سلامتی

۵ راهکار ساده برای از بین بردن بوی بد سیر از دهان_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن

سیر یکی از خوراکی‌های محبوب است که کاربردهای بسیاری در آشپزی دارد، اما یک بدی بزرگ آن بو گرفتن دهان است. هم آن رایحه اشتها برانگیز سیر و هم آن بوی زننده‌اش برای وجود ترکیبی گوگردی در آن به نام آلیسین است. این ترکیب هنگامی در بدن تجزیه می‌شود، گازهای بدبویی تشکیل می‌کند که بوی نامطبوعی به دهان ما بدبو خواهند داد و با نفس ما از بدنمان خارج خواهد شد.

از آنجا که بوی سیر تند است، یک روزی طول می‌کشد تا بوی آن از دهان از بین برود. خوشبختانه برای خلاصی از این بوی سیر لزومی به کنار گذاشتن مصرف آن نیست.

اگر سپس از خوردن سیر دهانتان بو گرفت، دلیلش خوردن سیر است. اما اگر به بدبویی مزمن دهان دچار هستید باید به دندانپزشک مراجعه کنید. این مشکل می‌تواند نشانه بیماری لثه یا دیگر مشکلات پزشکی باشد.

در ادامه چند راهکار ساده برای از بین بردن بوی سیر از دهان به شما یاد خواهیم داد.

۱- مسواک بزنید

هنگامی دندان خود را مسواک می‌زنید، ذرات غذا را پاک می‌کنید. مسواک زدن به پاک شدن آنزیم‌های بودار آلیسین و افت بوی دهان سپس از خوردن یک غذای سیردار پشتیبانی می‌کند. به علاوه، رایحه نعنای خمیردندان بوی سیر را می‌پوشاند.

اگر جایی بودید که به مسواک دسترسی نداشتید، دهان خود را آب بزنید. گرچه تأثیر مسواک زدن را ندارد، اما مقداری از ذرات غذا را پاک و بوی دهان را بهتر می‌کند.

منفعت گیری از نخ دندان هم راه خوبی برای پاک کردن ذرات سرسخت غذا از بین دندان‌ها است. حمل آن هم از مسواک و خمیردندان ساده‌تر است.

۲- از گیاهان خوراکی دیگر هم منفعت گیری کنید

خوردن مواد غذایی دیگر به همراه سیر امکان پذیر آنزیم‌های آن را خنثی کند و بوی سیر را از دهان از بین ببرد.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

تحقیقی در سال ۲۰۱۶ نشان داد در مواردی که سیر با رزمارینیک اسید ترکیب شده می بود، ترکیبات گوگردی عامل بوی سیر افت یافته می بود.

رزمارینیک اسید در گیاهان خوراکی‌ای همچون ریحان، آویشن، رزماری، مریم گلی و مرزنجوش وجود دارد. به این علت بار دیگر که هوس سیر کردید، به جستوجو دستور غذایی بگردید که حاوی گیاهان خوراکی دارای رزمارینیک اسید باشد.

۳- میوه و سبزی خام بخورید

در همان پژوهش قبلی، شرکت کنندگانی وجود داشت که سپس از خوردن سیر، سیب و کاهو خورده بودند. محققان فهمید شدند خوردن این موارد غذایی به طور خام (یعنی نه به طور پخته شده یا آبمیوه‌گیری شده) تاثییر بسیاری بر افت بوی سیر از دهان داشتند، به گمان زیادً به این خاطر که آنزیم‌های درون این مواد غذایی از خاصیت بوزدایی برخوردارند.

برای دستیابی به بهترین نتیجه، بلافاصله سپس از خوردن سیر، میوه و سبزیجات خام مصرف کنید. این همان کاری است که شرکت‌کنندگان پژوهش مذکور انجام داده بودند. یک سیب یا سالادی که بدون سسی با بوی تند باشد، امکان پذیر تاثییر موردنظر را داشته باشد.

۴- شیر بخورید

نوشیدن شیر مانع بو گرفتن دهان می‌شود. تحقیقی در سال ۲۰۱۲ نشان داد شیر بوی سیر را از دهان افت داده می بود. محققان پی بردند این ترفند وقتی بیشترین تاثییر را دارد که شیر پرچرب باشد. به نظر آنها، چربی و آب درون شیر ترکیب بودار سیر را غیرفعال می‌کند.

به گقته محققان: «مواد غذایی بو زُدا برای افزایش خاصیتشان، باید قبل از بلع با سیر ترکیب شوند.» اما اگر ترکیب سیر و شیر برایتان جذابیتی ندارد، می‌توانید به همراه غذای سیردار، شیر بنوشید.

۵- آدامس بجوید

جویدن آدامس امکان پذیر به از بین بردن بوی سیر از دهان پشتیبانی کند. هنگامی آدامس می‌جوید، ذرات غذا به آن می‌چسبند و از دندان‌ها پاک خواهد شد. به علاوه، طعم نعنای آدامس می‌تواند به پوشانده شدن بوی سیر پشتیبانی کند.

برای دستیابی به بهترین نتیجه، یکی دو دقیقه‌ای آدامس بجوید تا ذرات غذا پاک شوند. سپس آن را دور اندازید و آدامس جدیدی در دهان بگذارید تا نفستان تازه شود.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا