سلامتی

میکروپلاستیک ها در کدام مواد غذایی وجود دارند؟_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن

به گزارش تایمز آف ایندیا؛ مطالعات انجام شده در قبل نشان داده که میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک ها  راه خود را نه فقط به مغر که به ریه، کبد، بیضه‌ها و آلت تناسلی، خون، ادرار و مدفوع و شیر مادر باز می‌کنند. غذا یکی از مسیرهای مهم ورود میکروپلاستیک به بدن است. در این نوشته به ۵ ماده غذایی که دارای حداکثر میکروپلاستیک می باشند اشاره می‌کنیم.

شکر و نمک

رایج‌ترین چاشنی‌های آشپزخانه همانند شکر و نمک مقدار قابل توجهی میکروپلاستیک را در خود نهان می‌کنند که امکان پذیر از طریق بسته بندی پلاستیکی یا به علت نگهداری این چاشنی‌ها در ظروف پلاستیکی به مواد غذایی راه اشکار کنند. در مطالعه‌ای با گفتن «میکروپلاستیک‌ها در نمک و شکر» که توسط سازمان تحقیقات زیست‌محیطی «توکسیک لینک» (Toxics Link)انجام شد، ۱۰ نوع نمک آزمایش شده که شامل نمک خوراکی، نمک سنگ و نمک دریایی و پنج نوع شکر خریداری شده از بازارهای آنلاین و محلی می بود. در این مطالعه میکروپلاستیک‌ها در همه مثالها به شکل‌های گوناگون از جمله فیبر، گلوله، و قطعات یافت شد و اندازه این میکروپلاستیک‌ها از ۰.۱ میلی‌متر تا ۵ میلی‌متر متغیر می بود. مطالعه فرد دیگر که در سال ۲۰۲۳ انجام شد، نشان داد نمک صورتی هیمالیا که از زمین استخراج می‌شود، دارای بیشترین مقدار میکروپلاستیک است و بعد از آن نمک سیاه و نمک دریایی در رده‌های بعدی قرار دارند.

چای کیسه‌ای

چای کیسه‌ای یکی از خوراکی‌های مهم است که می تواند بدن انسان را در معرض میکروپلاستیک‌ها قرار دهد. پلاستیک‌های حاضر در چای کیسه‌ای صدها سال طول می‌کشد تا در طبیعت تجزیه شوند و اندازه قطعات آن می‌تواند بین ۱ میکرومتر تا ۵ میلی‌متر باشد. دمای بالای آب زمان فرو بردن کیسه‌های چای می‌تواند تبدیل انتشار کردن میکروپلاستیک‌ها در قوری یا فنجان شود. دوستداران چای باید مواظب منفعت گیری از کیسه‌های چای باشند چون امکان پذیر خود را در معرض میلیاردها ذرات پلاستیکی قرار دهند که تعداد بسیاری از آن‌ها می‌توانند به سلول‌های انسان نفوذ کنند.

برنج

برنج یک عنصر مهم در رژیم غذایی ما است همین علتشده این ماده غذایی بتواند ما را در معرض میکروپلاستیک‌های زیاد تر قرار دهد. یک مطالعه دانشگاه کوئینزلند نشان داد که به ازای هر نصف فنجان یا ۱۰۰ گرم برنجی که خورده می‌شود، ۳ تا ۴ میلی گرم پلاستیک داخل بدن می‌شود. طبخ سریع برنج بدون شست وشوی کافی برنج می‌تواند خطر جذب الیاف ریز پلاستیکی به بدن را چندین برابر افزایش دهد چون امکان پذیر ۱۳ میلی گرم میکروپلاستیک در هر وعده برنج وجود داشته باشد. برای افت آلودگی پلاستیکی، مهم است که برنج خود را قبل از منفعت گیری به طور کامل شسته و ۴ یا ۵ بار آبکشی کنید.

غذاهای دریایی

دوستداران غذاهای دریایی باید از حجم عظیمی از میکروپلاستیک‌هایی که می‌توانند از طریق فاضلاب به اقیانوس رفته و توسط حیوانات دریایی مصرف شوند، آگاه باشند. میکروپلاستیک‌های انباشته شده در حیوانات می‌توانند به بدن انسان راه اشکار کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ در رابطه میکروپلاستیک‌ها در انواع گوناگون غذاهای دریایی پلاستیکهای ریز را را در هر نمونه غذای دریایی یافت.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

آب بطری

در مطالعه‌ای که اخیرا در مجله «Proceedings of the National Academy of Sciences» انتشار شده، به این مسئله مهم اشاره شده که آب آشامیدنی می‌تواند تا ۲۴۰ هزار قطعه پلاستیکی را ذخیره کند. در این تحقیق یک تکنیک تصویربرداری منحصر به فرد برای شناسایی هزاران قطعه ریز پلاستیک در بطری‌های معمولی یکبار مصرف آب مورد منفعت گیری قرار گرفت. این مطالعه نشان داد که نزدیک به ۹۰ درصد از این قطعات پلاستیکی ریز نانوپلاستیک‌ها می باشند که می‌توانند در سلول‌ها و بافت‌های انسان جذب شوند و این چنین از سد خونی مغزی عبور کنند. هر بار که در بطری را باز و بسته می‌کنید، میکروپلاستیک‌های بیشتری داخل آب خواهد شد.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا