین تأثیرات فرد دیگر نیز دارد. قهوه دارای صد‌ها ترکیب دیگر است که می‌تواند اثرات شگفت انگیزی بر متابولیسم بدن داشته باشد. نوشیدن قهوه در مختصر زمان و به طور غیرمنظم علتتحریک سیستم عصبی و ابراز علائم اضطراب می‌شود. این تأثیر منفی به علت افزایش سطح آدرنالین، افزایش سختی خون و سطح قند خون و افت حساسیت به انسولین اتفاق می‌افتد.

راب ون دام، کارشناس بازدید اثرات قهوه بر سلامت و استاد دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه جورج واشنگتن، می‌گوید: «اضطراب ناشی از نوشیدن قهوه یک جواب استرسی از سوی مغز است. این تغییرات فیزیولوژیکی دلیلی است که دانشمندان چندین دهه پیش معتقد بودند که نوشیدن قهوه به طور کلی زیان اور است. پژوهش‌ها در آن زمان به بازدید تاثییر مختصر زمان قهوه می‌پرداختند و در نتیجه تنها تأثیرات منفی نوشیدن قهوه به طور نامنظم پدیدار می‌شد.»

آیا قهوه سبزیجات مایع است؟

هنگامی به طور منظم و به قدر کافی قهوه مصرف می‌کنید، به اثرات مختصر زمان آن عادت می‌کنید و این جواب فیزیولوژیکی عصبی، ناخوشایند و به ظاهر زیان اور کمتر اشکار می‌شود. ون دام او گفت: «در عرض یک هفته، این جواب عصبی تا حد بسیاری از بین می‌روال. بعد از آن دیگر اثرات منفی قهوه بر سختی خون یا سطح گلوکز نمی‌مشاهده نمی‌شود.» در همان زمان، دیگر خواص قهوه اغاز به کار می‌کنند. قهوه منبعی غنی از پلی فنول‌ها است، ترکیبات حاضر در میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و دیگر گیاهان که مزایا سلامتی بسیاری دارند. یک فنجان قهوه حاوی دو برابر غلظت پلی فنول حاضر در یک فنجان چای سبز یا سیاه است. ون دام او گفت: «صد‌ها ماده شیمیایی گیاهی در قهوه وجود دارد.»

یک فنجان قهوه این چنین حاوی نزدیک به ۱.۸ گرم فیبر است. این مقدار نصف فیبر حاضر در یک وعده غذایی حاوی کلم بروکلی است. هوبرت کولب، دانشمند مرکز دیابت و سلامت غرب آلمان در دوسلدورف که اثرات قهوه بر سلامتی را مطالعه می‌کند، او گفت: «قهوه از تعداد بسیاری جهات همانند نوعی سبزیجات مایع است. اگر مقدار پلی فنول حاضر در یک بشقاب سبزیجات را بازدید کنید به اندازه یک لیوان قهوه است.»

مزایا اسید کلروژنیک

یکی از نیرومندترین و زیاد‌ترین پلی‌فنول‌های حاضر در قهوه، اسید کلروژنیک است که حساسیت به انسولین و کنترل قند خون را بهبود می‌بخشد. اسید کلروژنیک و دیگر پلی فنول‌های حاضر در قهوه به افت التهاب و افزایش تشکیل پروتئین‌های دخیل در ترمیم و محافظت از سلول‌ها و دی‌ان‌ای پشتیبانی می‌کند.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

مطالعات مشخص می کند که این اثرات در اندام‌های گوناگون بدن، به اختصاصی در کبد و سلول‌های بتا پانکراس، که انسولین تشکیل می‌کنند و نقش مهمی در تشکیل دیابت نوع ۲ دارند، رخ می‌دهد. به حرف های کولب و همکارانش، نوشیدن روزانه قهوه خطر ابتلا به دیابت را افت می‌دهد، چون به جلوگیری از کم شدن کارکرد کبد و سلول‌های بتا پشتیبانی می‌کند.

از زیاده روی در چیز‌های خوب اجتناب کنید

به حرف های ون دام در حالی که نوشیدن قهوه مزایا سلامتی بسیاری دارد، اما این مزایا برای نوشیدن بیشتر از حد قهوه کافی نیستند. قهوه نیز بدون شک زیان‌های خود را دارد. نوشیدن قهوه بسته به مقدار مصرف، می‌تواند خواب را مختل کند، اضطراب را تشدید کند و علتسردرد، حالت تهوع و بوجود آمدن عوارض جانبی فرد دیگر نیز شود. نوشیدن بیشتر از دو فنجان قهوه در روز می‌تواند برای زنان باردار خطرناک باشد.

به این دلایل، مقامات بهداشتی به طور کلی پیشنهاد می‌کنند بزرگسالان سالم بیشتر از ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف نکنند. ایم مقدار معادل چهار یا پنج فنجان قهوه دم کرده است. پژوهش‌ها می‌دهد دو تا پنج فنجان در روز محدوده‌ای است که در آن افراد به گمان زیاد مزایای سلامتی همانند افت خطر دیابت، بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها را مشاهده خواهند کرد. با این حال این مقدار نیز می‌تواند برای برخی افراد بیشتر از حد باشد. اگر دچار اختلال خواب، مشکلات قلبی یا آب سیاه چشم هستید بهتر است مقدار قهوه کمتری مصرف کنی.

اگر قهوه نمی‌نوشید و از آن لذتی نمی‌برید برای اغاز به نوشیدن قهوه حس سختی نکنید، اما برای افرادی که روزانه قهوه می‌نوشند، خوب است بدانند این نوشیدنی علاوه بر طعم لذیذ امکان پذیر برای سلامتی شما نیز سودمند باشد.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا