سلامتی

۴ باور نادرست در رابطه مصرف انواع نمک_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن

مصرف نمک در برنامه غذایی روزانه وجود دارد و به علت اهمیت این ماده غذایی در سلامت افراد باورهای متفاوت و غلطی بین عموم رایج شده است.

مصرف نمک دریا علتکاهش سختی خون می‌شود

جواب علمی:

همه نمک‌ها از ملکول‌های سدیم و کلرید راه اندازی شده‌اند. سدیم می‌تواند فشارخون را افزایش دهد، چون مایعات اضافی را در بدن نگه می‌دارد. منفعت گیری از نمک دریا به جای نمک معمولی اثری در دریافت سدیم ندارد. تفاوت مهم نمک دریا و نمک یددار در طعم و بافت و فرآوری آن است.

نمک یددار به علت داشتن ید به نگه داری سلامت تیروئید پشتیبانی می‌کند، اما نمک دریا تصفیه نشده و حاوی ید کمتر است و سطوحی از جیوه دارد که برای سلامتی زیان اور است. باید دقت داشت دریافت بیشتر از حد مجاز همه انواع نمک‌ها خطرناک است و برای پیشگیری از بیماری سختی خون پیشنهاد نمی‌شود.

نمک کوه از نمک تصفیه‌شده یددار سالم‌تر است

جواب علمی:

منفعت گیری از نمک دریا یا نمک کوه به علت نداشتن ید و وجود ناخالصی‌های زیان اور برای سلامتی مناسب نیست. از جمله با اهمیت ترین ناخالصی‌های نمک‌های کوه و دریا می‌توان به شن، ماسه، خاک، مواد آلاینده همانند سولفات کلسیم، منیزیم، سرب، جیوه آرسنیک و کادمیم اشاره کرد.

این چنین به علت فاقد ید بودن نمک کوه می‌توان عوارضی همانند عدم دریافت ید ناکافی همانند گواتر افت منفعت هوشی هیپوتیروئیدی و سقط و مرده‌زایی را به جستوجو داشته باشد.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

نمک زیاد تر استخوان را محکم می‌کند

پاســخ علمی:

هیچ مستند علمی در خصوص تاثییر دریافت نمک بر استحکام استخوان وجود ندارد. در عین حال دریافت زیاد نمک در رژیم غذایی جهت افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار شده و امکان پذیر از این طریق در افت تراکم استخوان‌ها و افزایش شکنندگی آن‌ها نقش ایفا کند.

مصرف نمک یددار علتایجاد بیماری‌های تیروئید و انواع بیماری‌ها می‌شود

جواب علمی:

ید عنصر مهم سنتز هورمون‌های تیروئیدی در بدن است. این هورمون برای تنظیم سوخت‌وساز، رشد فیزیکی و تکامل سیستم عصبی مورد نیاز است. افتید مانع سنتز کافی هورمون‌های تیروئیدی می‌شود.

نمک یددار حاصل افزودن ید به نمک خوراکی است که موثرترین راه تامین ید محسوب شده و مصرف منظم نمک یددار می‌تواند از اختلالات ناشی از افتید پیشگیری کند. این چنین منفعت گیری از نمک‌های بدون ید به علت داشتن آرسنیک علتافزایش خطر سرطان‌ها شده و در جذب ریزمغذی‌هایی همانند آهن و روی نیز اختلال تشکیل می‌کند.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا