سلامتی

۹ نادرست رایج در آشپزی که شما را دچار مسمومیت می کند_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن

دکتر فاطمه شکری راد در یادداشتی ۹ نادرست رایج را که می تواند علتمسمومیت غذایی شود را گوشزد کرده است که با هم مرور می کنیم:

نادرست شماره ۱: پختن نیم پز گوشت، مرغ، بوقلمون، غذاهای دریایی یا تخم مرغ

چرا این یک نادرست است: غذاهای نیم پز امکان پذیر دارای میکروب هایی باشند که می توانند شما را بیمار کنند. به این علت حتما این مواد غذایی را به طور کاملا پخته مصرف کنید.

نادرست شماره ۲: ذوب کردن یا خواباندن مواد غذایی روی پیشخوان(میز کار آشپزخانه)

چرا این یک نادرست است: میکروب های زیان اور می توانند زیاد سریع در دمای اتاق تکثیر شوند.

راه حل: می توانید با پیش از پخت غذا، مواد غذایی یخ زده را در بخچال قرا ردهید، یا با آب سرد و حتی مایکرویو یخ‌زدایی کنید.

به یاد داشته باشید که همیشه غذا را در یخچال قرار دهید.

۹ اشتباه رایج در آشپزی که شما را دچار مسمومیت می کند

نادرست شماره ۳: گذاشتن غذا برای زمان طویل قبل از گذاشتن آن در یخچال یا فریزر

چرا نادرست است: اگر ۲ ساعت یا زیاد تر آنها را بیرون از یخچال بگذارید، میکروب های زیان اور می توانند در غذاهای فاسد شدنی (از جمله گوشت، مرغ، بوقلمون، غذاهای دریایی، تخم مرغ، میوه های بریده شده، برنج پخته شده و باقیمانده غذاها) رشد کنند.

راه حل: غذاهای فاسد شدنی را در زمان ۲ ساعت یا ۱ ساعت در صورتی که غذا در معرض دمای بیشتر از ۹۰ درجه فارنهایت قرار گرفت (همانند یک ماشین داغ) در یخچال قرار دهید. کباب ها و خورشت ها را در ظرف های کوچکتر تقسیم کنید تا به شدت سرد شوند. گذاشتن غذای ولرم یا زیاد داغ در یخچال اشکالی ندارد، به شرطی که در مقادیر کم بسته بندی شده و سریع خنک شود.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

۹ اشتباه رایج در آشپزی که شما را دچار مسمومیت می کند

نادرست شماره ۴: پوست کندن میوه ها و سبزیجات بدون این که ابتدا آنها را بشویید.

چرا این یک نادرست است: میوه ها و سبزیجات امکان پذیر روی پوست خود میکروب داشته باشند. انتقال این میکروب ها به داخل میوه ها و سبزیجات زمان بریدن یا پوست کندن آنها آسان است.

راه حل: همه میوه ها و سبزیجات را زیر آب جاری بشویید حتی اگر می خواهید پوست آنها را بگیرید. از یک برس سبزیجات تمیز برای تمیز کردن میوه ها و سبزیجات سفت همانند خربزه و خیار منفعت گیری کنید. شستن میوه ها و سبزیجات با صابون، مواد شوینده یا شستشوی محصولات تجاری پیشنهاد نمی شود. از محلول های سفید کننده یا دیگر محصولات ضدعفونی کننده روی میوه ها و سبزیجات منفعت گیری نکنید.

۹ اشتباه رایج در آشپزی که شما را دچار مسمومیت می کند

نادرست شماره ۵: دستان خود را نشویید.

چرا این یک نادرست است: میکروب های روی دست شما می توانند روی غذا نفوذ کنند و آن را ناامن کنند.

راه حل: شستن دست ها به روش صحیح یعنی حداقل به زمان ۲۰ ثانیه با صابون و آب جاری. شستن دست ها قبل، میانه و سپس از تهیه غذا؛ قبل از غذا خوردن؛ و سپس از منفعت گیری از توالت یا معاوضه پوشک کودک.

۹ اشتباه رایج در آشپزی که شما را دچار مسمومیت می کند

نادرست شماره ۶: خوردن غذاهای پرخطر در صورت گمان مسمومیت غذایی

چرا این یک نادرست است: هر فردی امکان پذیر دچار مسمومیت غذایی شود. اما برخی از افراد زیاد تر گمان دارد بیمار شوند و به بیماری جدی تری مبتلا شوند.

این شامل:

• بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر

• کودکان کمتر از ۵ سال

• افرادی که مشکلات سلامتی دارند یا داروهایی مصرف می کنند که توانایی بدن را برای مبارزه با میکروب ها و بیماری ها افت می دهد (سیستم ایمنی ضعیف)

• زنان حامله

راه حل: افرادی که زیاد تر در معرض مسمومیت غذایی می باشند نباید این محصولات غذایی را بخورند:

• محصولات حیوانی نیم پز یا خام (همانند گوشت، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ، یا غذاهای دریایی)

• جوانه های خام یا کم پخته

• شیر و آب میوه غیر پاستوریزه (خام)

• پنیر نرم یا لاکتیکی مگر این که بر روی برچسب غذایی ساخته شده با شیر پاستوریزه باشد.

۹ اشتباه رایج در آشپزی که شما را دچار مسمومیت می کند

نادرست شماره ۷: قرار دادن گوشت پخته در بشقابی که گوشت خام در آن قرار دارد.

چرا این یک نادرست است: میکروب های گوشت خام می توانند به گوشت پخته سرایت کنند.

راه حل: همیشه از بشقاب های جداگانه برای گوشت خام و گوشت پخته منفعت گیری کنید. همین قانون در رابطه مرغ، بوقلمون و غذاهای دریایی نیز صدق می کند.

۹ اشتباه رایج در آشپزی که شما را دچار مسمومیت می کند

نادرست شماره ۸: مزه یا بو کردن غذا برای دیدن این که آیا تا این مدت خوب است یا خیر.

چرا این یک نادرست است: شما نمی توانید میکروب هایی که علتمسمومیت غذایی می شوند را بچشید، بو کنید یا ببینید. چشیدن تنها مقدار مقداری از ماده غذایی می تواند شما را بیمار کند.

راه حل: زمان ذخیره سازی مواد غذایی را بازدید کنید تا ببینید چه زمان می توانید مواد غذایی را به طور ایمن نگهداری کنید. هنگامی زمان همه شد، آن را بیرون بیندازید.

۹ اشتباه رایج در آشپزی که شما را دچار مسمومیت می کند

نادرست شماره ۹: نشستن سینک ظرفشویی سپس از شستن گوشت، مرغ یا بوقلمون

چرا نادرست است: شستن گوشت خام، مرغ، بوقلمون یا تخم‌مرغ می‌تواند میکروب‌ها را به سینک، میز و دیگر سطوح آشپزخانه‌تان منتقل کند. این میکروب‌ها می‌توانند روی غذاهای دیگر همانند سالاد یا میوه نفوذ کنند و شما را بیمار کنند.

راه حل: سپس از شستشو ی مرغ و گوشت سینک ظرفشویی و آبکش و وسایلی که در میانه شستن با گوشت برخود داشته را بشوید تا اگر میکروبی وجود داشته است از بین برود. پختن کامل آنها میکروب های زیان اور را از بین می برد.

دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا