تغذیه مناسب برای کنکوریها ؛ ویتامینی برای افت اضطراب_بام وطن

[ad_1]
به گزارش بام وطن
سید ضیاء الدین مظهری، متخصص تغذیه، درخصوص تغذیه مناسب برای ایام کنکور اظهار داشت: ویتامین E را در اکسیژن رسانی به مغز و خنثی سازی رادیکالهای آزاد مهاجم به مغز و اعصاب موثر است و از این رو منفعت گیری از جوانه گندم و افزودن آن به سالاد، ماست و یا سوپ و خوراکیهای گوناگون پیشنهاد می شود.
وی، با اشاره به این که سلنیوم از مواد معدنی ضد سرطان و خنثی کننده است و آثار سمی فلزات سنگین گفت: این دو فلز از طریق هوای تنفسی، آب آشامیدنی، سبزی و انواع میوه داخل چرخه تغذیهای بشر شده که تجمع آن آثار سویی را بر کارکرد مغز و اعصاب می گذارد.
مظهری، خاطرنشان کرد: سرب حتی به مقدار ناچیز عامل اختلال در امر یادگیری، تشکیل بیش فعالی و افت منفعت هوشی است و جیوه هم به علت تمایل خاص به بافت مغز عامل مهمی در ابراز افسردگی، خستگی، سردرد، فراموشی واختلال در تمرکز به شمار می رود.
این متخصص تغذیه، جوانه گندم، محصولات تهیه شده از غلات کامل به اختصاصی نانهای تهیه شده از گندم و جو و حبوباتی نظیر لوبیا، نخود، عدس، ماش و منبع های حیوانی نظیر ساردین، ماهی تن، زرده تخم مرغ، جگر حیوانات جوان، سبزیجات دارای برگ سبز تیره و گوجه فرنگی را حاوی سلنیوم دانست و یادآور شد: سلنیوم از طریق اتصال به فلزات سنگین سرب و جیوه و فلزات سمی نظیر آرسنیک و کادمیم این فلزات را از بدن دفع می کند.
وی، گروه ویتامینهای B را در افزایش یادگیری موثر دانست و افزود: گنجانیدن مواد غذایی حاوی این ویتامین ها در تغذیه روزمره به علت نقش آن در افت خشمگینی، پیشگیری و درمان افسردگی، خستگی پیشنهاد می شود.
مظهری او گفت: مخمر آبجو، جگر، گوشت گوساله، ماهی، مرغ، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، جوانه گندم، حبوبات، غلات، شیر و لبنیات، گوجه فرهنگی، کاهو، هویج، قارچ، انواع میوه گوناگون و دانهها و مغزهای روغنی از دیگر منبع های ویتامین بی می باشند.
مظهری، به دانش آموزان و داوطلبان کنکور پیشنهاد کرد: افت مصرف همبرگر، سوسیس، کالباس، کله پاچه و مواد غذایی حاوی چربی های اشباع نشده دارای فرم ترانس را از وعده غذایی خود حذف کنند، و منفعت گیری مناسب از مصرف غذاهای حاوی امگا ۳ نظیر ماهی، روغن های سویا، کنجد، تخم کتان یا بذرک و گردو را در دستور کار خود قرار دهند.
دسته بندی مطالب
خبرهای ورزشی
[ad_2]
منبع




