سلامتی

چای علتکم خونی می بشود؟

[ad_1]

فرزانه سینکایی با اشاره به اهمیت دقت به فراهم ویتامین D و آهن بدن او گفت: در سرزمین ما به لحاظ سبک زندگی به علت زندگی آپارتمانی، نوع پوشش و منفعت گیری از کرم ضدآفتاب، هوای آلوده، شرایط و فاکتور‌هایی که برای تشکیل ویتامین D در پوست ملزوم است، فراهم نمی‌بشود؛ به همین خاطر، چون تعداد بسیاری از افراد دچار افتویتامین D بودند وزارت بهداشت مطرح مکمل پشتیبانی را به اجرا گذاشت.

سینکایی درمورد اهمیت ویتامین D او گفت: ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است و به آن ویتامین آفتاب هم حرف های می‌بشود. چون در پوست ما پیش‌ساز ویتامین دی وجود دارد و با تابش نور خورشید به آن تبدیل به فرم فعال شده و بدن می‌تواند از آن منفعت گیری کند. یکی از کارکرد‌های مهم این ویتامین در بدن ما پشتیبانی به جذب کلسیم است و بر رشد استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها موثر است. افتاین ویتامین به طور غیرمستقیم علتکمبود کلسیم در بدن می‌بشود و عوارض افتکلسیم هم رشد نامناسب، پوسیدگی دندان، پوکی استخوان را در پی دارد.

این کارشناس تغذیه فرمود: علاوه بر این موارد امروزه تعداد بسیاری از تحقیقات نشان داده افتویتامین D علتابراز زیاد از بیماری‌ها غیرواگیر همانند دیابت، بیماری‌های قلبی، انواع سرطان، افت سطح ایمنی و ابراز آلرژی و آسم می‌بشود. حتی در بیماران مبتلا به MS افتویتامین D دیده شده است. مشکلات ناشی از افتویتامین D علتابراز راشیتیسم، نرمی و پوکی استخوان در گروه‌های سنی بزرگسالان و سالمندان می‌بشود؛ به این علت نقش مهمی در سلامت ما دارد.

وی او گفت: منبع مهم تشکیل ویتامین D نور خورشید است. تشکیل ویتامین D روی پوست ما شرایط اختصاصی‌ای را ملزوم دارد. اولا تابش نور خورشید باید به طور مستقیم بدون هیچ مانعی همانند شیشه، هوای آلوده و ابری، کرم‌های ضد آفتاب بر روی پوست باشد. نوع پوشش ما هم تبدیل عدم تابش مستقیم نور خورشید با پوست می‌بشود. جهت تشکیل ویتامین D در پوست باید دست‌ها، پا‌ها و صورت حداقل به زمان ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در معرض مستقیم نور آفتاب قرار گیرند. بهترین زمان دریافت نور خورشید هم برای جذب ویتامین D از ساعت ده صبح تا ۳ بعدازظهر است.

وی فرمود: منبع های غذایی ویتامین D روغن ماهی، زرده تخم مرغ، جگر، شیر و لبنیات می باشند، اما به طور کلی منبع های غذایی غنی نیستند و نمی‌تواند نیاز ما را به طور کامل تامین کند؛ به این علت حتما ما یا باید در معرض نور آفتاب با شرایط ذکر شده قرار بگیریم یا این که باید مکمل‌های این ویتامین را جهت پیشگیری از افتآن در بدن، مصرف کنیم.

این کارشناس تغذیه اظهار کرد: با دقت به مطرح مکمل پشتیبانی، آهن یک ماده مغذی و مهمی است که افتآن علتکم خونی می‌بشود. آهن یک قسمت مهم از هموگلوبین است که به حمل اکسیژن در بدن پشتیبانی می‌کند، به این علت افتآهن بر مقدار هموگلوبین خون تاثییر می‌گذارد و اکسیژن رسانی به بافت‌های بدن را مختل می‌کند؛ به این علت برای کارکرد مناسب بدن، سلامت سیستم ایمنی نیاز است که منبع های غذایی آهن را مصرف کنیم.

این کارشناس تغذیه در مرکز بهداشت غرب کرج او گفت: منبع های غذایی آهن برخلاف ویتامین D که منبع های غذایی محدودی دارد، متنوع است. بهترین منبع غذایی آهن جگر، انواع گوشت‌ها، حبوبات، مغزیجات، سبزیجات برگی شکل همانند جعفری، گشنیز، کاهو و برگ چغندر است که پیشنهاد می‌کنیم به طور متنوع در برنامه غذایی گنجانده شوند.

سینکایی افزود: عوارضی که افتآهن تشکیل می‌کند اختلال در تکامل و هماهنگی در سیستم عصبی، اختلال گفتاری، افت ضریب هوشی و قوت یادگاری، کم شدن تحصیلی، افت مقاومت بدن در روبه رو عفونت‌ها و یا حتی افزایش خطر مرگ و میرمادر در زمان زایمان یا افزایش خطر تولد نوزاد با وزن پایین است. این چنین تغییرات رفتاری همانند بی تفاوتی، خستگی و گوشه‌گیری، بی حسی، فعالیت بدنی کم در کودکان و نوجوانان از عوارض فقر آهن است.

برترین و بروزترین اخبار ورزشی اقتصای تکنولوژی و سلامتی را در وب سایت خبری بام وطن دنبال کنید.

سینکایی فرمود: راه‌های پیشگیری از این عوارض این است که منبع های آهن و ویتامین C همانند مرکبات و سبزیجات برای جذب زیاد تر آن باید در تغذیه روزانه لحاظ بشود. منبع های گیاهی سویا اگر با گوشت ترکیب بشود، نیاز به آهن را تامین می‌کند. این چنین چای و نوشیدنی‌های کافئین‌دار جذب آهن را در بدن افت می‌دهد به این علت پیشنهاد می‌کنیم به مقدار کم و حداقل با دو ساعت فاصله با وعده غذایی مصرف شوند.

[ad_2]

منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا